Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Μαθητές του 2ου ΓΕΛ εξηγούν τους λόγους της συνεχιζόμενης κατάληψης του σχολείου

Το 2ο Γενικό Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας κάνει κατάληψη στα πλαίσια της πανελλαδικής μαθητικής κινητοποίησης από τις 3 Νοεμβρίου ενάντια στο Νέο Λύκειο.

Γιατί διαφωνούμε με το Νέο Λύκειο:


1. Έχει φέρει πανελλαδικού τύπου εξετάσεις σε κάθε τάξη, οδηγώντας τους μαθητές στην παραπαιδεία από την 1η τάξη του Λυκείου.

2. Αποτρέπει τους μαθητές των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων από την είσοδο τους στα Πανεπιστήμια.

3. Εντατικοποιεί την καθημερινότητα των μαθητών και δεν τους δίνει χρόνο να ασχοληθούν εξωσχολικές δραστηριότητες

4. Λόγο της υπερβολικής ύλης οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να αφιερώσουν χρόνο σε προβληματισμό και διάλογο με τους μαθητές.


5. Η ποσότητα της ύλης αλλά και η πίεση και το άγχος χρόνου εμποδίζουν τον μαθητή να αποδώσει.
Για τους παραπάνω λόγους οι μαθητές της Ν. Φιλαδέλφειας και της Ν. Χαλκηδόνας κινητοποιήθηκαν με αποχές, καταλήψεις, την πορεία στη Φιλαδέλφεια αλλά και τη συμμετοχή τους στη μαθητική πορεία στις 3/11και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 6/11.


Η πορεία θεωρείτε πετυχημένη λόγο της μαζικής συμμετοχής από τα σχολεία: 1ο, 2ο, 3ο Γεν. Λ. Ν. Φιλαδέλφειας, 1ο Χαλκηδόνας, 1ο ΕΠΑΛ Φιλαδέλφειας, 1ο, 2ο, 3ο Γυμνάσιο Φιλαδέλφειας, 4ο Αχαρνών, 1ο Γυμνάσιο Χαλκηδόνας, Πειραματικό Αγίων Αναργύρων, Γονείς και Εκπαιδευτικούς.
Καλούμε και τα υπόλοιπα σχολεία της γειτονιάς μας όπως και της υπόλοιπης Ελλάδας μαζί στον αγώνα μας για κινητοποιήσεις ενάντια στο Νέο Λύκειο.


Μαθητές 2ου Γενικού Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας. 6 ΜΕΡΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου