Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Το Σωματείο των εργαζομένων στο Δήμο ενάντια στην κατάργηση της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Συγκυβέρνηση και τρόικα προωθούν απολύσεις 6500 εργαζομένων και ταυτόχρονα δίνουν τη δυνατότητα μέσω ΟΑΕΔ, πρόσληψης 5μηνων συμβάσεων με μισθούς Κίνας και δικαιώματα Ινδίας. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως το ζητούμενο γι αυτούς είναι ο απόλυτος εξευτελισμός της εργασίας. Η εργασία γίνεται απασχόληση!!! Ο μισθός βοήθημα!!! Έτσι μ’ αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να νομιμοποιήσουν ιδεολογικά και πολιτικά τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και στο δημόσιο. 

Η ΚΕΔΕ προς αυτή τη κατεύθυνση όλα τα προηγούμενα χρόνια υπηρέτησε πιστά αυτό το μοντέλο μέσω των Δημάρχων με το γνωστό επιχείρημα «υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι που παρακαλάνε για ένα κομμάτι ψωμί» και έτσι ξεχνάνε το βασικό αίτημα για προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις και δικαιώματα.

Δυστυχώς όμως και οι νέες δημοτικές αρχές υπακούοντας στην ίδια λογική, εκτός του ότι σπεύδουν να δώσουν ιδεολογικό και πολιτικό άλλοθι στην παραπαίουσα κυβέρνηση και στο σύστημα που υπηρετεί, με την πρόσληψη 5μηνιτών λειτουργούν και ρουσφετολογικά, νομιμοποιώντας την ποιο εξευτελιστική και υπερεκμεταλλευτική μορφή εργασίας.

Καλούμε όλες τις δημοτικές αρχές, σε κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους, για την ματαίωση των προγραμμάτων ελαστικής –  εξευτελιστικής εργασίας, γιατί αυτή η εργασία στοχεύει στην διάλυση των υπηρεσιών. Διάλυση που είναι προϋπόθεση για την ιδιωτικοποίηση τους. 

Καλούμε τη δημοτική αρχή να κάνει πράξη τις διακηρυκτικές της θέσεις συγκρουόμενη με τις παραπάνω πολιτικές και να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που της δίνει η νομοθεσία :

1.      Να προβεί άμεσα σε προσλήψεις προσωπικού αορίστου χρόνου στις ανταποδοτικές υπηρεσίες αφού δεν βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και 

2.      Αφού υπάρχουν άμεσες ανάγκες και για να μην διαλυθούν οι υπηρεσίες του Δήμου ως έσχατη λύση να προχωρήσει σε πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου (8μηνίτες) που αμείβονται όμως με μισθό και όχι με βοήθημα. Σύμφωνα με τη σύμβαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ και έχουν όλα τα δικαιώματα που έχουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΔΟΥΛΟΙ TOY 21Ο ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου