Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ποινές ανάλογα με τις καταστροφές που προκαλεί η πολιτική τους, πρέπει να είναι το αίτημα όλων μας!

Δυο προαναγγελίες δημοσιεύσεων από την "Εφημερίδα Συντακτών" για τους επιστάτες της τρόικας που παριστάνουν την κυβέρνηση...

Ας μη ξεχνάμε πως η δική τους αξιολόγηση κοντοζυγώνει...

 Μισθός ανάλογος με την απόδοση των υπαλλήλων

Με την παραδοχή ότι το σύστημα της «συγκριτικής αξιολόγησης» ήταν προβληματικό, αφήνοντας -ταυτόχρονα- αιχμές στην ΑΔΕΔΥ για μη συμμετοχή σε διάλογο και θεσμοθετώντας την παντοκρατορία των προϊσταμένων και τη σύνδεση μισθού - αποδοτικότητας (διαχρονικός και διακαής πόθος των νεοφιλελεύθερων), το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε το σχέδιό του για το νέο σύστημα αξιολόγησης.


Βασικότερο χαρακτηριστικό του νέου συστήματος, η σύνδεση της απόδοσης των υπαλλήλων με προαγωγές σε ανώτερα βαθμολογικά και μισθολογικά κλιμάκια, ενδεχόμενα πριμ και τη δυνατότητα επιλογής σε διευθυντικές θέσεις.

Πέραν αυτών, από τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα επηρεαστεί ή θα εξαρτηθεί η μετακίνηση των δημοσίων υπαλλήλων στην εσωτερική αγορά εργασίας (μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας), ακόμη και η οριστική πρόσληψη ενός δόκιμου υπαλλήλου –μετά τη διετή περίοδο προσαρμογής.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Στέργιου Ζιαμπάκα στη σελίδα 17 της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί


ΤΧΣ: Η περιούσια μειώνεται, οι αμοιβές αυξάνονται

Η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των συστημικών τραπεζών αποτυπώνεται στα αποτελέσματα 9μήνου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Η απαγόρευση της συμμετοχής του ΤΧΣ στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου τους προηγούμενους μήνες απομείωσε την περιουσία του Δημοσίου, καθώς η αξία των μετοχών του ανέρχεται πλέον σε 17 δισ. ευρώ από 22,6 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2013, ποσό το οποίο δεν συγκρίνεται με τα 41 δισ. ευρώ που έχουν ήδη χρεωθεί οι φορολογούμενοι για την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος.

Την ίδια ώρα, αποδεικνύεται ότι η οικονομική κρίση ουδόλως αγγίζει τις τσέπες των εκλεκτών του Ταμείου, καθώς τα λειτουργικά έξοδα εκτινάχθηκαν στα 16,7 εκατ. ευρώ από 10,3 εκατ. ευρώ που ήταν το 2013, ενώ στο ποσό αυτό πρέπει να προστεθούν και οι μισθοί των «εκλεκτών» του Ταμείου, που ανέρχονται στο 9μηνο στα 2 εκατ. ευρώ (μικτά) έναντι 1,7 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ της Αρτέμιδος Σπηλιώτη στη σελίδα 34 της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου