Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕΤΑ ΟΤΑ: ΣΥ.ΑΝ και ΔΑΚΕ συντηρούν την πολυδιάσπαση του κλάδου.



Στην πιο κρίσιμη ίσως περίοδο για το συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά κυρίως στην περίοδο που η κυβέρνηση και οι δυνάμεις του κεφαλαίου επιχειρούν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων, συμπιέζοντας ακόμη περισσότερο τους μισθούς και προωθώντας νέες μορφές ελαστικών σχέσεων εργασίας που παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα, οι δυνάμεις της Συνδικαλιστικής Ανατροπής (πρ. ΠΑΣΚΕ –ΟΤΑ) επιλέγουν τον καιροσκοπισμό πιστεύοντας ότι έτσι θα εξασφαλίσουν την «τεχνητή» πλειοψηφία για άλλη μια θητεία στην ηγεσία της ομοσπονδίας.

Στη διαπαραταξιακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ομοσπονδίας συμμετέχοντας όλες οι παρατάξεις (Σ.Α(πρ.ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ), ΔΑΚΕ-ΟΤΑ, ΔΑΣ-ΟΤΑ, ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ και Συσπειρώσεις) με θέμα τον καθορισμό ενιαίων κανόνων για την εκλογή αντιπροσώπων για το προσεχές συνέδριο της ομοσπονδίας, οι συνεργαζόμενες όλο το προηγούμενο διάστημα δυνάμεις της πρ. ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, έχοντας κλειστά μάτια και αυτιά στις σημερινές ανάγκες του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων, εμφανίστηκαν αμετακίνητοι στις θέσεις που είχαν στο προηγούμενο  συνέδριο και που οδήγησαν τον κλάδο σε διάσπαση.

Με τη στάση τους αυτή συντηρούν την πολυδιάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος και τον κατακερματισμό των εργαζομένων, προκειμένου να μην μπορεί να συγκροτηθεί ενιαίο και συμπαγές μέτωπο των εργαζομένων του κλάδου ικανό να αναχαιτίσει τις επιθέσεις που δέχθηκε και συνεχίζει  να δέχεται από την αρχή της εφαρμογής των μνημονίων.

Η παράταξη του συνάδελφου Θέμη Μπαλασόπουλου, κατ’ επίφαση όπως φαίνεται Συνδικαλιστική Ανατροπή, κρύβεται εδώ και μια δεκαετία περίπου πίσω από τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ για καταστατικές αλλαγές ένταξης όλων των εργαζομένων στη δύναμη της ομοσπονδίας. 

Ακόμα και τώρα, όντας ο ίδιος μέλος της εκτελεστικής της επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, απαξίωσε και υπονόμευσε το οργανωτικό - καταστατικό συνέδριο που είχε αποφασιστεί για τον Δεκέμβρη 2014 και  με την πρόφαση της μη συγκρότησης προεδρείου στην ΑΔΕΔΥ, δεν συμμετείχε στην αρμόδια επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και στο τέλος, συμπορευόμενος με τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, υιοθέτησε την πρόταση για την αναβολή του συνεδρίου .

Ανασυγκρότηση σημαίνει ότι οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τον πολυκερματισμό των εργαζομένων. Σύμφωνα και με τις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, οφείλουμε να εντάξουμε στα συνδικάτα τους ελαστικά απασχολούμενους, να δώσουμε δικαίωμα συνδικαλιστικής έκφρασης στους «εκτός των τειχών» εργαζόμενους που σήμερα είναι έξω από τα συνδικάτα και έχουν πρωτίστως την ανάγκη τους! 

Αν αυτοί οι εργαζόμενοι, που είναι έρμαια της κυβέρνησης και των δημάρχων, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, δεν τους δεχόμαστε στα συνδικάτα, τότε και αυτά θα είναι συνένοχα της πολυδιάσπασης και θα εκπροσωπούν στο τέλος μια συντεχνιακή γραφειοκρατία διαρκώς συρρικνούμενη.

Αν θέλει και η Σ.Α (πρ.ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ) να στηρίξει πραγματικά την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος χρειάζεται να έρθουμε ΟΛΟΙ σε ρήξη με τις παθογένειες, να αποκρούσουμε αποφασιστικά τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, να αντιμετωπίσουμε με τόλμη την εσωστρέφεια, τον παραγοντισμό, την εξάρτηση και τη γραφειοκρατική διαχείριση.

                  Δεκέμβριος 2014                                                                            ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου