Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

“Ναι” στα 7 εκατ. ευρώ για τη Λεωφόρο, ηχηρό “όχι” για την “Αγιά Σοφιά”


Ένα άρθρο που αγνοεί μέρος της πραγματικότητας. Όπως για παράδειγμα ότι οι επιλογές της πλευράς Μελισσανίδη να χρησιμοποιήσει τους οπαδούς για να ασκήσει πολιτική πίεση, δεν αφορούν ούτε αποκλειστικά, ούτε κυρίως το γήπεδο της ΑΕΚ. Αφορούν και άλλες δουλειές όπως πχ στη Δραπετσώνα. Στο πλαίσιο αυτό θέλει κυβέρνηση δική του όπως είναι η απερχόμενη, και να έχει προειδοποιήσει τους επερχόμενους για τη "δύναμη πυρός" που διαθέτει και μπορεί να ενεργοποιήσει ανά πάσα στιγμή... Σκασίλα του για το γήπεδο της ΑΕΚ όταν ενδιαφέρεται να κάνει το άλσος της πόλης "Μόντε Κάρλο".



Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το sportit.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ    

Τα πρόσωπα κλειδιά στην αλλαγή κλίματος και το λάθος της ΑΕΚ που απέφυγε ο Παναθηναϊκός...

Πριν από εφτά μήνες η Περιφέρεια Αττικής και η νεοεκλεγείσα Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου ήταν πολύ επιφυλακτική στα θέματα της χρηματοδότησης των δύο γηπέδων, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και αυτό ήταν κάτι που το αντιλαμβάνονταν όλοι στις προεκλογικές  της συνεντεύξεις. 

Είτε απέφευγε να το σχολιάσει είτε μιλούσε γενικά και αόριστα…
Ωστόσο στο διάστημα που ακολούθησε ο Παναθηναϊκός με προσωπικές ενέργειες του Γιάννη Αλαφούζου και τη στήριξη του Ερασιτέχνη, κατάφεραν ν’ αλλάξουν το κλίμα.

Σε αυτό βοήθησε και η παρουσία στην Περιφέρεια της Αττικής ενός ανθρώπου που γνωρίζει πολύ καλά το αθλητικό πεδίο, του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου.

Ο πολύ καλός δημοσιογράφος, ο οποίος έχει επισκεφτεί τη Λεωφόρο (τόσο το ποδοσφαιρικό γήπεδο όσο και τον Τάφο του Ινδού), εισηγήθηκε θετικά τόσο για τα χρήματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό (7 εκατ. ευρώ) όσο και αυτά της ΑΕΚ (20 εκατ. ευρώ), και τα έτσι τα δύο ποσά πέρασαν στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας.

Στη Περιφέρεια πλέον περιμένουν τη θετική απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου, αφού άπαντες συμφωνούν ότι δεν συντρέχει πλέον ο λόγος, που μπλοκαρίστηκαν αρχικά τα χρήματα (της λήξης της αδειοδότησης του γηπέδου), μετά τον πρόσφατο νόμο που έδωσε παράταση 5 ακόμη ετών στη λειτουργία της Λεωφόρου.

Στρατηγική σημασίας ήταν η συνάντηση που είχε αποκαλύψει το SPORTIT μεταξύ του προέδρου της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, όπου υπήρξε η δέσμευση ότι τα χρήματα θα εκταμιευτούν, εάν δεν προκύπτει νομικό κώλυμα από το Ελεγκτικό συνέδριο. Κάτι που αναμένεται να επικυρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Επίσης άνθρωπος κλειδί στην όλη υπόθεση ήταν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηλίας Μιχαλαριάς, ο οποίος ήξερε όλα τα βήματα, αλλά φρόντισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, αφού άπαντες γνώρισαν ότι εν όψει και των εθνικών εκλογών ήταν εύκολο ν’ ανάψει μια… σπίθα και να δημιουργηθεί κόντρα μεταξύ των φίλων του Παναθηναϊκού και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ!

Ένα λάθος που έκανε η ΑΕΚ, με τις δηλώσεις στελεχών αλλά και την παρουσία οπαδών σε ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα ανά την Ελλάδα και είναι πολύ πιθανό να το πληρώσει…

Παρά το γεγονός ότι και τα 20 εκατ. ευρώ πέρασαν στον προϋπολογισμό, στην Περιφέρεια αλλά ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αρνητικοί με τον τρόπο που επιχειρεί η Ένωση να επιβάλει την άποψή της και έτσι η πιθανότητα να τρέξει το έργο, όσο προκύπτουν νομικά θέματα, με τα δεδομένα που θέλει η ΑΕΚ, αγγίζει τα όρια του απίθανου!

Αυτά λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα…

Τα έργα για τη Λεωφόρο

Έτσι με την θετική απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου, η Περιφέρεια θα είναι έτοιμη να δώσει τα χρήματα στον Παναθηναϊκό και να προχωρήσουν τα έργα της πλήρους ανακαίνισης του γηπέδου, όπου αναμένεται ν’ αυξηθεί και η χωρητικότητα στις 22.000 θέσεις, από τις 16.000 που είναι σήμερα.
Συγχρόνως οι “πράσινοι” θα κινήσουν όλα τα νήματα για να μπει τέλος στο φιάσκο της Διπλής Ανάπλασης και να φύγουν από την πλάτη της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη όλες οι δεσμεύσεις (συμβάσεις) που αφορούν το συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου