.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Εξαθλιώνουν, απολύουν, εκβιάζουν, σαρώνουν δικαιώματα, και μετά ζητούν εθελοντές, οι αγύρτες εκφωνητές της τρόικας…



Η επέλαση του νεοφιλελευθερισμού συνεχίζεται αμείωτη. Οδηγεί την κοινωνία σε χαμηλότερο σκαλί, και από αυτό που βρίσκονται οι εργαζόμενοι σε χώρες του τρίτου κόσμου. Όπου μπορεί να πληρώνονται λίγα και να μην έχουν σπουδαία δικαιώματα, αλλά οι κυβερνήσεις εκεί δεν έχουν αποχτήσει το θράσος να ζητούν δωρεάν εργασία!

Ο υπουργός που ξεκίνησε την κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων στο Υπουργείο Εργασίας, συνέχισε με τη διάλυση των δομών υγείας στο αντίστοιχο υπουργείο, και τώρα επιχειρεί να αποτελειώσει την παιδεία. Ο Ανδρέας Λοβέρδος λοιπόν δηλώνει πως έχει 1.100 κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία ώστε να λειτουργήσουν με επάρκεια κι όχι με πληρότητα!

Αντί να κάνει μόνιμες προσλήψεις, δηλώνει πως σκέφτεται να καλέσει τους εκπαιδευτικούς που έχουν αφήσει άνεργους, να δουλέψουν εθελοντικά!!! Με αντάλλαγμα περισσότερα μόρια όταν θα κάνει κάποτε προσλήψεις ωρομίσθιων και αναπληρωτών…

Είναι τόσο άθλιοι και γελοίοι ώστε την ίδια ώρα που μιλούν για αξιολόγηση, και κάνουν απολύσεις υποτίθεται επίορκων, είναι έτοιμοι να δώσουν θέσεις όχι μόνο χωρίς απολαβές, όχι μόνο χωρίς δικαιώματα, όχι μόνο χωρίς ευθύνες, αλλά και χωρίς κανένα κριτήριο! Αντίθετα θα πριμοδοτήσουν αυτούς που θα εξωθηθούν στη ραγιαδοποίηση. Αυτοί είναι οι οπαδοί της δήθεν αξιολόγησης… Που ποτέ δε διανοήθηκαν να εργαστούν έστω για τα μάτια ως εθελοντές πουθενά.

Είναι καιρός γονείς, εκπαιδευτικό κίνημα, αδιόριστοι, κοινωνία, να απαιτήσουν μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολειά τώρα!

Η αναδημοσίευση που ακολουθεί, είναι από το tovima.gr

Μόρια αντί για μισθό σε εθελοντές εκπαιδευτικούς μελετά ο Λοβέρδος

Προσπάθεια για να καλυφθούν περίπου 1.100 κενές θέσεις στα σχολεία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  07/11/2014 07:51

Εθελοντές εκπαιδευτικούς που θα δεχτούν να εργαστούν δωρεάν προκειμένου να καλυφθούν οι περίπου 1.100 κενές θέσεις που υπολογίζεται ότι υπάρχουν στα σχολεία της χώρας εξετάζει να αναζητήσει το υπουργείο Παιδείας.

Ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος μελετά να ζητήσει εθελούσια συνεισφορά από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με αντάλλαγμα μια μοριοδότηση που θα τους βοηθήσει να ανέβουν θέσεις στους πίνακες κατάταξης όταν γίνουν προσλήψεις, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Η λύση αυτή εξετάζεται από το υπουργείο, καθώς τα κενά στα σχολεία φαίνεται αδύνατο να καλυφθούν παρά το πάγωμα αιτήσεων συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών μέχρι το τέλος του σχολικού έτους και την ανάκληση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε διάφορους τομείς.

«Απομένουν ακόμη 1.100 κενά και μιλάω για κενά που αφορούν την επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια. Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια» τονίζει ο κ. Λοβέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου