Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Βίντεο από την εικόνα που είχε το δημαρχείο, λίγο πριν τελειώσει η κατάληψη σε ένδειξη αλληλεγγύης στο νικητή απεργό πείνας, Νίκο Ρωμανό.




Σε πλήρη αντίθεση με ότι θα περίμενε οποιοσδήποτε κακόπιστος, ή προκατειλημμένος ιδεολογικοπολιτικός αντίπαλος, το κτίριο της κατάληψης παραδόθηκε πιο καθαρό από ότι ήταν πριν από αυτή!

Οι αλληλέγγυοι καταληψίες, φρόντισαν η παρουσία τους στο χώρο να μη προκαλέσει την παραμικρή φθορά. Να μη φύγει τίποτε από τη θέση του. Και πριν αποχωρήσουν, καθάρισαν, σκούπισαν και σφουγγάρισαν ολόκληρο το δημαρχείο!

Τις μέρες που προηγήθηκαν είχα επισκεφτεί την κατάληψη, και είχα διαπιστώσει την προσοχή με την οποία διαχειρίστηκαν το κτίριο, τον εξοπλισμό και τα υλικά που υπήρχαν μέσα σε αυτό. Γι΄ αυτό και προσωπικά δεν είχα καμία επιφύλαξη για το τι θα συναντήσω, πηγαίνοντας στην αποχώρηση.


Η γνήσια πρόθεση αλληλεγγύης που εκφράστηκε και με την κατάληψη, η προσήλωση στον πολιτικό στόχο τους, το ήθος και οι αρχές τους, επέτρεψαν το αποτέλεσμα που μπορείτε να δείτε στα βίντεο που ακολουθούν:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου