.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ή όπως το θέλει το αφεντικό ή τίποτα...

Χωράφι για πάντα ή γήπεδο

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τη συνέντευξη του Άρη Βασιλόπουλου και για την κουβέντα για άστεγους, πλημμύρες και καταστροφές σε συζητήσεις σχετικά με την κατασκευή ενός αθλητικού γηπέδου.
Αυτό το ροζ συννεφάκι που ζει τελευταία η ΑΕΚ δεν είναι το πιο στιβαρό πράγμα στον κόσμο. Αν ήταν, δεν θα μπορούσε να διαταράξει την ησυχία της η -ανεπιβεβαίωτη- είδηση ότι κάποιοι προσέφυγαν ήδη στο ΣτΕ κατά του γηπέδου, ή μία συνέντευξη του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλου σε εφημερίδα της αριστεράς.



Ωστόσο χαρακτηριστική είναι η γκίνια αυτής της ομάδας σε ότι έχει να κάνει με τους ανθρώπους που της τυχαίνει να συναντά όταν θέλει να διεκδικήσει κάτι. Ο Γρανίτσας περίμενε το ΠΑΣΟΚ, Κυβέρνηση έγινε η Νέα Δημοκρατία. Ο Μελισσανίδης περίμενε οποιονδήποτε άλλον στον Δήμο και τον Σγουρό στην Περιφέρεια, Δήμαρχος βγήκε ο Βασιλόπουλος και Περιφερειάρχης η Δούρου.

Διαφορετικές περιπτώσεις

Βεβαίως ο Μελισσανίδης δεν είναι Γρανίτσας και οι πιθανότητες της ΑΕΚ για την κατασκευή του σπιτιού της παραμένουν μεγάλες παρά τις δυσκολίες. Δυστυχώς, όμως, για την "Ένωση" υπάρχουν και πράγματα που δεν περνάνε από το χέρι της σε αυτή την ιστορία. Για την ακρίβεια περνούν από το χέρι άλλου.

Ο Βασιλόπουλος στη συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών" δηλώνει κατά της οικονομικής βοήθειας της ΑΕΚ από την Περιφέρεια μεν, δηλώνει συγκαταβατικός για το ενδεχόμενο να δαπανηθούν τα χρήματα για χώρους περιμετρικά του γηπέδου, δε.

Στο παρελθόν είχε παρατηρηθεί μία ασυνέπεια στις δηλώσεις του. Παλαιότερα είχε πει "δε θα τα χαλάσουμε για την κοπή ορισμένων δέντρων" (στον Sentra FM μία μέρα μετά τις εκλογές) για να διαψεύσει ο ίδιος τον εαυτό του (σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος που δεν διαψεύστηκε) "δεν έκοψαν δέντρο άλλοι κι άλλοι, θα κόψω εγώ που είμαι αριστερός Δήμαρχος";

Με δεδομένα τα παραπάνω, ενδεχομένως αυτό που είπε ο Βασιλόπουλος για τους εξωτερικούς χώρους μπορεί να μη σημαίνει τίποτα. Αν ξεχάσουμε όλα όσα έχουν προηγηθεί, μπορεί να σημαίνει κάτι: Ένα άνοιγμα κατανόησης ότι οι εξωτερικοί χώροι του γηπέδου αφορούν τον Δήμο αφού ο τελευταίος θα επωφελείται από αυτούς. Έστω κι αν η φράση του Βασιλόπουλου ειπώθηκε σε πρόταση που είχε ως κεντρικό νόημα "Όχι, η ΑΕΚ δεν πρέπει να πάρει τα 20 εκατ. αφού βρέχει και η πόλη πλημμυρίζει".

Στο στρατόπεδο της ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ περιμένουν προσφυγές στο ΣτΕ και -σαφέστατα- δεν πιστεύουν ότι ο Βασιλόπουλος είναι η καλύτερη περίπτωση Δημάρχου που θα μπορούσε να τους τύχει. Όλη η... μπάλα θα παιχτεί από τη στιγμή που ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του πάρουν στα χέρια τους την οικοδομική άδεια και έρθει η ώρα να φτάσει η υπόθεση στον Βασιλόπουλο.

Ο κόσμος έχει "παγώσει" γιατί του δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι το θέμα της κατασκευής του γηπέδου θα ήταν λιγότερο χρονοβόρο, με αποτέλεσμα να διαπιστώνονται τα πρώτα σημάδια γκρίνιας, σε χαλαρό, ακόμα, επίπεδο.

Το παράπονο

Αυτά που έλειπαν από την ΑΕΚ των τελευταίων ετών ήταν πολλά. Μερικά από τα κυριότερα, όμως, ήταν το γήπεδο και το όραμα. Χαμένη στη διαιώνιση των προβλημάτων της και μετά από μία πορεία σε βουνά και λαγκάδια, η "Ένωση" βρήκε το πακέτο όραμα Μελισσανίδη και γήπεδο κάτι παραπάνω από ελκυστικό. Οι τάσεις που δημιουργούνται στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας και -φυσικά- τα πρόσωπα εντός αυτού δεν ευνοούν την επιστροφή. Συλλαλητήρια, μία γιγάντωση της ραδιοαρβύλας για εμπορική χρήση του άλσους (κάτι που απαγορεύει το Ρυθμιστικό…) και αναφορές σε πόλεις που πλημμυρίζουν, παιδιά που πεινάνε, φτώχεια που μαστίζει και άστεγους που έχουν κατακλύσει τους δρόμους, από φορείς που θα κληθούν να υπογράψουν για να προχωρήσει ένα έργο.

Ευχή

Αν η ΑΕΚ καταφέρει να νικήσει τις συγκυρίες και τη... μοίρα της θα το δείξει η Ιστορία. Ενδεχομένως να το δείξει και ο επόμενος μήνας. Πάντως, αν ένα τέτοιο έργο πρόκειται να κάνει ένα τόσο μεγάλο κακό στην… ανθρωπότητα, τότε ας συμφωνήσουν όλοι να πάει στα κομμάτια και να μην προχωρήσει ποτέ. Αν δηλαδή, ο Μελισσανίδης και ο Ανδριόπουλος, έλεγαν και παρουσίαζαν ψέματα για άνοιγμα θέσεων εργασίας, ανάπλαση της περιοχής, ανάσταση του άλσους και το κοινό καλό επιτάσσει την παραμονή του οικοπέδου ως έχει, τότε καλώς. Γιατί εναλλακτική κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στην πόλη δεν υπάρχει. Το οικόπεδο θα μείνει για πάντα χωράφι και η ΑΕΚ θα ψάχνει να βρει τους λόγους για τους οποίους ο Βασιλόπουλος χαρακτήρισε νίκη της την εκλογή του (βλ. το παρακάτω VIDEO) όπως ψάχνει ακόμα και σήμερα να δει τι έφταιξε με τον Αδαμόπουλο.

         
  
πηγή:  contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου