Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Επίθεση των ΜΑΤ στην απεργία της Γενικής Ανακύκλωσης. Συλλήψεις απεργών και αλληλέγγυων (βίντεο)

Επίθεση της αστυνομίας στους απεργούς και τους αλληλέγγυους που περιφρουρούσαν την απεργία της Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ, έγινε σήμερα το πρωί. Είχε προηγηθεί προσπάθεια να μπουν απεργοσπάστες οι οποίοι αποχώρησαν όταν ήρθαν σε επικοινωνία με τους απεργούς. Έχουν γίνει 32 συλλήψεις οι οποίοι κρατούνται στο Α.Τ Ασπροπύργου.

Μεταξύ των συλληφθέντων ο Π. Κωνσταντίνου, δημοτικος συμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Δημο Αθηναιων και συντονιστης της ΚΕΕΡΦΑ, ο Τ. Ασλαμ, επικεφαλης της Πακιστανικης Κοινοτητας, ο Κ. Μπανος, δημοσιογραφος της Εργατικης Αλληλεγγυης, η Κ.Πατρικιου κι ο Π. Δημητρόπουλος μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΕΚ.

Η απεργία των (κατά κύριο λόγο μεταναστών) εργατών της Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ έχει ξεκινήσει από τις 29/12 διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων που σε κάποιους φτάνουν και τους 10 και 11 μήνες.Τα χρέη του ιδιοκτήτη Λαζόπουλου από δεδουλευμένα στους δεκάδες εργαζόμενους του εργοστασίου ξεπερνούν τα 700.000 ευρώ. Οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες, χωρίς να παρέχονται ούτε καν τα στοιχειώδη για δουλειά σε ένα μέρος που ουσιαστικά είναι χωματερή. Τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον 3 εργάτες έχουν πεθάνει επειδή θάφτηκαν κάτω από τα σκουπίδια. Από τη δεύτερη ημέρα της απεργίας οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει και σε κατάληψη του εργοστασίου, με καθημερινές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις στην πύλη.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη παρέμβαση της αστυνομίας για να σπάσει την απεργία των εργατών στο εργοστάσιο Γενική Ανακύκλωση ΑΕ στον Ασπρόπυργο. 

Το πρωί της Δευτέρας 5 Γενάρη, ισχυρή αστυνομική δύναμη με τρεις κλούβες ΜΑΤ, προχώρησε στη σύλληψη 40 περίπου μεταναστών εργατών και μαζί τους και του Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού σύμβουλου Αθήνας και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, του Τζαβέντ Ασλάμ προέδρου της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, δημοσιογράφο της εργατικής αλληλεγγύης, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ήταν εκεί για να συμπαρασταθούν στους εκατό και πλέον απεργούς εργάτες και εργάτριες της επιχείρησης.

Η εργοδοσία προσπάθησε να φέρει άλλους εργάτες μετανάστες και πάλι στην πλειοψηφία τους, για να σπάσουν την απεργία αλλά δεν τα κατάφερε μια που οι απεργοί τους έπεισαν να μην μπούνε για δουλειά λειτουργώντας σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός για το αφεντικό. Γι'αυτό η αστυνομία εκτελώντας άμεσα τις διαταγές της εργοδοσίας προχώρησε στις συλλήψεις για να «εκκαθαρίσει τον χώρο από τους απεργούς».

Οι εργάτες της επιχείρησης Γενική Ανακυκλώσεως ΑΕ με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής, βρίσκονται σε απεργία διαρκείας από τις 29 Δεκέμβρη για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους που σε πολλούς φτάνουν τους 8 μήνες αλλά και το δώρο των Χριστουγέννων. Οι εργαζόμενοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, την Ινδία , την Αλβανία και αλλού, αρνήθηκαν να σταματήσουν την απεργία με τα ψίχουλα των 180 και 200 ευρώ που τους έδωσε ο ιδιοκτήτης κος Λαζόπουλος την Παρασκευή 2 Γενάρη. 

Η επιχείρηση από τις μεγαλύτερες στον κλάδο της ανακύκλωσης και με πολλά εργοστάσια σε όλη τη χώρα, συνεχίζει να παίρνει επιδοτήσεις από την Εταιρία Ανακυκλώσεως για τη δουλειά που κάνουν οι απλήρωτοι εργάτες.

. Καταγγέλλουμε την αστυνομική παρέμβαση και την τρομοκρατία. 

. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων εργατών και συμπαραστατών. 

. Καλούμε κάθε σωματείο και ομοσπονδία να απαιτήσει την απελευθέρωση των συλληφθέντων και να σταθεί στο πλάι των απεργών εργατών της Γενικής Ανακύκλωσης για να κερδίσουν τα δεδουλευμένα τους.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους τους εργοστασίου Γενικής Ανακύκλωσης Α.Ε. που βρίσκονται σε απεργία διεκδικώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και τα δεδουλευμένα τους.

Η εργοδοσία επιχείρησε να καταστείλει την κινητοποίηση των εργαζομένων που μετατράπηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης σε απεργία επ' αόριστον καταθέτοντας μήνυση εναντίον τους για κατάληψη χώρου και στέλνοντας τα Μ.Α.Τ. στο εργοστάσιο. Πριν από λίγη ώρα μάλιστα έγιναν και οι πρώτες συλλήψεις εργαζομένων από τις Αστυνομικές Δυνάμεις.

Είχαν προηγηθεί πέντε ημέρες απεργίας καθώς η εργοδοσία αρνείται να καταβάλει στους εργαζόμενους με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου μισθούς επτά και οκτώ μηνών, όπως επίσης και το δώρο Χριστουγέννων, ενώ όσους έχει προσλάβει με 5μηνες συμβάσεις τους πληρώνει για δύο μήνες και εν συνεχεία τους απολύει.

Και σαν να μην έφτανε η μη καταβολή των δεδουλευμένων, η εργοδοσία εκβιαστικά ζήτησε από τους εργαζόμενους να παραιτηθούν των θέσεών τους και εν συνεχεία να απασχοληθούν στο εργοστάσιο ως ενοικιαζόμενο προσωπικό του εργολάβου.

Αυτή η αξίωση ήταν που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει και τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε απεργία επ' αόριστο διεκδικώντας τόσο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους όσο και τα δεδουλευμένα τους.

Ο αυταρχισμός και η τρομοκράτηση των εργαζομένων στο συγκεκριμένο εργοστάσιο αποτελεί και ένα δείγμα των όσων θα ακολουθούσαν αν εκχωρούνταν στα μεγάλα εργολαβικά-επιχειρηματικά συμφέροντα η διαχείριση των απορριμμάτων. Σχέδιο που προωθούσε η συγκυβέρνηση αλλά αντιστάθηκε και απέτρεψε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. διασφαλίζοντας τον Δημόσιο και Κοινωνικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 
Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΗ «ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τη νέα παρέμβαση της Κυβέρνησης κατά των εργαζομένων στο εργοστάσιο "Γενική Ανακύκλωση" στον Ασπρόπυργο, που εκδηλώθηκε σήμερα με την επίθεση των ΜΑΤ στο χώρο του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε απεργία και κατάληψη του εργοστασίου ζητώντας δεδουλευμένα, δώρο Χριστουγέννων, ανανέωση συμβάσεων και μέτρα ασφάλειας εργασίας. 
 
Καταγγέλλουμε την επέμβαση της αστυνομίας που έγινε σε συνεργασία με την εργοδοσία, η οποία κατέθεσε μήνυση κατά των απεργών, κατά τα πρότυπα της εργοδοσίας του Ιανού την προηγούμενη βδομάδα. Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι τριάντα τρεις εργαζόμενοι που συνελήφθησαν και προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου, μεταξύ αυτών κι ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου.
Η ΟΛΜΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν τα εργασιακά τους δικαιώματα τους, το μισθό τους, το δικαίωμα τους στην εργασία.
ΟΛΜΕ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη νέα επέμβαση της Κυβέρνησης κατά των εργαζομένων στο εργοστάσιο «Γενική Ανακύκλωση» στον Ασπρόπυργο, που εκδηλώθηκε σήμερα, Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015, με την επίθεση των ΜΑΤ στο χώρο του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε απεργία και κατάληψη του εργοστασίου ζητώντας δεδουλευμένα, δώρο Χριστουγέννων, ανανέωση συμβάσεων και μέτρα ασφάλειας εργασίας.
Καταγγέλλουμε την επέμβαση της αστυνομίας που έγινε σε συνεργασία με την εργοδοσία, η οποία κατέθεσε μήνυση κατά των απεργών. Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι τριάντα τρεις εργαζόμενοι που συνελήφθησαν και προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου, μεταξύ αυτών κι ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Πέτρος Κωνσταντίνου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και γενικότερα τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της 

Α.Δ.Ε.Δ.Υ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ ΕΑΑΚ για την επίθεση στους απεργούς της Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ
 
Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας (ΜΑΤ) που γίνεται αυτή την ώρα στο εργοστάσιο της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΕ στον Ασπρόπυργο.
 
Οι εργάτες της Γενικής Ανακύκλωσης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και την Ινδία βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις εδώ και δεκαπέντε μέρες και σε κατάληψη του εργοστασίου, από τη Δευτέρα 29-12 διεκδικώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, το δώρο Χριστουγέννων και την ανανέωση των συμβάσεων τους που λήγουν τη περίοδο από 27-12 έως 4-1-2015. Ο εργοδότης Δ.Λαζόπουλος έχει πάγια τακτική να αφήνει τους εργάτες απλήρωτους.
Δε θα επιτρέψουμε τη δημιουργία μίας νέας Μανωλάδας!

Από την πρώτη στιγμή του δίκαιου αγώνα των εργαζόμενων βρίσκονται δίπλα τους, δείχνοντας έμπρακτα την ταξική τους αλληλεγγύη, εργάτες και αγωνιστές από άλλους χώρους, καθώς και συλλογικότητες της επαναστατικής αριστεράς.

Καταγγέλλουμε την αστυνομία που έχει συλλάβει από το πρωί απεργούς και αλληλέγγυους αγωνιστές, ανάμεσα τους και τον Πέτρο Κωσταντίνου, δημοτικό σύμβουλο με την "Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας". Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και δηλώνουμε απερίφραστα πως θα σταθούμε δίπλα στον αγώνα τους. Φοιτητές και εργάτες μαζί, ντόπιοι και μετανάστες θα συνεχίσουμε τη πάλη για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος, για να ξηλώσουμε πέρα από τη κυβέρνηση και την πολιτική που χτυπάει και συλλαμβάνει απεργούς και αγωνιστές, αλλά τα δίνει όλα στα αφεντικά.

ΕΑΑΚ σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!
ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ!
Η ΚΕΕΡΦΑ  και η Ένωση Μεταναστών Εργατών καταγγέλλουν την απρόκλητη παρέμβαση της αστυνομίας για να σπάσει την απεργία των εργατών στο εργοστάσιο Γενική Ανακύκλωση ΑΕ στον Ασπρόπυργο. Το πρωί της Δευτέρας 5 Γενάρη, ισχυρή αστυνομική δύναμη με τρεις κλούβες ΜΑΤ, προχώρησε στη σύλληψη 40 περίπου μεταναστών εργατών και μαζί τους και του Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού σύμβουλου Αθήνας και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, του Τζαβέντ Ασλάμ προέδρου της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, δημοσιογράφο της εργατικής αλληλεγγύης, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ήταν εκεί για να συμπαρασταθούν στους εκατό και πλέον απεργούς εργάτες και εργάτριες της επιχείρησης.
Οι εργάτες της επιχείρησης Γενικής Ανακυκλώσεως ΑΕ με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής, βρίσκονται σε απεργία διαρκείας από τις 29 Δεκέμβρη για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους που σε πολλούς φτάνουν τους 8 μήνες αλλά και το δώρο των Χριστουγέννων. Οι εργαζόμενοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, την Ινδία , την Αλβανία και αλλού, αρνήθηκαν να σταματήσουν την απεργία με τα ψίχουλα των 180 και 200 ευρώ που τους έδωσε ο ιδιοκτήτης κος Λαζόπουλος την Παρασκευή 2 Γενάρη και η απάντηση της εργοδοσίας ήταν η παρουσία της αστυνομίας και οι συλλήψεις των απεργών και  των συμπαραστατών τους.
Ο αγώνας των εργατών της Γενικής Ανακυκλώσεως είναι αγώνας όλου του εργατικού κινήματος και καλούμε όλα τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των εργατών και να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών και των συμπαραστατών τους!
ΚΕΕΡΦΑ 
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου