Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ που έχει αναλάβει το ξεπούλημα της σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "Βήματος", εξάδελφος του πρώην και προ ετών αποθανόντος διευθυντή του ΙΚΑ και της ΝΔ Ιωάννη Βαρθολομαίου

Αναδημοσίευση από το epikaira.gr  Τρίτη, 12 Μάρ 2013 

Δημοκρατία: "Αόρατο διδακτορικό" ο Βαρθολομαίος

Τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ κατέλαβε το μέλος του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ, Αντώνης Βαρθολομαίος, παρά το γεγονός ότι δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις
αφού άλλα αναγράφονται στο βιογραφικό του και άλλα ισχύουν στην πραγματικότητα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία.»
 



Η αποκάλυψη έγινε πρόσφατα από τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, και ήρθε στη δημοσιότητα από την «κυριακάτικη δημοκρατία» στις 3 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε το υπουργείο Οικονομικών, προκύπτει ότι ο κ. Βαρθολομαίος έχει λάβει διδακτορικό τίτλο από το πανεπιστήμιο του Fordham, το οποίο βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, κάτι όμως που δεν είναι ακριβές. Να θυμίσουμε ότι αντίστοιχα κενά εντοπίστηκαν και στο βιογραφικό της Αννας Ζωηρού, επίσης μέλους του ΤΑΙΠΕΔ.
 


Ας σημειωθεί ότι ο κ. Βαρθολομαίος έχει προταθεί για τη θέση του μέλους του ΤΑΙΠΕΔ από τη Ν.Δ., ενώ είχε διατελέσει και παλαιότερα -επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή- πάλι πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ήρθε στην επιφάνεια μετά τους ελέγχους της κυρίας Χρυσοβελώνη είναι ότι ο κ. Βαρθολομαίος φοίτησε πράγματι το 1992 στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, αλλά ουδέποτε έλαβε μεταπτυχιακό ή, πολύ περισσότερο, διδακτορικό τίτλο. Τα αρχεία του πανεπιστημίου του Fordham, που, σημειωτέον, θεωρείται το πιο παραδοσιακό πανεπιστημιακό ίδρυμα των Ιησουιτών της Αμερικής, δείχνουν ότι ο κ. Βαρθολομαίος δεν αποφοίτησε ποτέ από εκεί.
 


Αντίστοιχη είναι η περίπτωση της κυρίας Ζωηρού, η οποία στο βιογραφικό της δηλώνει οικονομολόγος. Μάλιστα, στις αποκαλύψεις της κυρίας Χρυσοβελώνη, η κυρία Ζωηρού απάντησε με εξώδικο, χωρίς πάντως σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει επαρκώς το γεγονός ότι ισχυρίζεται στο βιογραφικό της ότι διετέλεσε διευθύντρια οικονομικού σε μεγάλη ναυτιλιακή εταιρία με έδρα το Βέλγιο.




Πηγή: Δημοκρατία


Ακολουθεί το βιογραφικό το βιογραφικό του όπως δημοσιεύεται από το "Ίνστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής", στο ΔΣ του οποίου είναι μέλος.

Βαρθολομαίος Αντώνης
 
Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθ. Σύμβουλος Εταιρείας Ύδρευσης & Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (Ε.ΥΔ.Α.Π.)
 
Ο Αντώνης Βαρθολομαίος γεννήθηκε το 1957στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς (1980) ενώ ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του ως M.A. – Ph.D Candidate in Financial Economics and International Finance στο Πανεπιστήμιο Fordham της Νέας Υόρκης (1986).

Η σταδιοδρομία του στο τραπεζικό χώρο ξεκίνησε στην Atlantic Bank of New York το 1981 και μέχρι το 1992 ανέλαβε διάφορες ανώτερες διευθυντικές θέσεις σε τραπεζικούς οργανισμούς των ΗΠΑ. Κατά τη 12χρονη παραμονή του στις ΗΠΑ απέκτησε σημαντική τραπεζική εμπειρία και εξειδικεύτηκε σε θέματα πιστοδοτήσεων, κεφαλαιαγοράς, κτηματαγοράς και ανάπτυξης ακινήτων καθώς και τιτλοποίησης στεγαστικών δανείων.  

Η επιστροφή του στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 1992, συνδυάστηκε με την ένταξή του στην ηγετική ομάδα της INTERBANK, με κύρια ευθύνη τη δημιουργία προγραμμάτων Στεγαστικής Πίστης.

Από τον Ιούνιο του 1996, ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, και διετέλεσε μέλος της διοικητικής ομάδας. Διετέλεσε μέλος όλων των Εκτελεστικών Επιτροπών της τράπεζας καθώς και Αντιπρόεδρος της Εγνατίας ΑΕΔΑΚ (Εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων).

Τον Ιανουάριο του 2000 ανέλαβε τις θέσεις, αρχικά του Γενικού Διευθυντή και μετέπειτα, του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της εταιρίας ΕΥΡΩΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε. Διετέλεσε επίσης, μέλος σε πολυάριθμα Διοικητικά Συμβούλια θυγατρικών εταιρειών και υλοποίησε πολύπλοκα σχέδια εξαγορών, συγχωνεύσεων, spin-offs, χρηματοδοτήσεων και ρευστοποίησης συμμετοχικών επενδύσεων.

Τον Ιούνιο του 2004, εκλέχτηκε Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Τον Μάιο του 2005 ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και μετέπειτα ορίστηκε Πρόεδρος Δ. Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου