.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Η σιωπή, η ανοχή και η απραξία του Δήμου, γεννά προσδοκίες και ορέξεις...

Με αφορμή, ίσως κι από ασχετοσύνη, την ασφάλιση περιουσιακών στοιχείων του Δήμου που βρίσκονται εντός του άλσους, το AEK1924.gr υπενθυμίζει στο Δήμο ότι ως σήμερα δεν έχει κάνει ότι θα όφειλε, για να υπερασπιστεί τη Δημοτική περιουσία που αποκτήθηκε με αγώνες των κατοίκων και της Αυτοδιοίκησης!



Το γεγονός ότι η πλειοψηφούσα παράταξη, δεν επαναβεβαιώνει ούτε αποσαφηνίζει την προεκλογική αλλά και μετεκλογική της δέσμευση, ούτε δηλώνει την πολιτική της βούληση με λόγια και πράξεις, αφήνει το περιθώριο σε όσους ορέγονται τη δημοτική περιουσία να εκδηλώνουν απαιτήσεις...

Υπενθυμίζουμε τι έγραφε προεκλογική ανακοίνωση της "Δύναμης Πολιτών" της 27-4-14:


"Ως Δύναμη πολιτών επιμένουμε στην κατασκευή του γηπέδου στο χώρο των 26.6 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ από το 1934 και θεωρούμε πως το γήπεδο πρέπει και μπορεί να γίνει εκεί που ήταν, χωρίς να είναι απαραίτητη η συρρίκνωση του δάσους. Η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσει γήπεδο, αυτό όμως πρέπει να γίνει με σεβασμό στους πολεοδομικούς κανόνες, το περιβάλλον και το Σύνταγμα και στην πόλη συνολικά."

Και τι έγραφε μετεκλογική ανακοίνωση της "Δύναμης Πολιτών" της 30-7-14:


"Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δικαιούται να χτίσει το γήπεδό της στο χώρο των 26.6 στρεμμάτων, με σεβασμό στο περιβάλλον, τους πολεοδομικούς κανόνες και το Σύνταγμα."


Ακολουθεί η αναδημοσίευση σχετικού άρθρου από το AEK1924.gr

Δεν θέλει να το καταλάβει ο Βασιλόπουλος; (pics)

Συντάκτης: 
Το AEK1924.gr αποκαλύπτει την μελέτη για την ασφάλιση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας, στην οποία τα στελέχη του δήμου έχουν συμπεριλάβει για το έτος 2015 τα κτίρια Καθαριότητας και Πρασίνου μέρος των οποίων έχουν παραχωρηθεί σύμφωνα και τον δημοσιευμένο στο ΦΕΚ (Α156 1/8/2014) νόμο για την «Αγιά Σοφιά».

Περίεργες ή ανούσιες κινήσεις γίνονται από τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας καθώς όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το AEK1924.gr, ο δήμαρχος της πόλης, Άρης Βασιλόπουλος, συμπεριέλαβε μέσα στην μελέτη για την ασφάλιση των ακίνητων κτιρίων του Δήμου, μέρος του άλσους το οποίο έχει παραχωρηθεί σύμφωνα και με τον νόμο που ψηφίστηκε στη βουλή τον περασμένο Αύγουστο, στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ για την κατασκευή του Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού «Αγιά Σοφιά».

Μάλιστα στη συγκεκριμένη μελέτη (βλ. εικόνα) η οποία αναμένεται να συζητηθεί από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου στη συνεδρίαση της Δευτέρας (10/11/2014), αναφέρεται η συνολική επιφάνεια 60τ.μ των κτιρίων Καθαριότητας που βρίσκονται εντός τους άλσους, με ένα ενδεικτικό ποσό ασφαλισμένης αξίας κτιρίων και περιεχομένου της τάξης των 50.000 ευρώ.
page1dimos
Η ίδια μελέτη περιλαμβάνει και την ασφάλιση των κτιρίων του Πρασίνου (βλ. εικόνα) με συνολική επιφάνεια 80τ.μ και ενδεικτικό ποσό ασφαλισμένης αξίας κτιρίων και περιεχομένου της τάξης των 40.000 ευρώ.
page2dimos
Όσον αφορά την πρώτη περίπτωση για τους χώρους της καθαριότητας μέσα στο άλσος, η δημοτική αρχή επί της ουσίας θέλει να ασφαλίσει έναν χώρο που σύμφωνα με το νόμο δεν της ανήκει καθώς έχει παραχωρηθεί στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ για το χτίσιμο του γηπέδου, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στη δεύτερη περίπτωση με τα κτίρια για το Πράσινο σε χώρο σύμφωνα με τον ίδιο νόμο αναμένεται να μην διαχειρίζεται ο δήμος.

Οι αποκλειστικές πληροφορίες λοιπόν του AEK1924.gr ζητούν και τις απαραίτητες απαντήσεις, καθώς οι δύο παραπάνω περιπτώσεις σε χώρους που παλιότερα ασφάλιζε ο δήμος (και πολύ σωστά) πλέον δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στη συγκεκριμένη μελέτη, διότι με την έναρξη των εργασιών στο οικόπεδο της ΑΕΚ οι χώροι καθαριότητας θα απομακρυνθούν, όπως άλλωστε έχει συμφωνηθεί εδώ και καιρό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου