.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Σύρθηκε σε προσφυγή στο ΣτΕ, συνεχίζει το παιχνίδι της διγλωσσίας

 Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Η συριζέικη διοίκηση του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας αναγκάστηκε να κάνει προσφυγή στο ΣτΕ ενάντια σε απόφαση του διευθυντή Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με την οποία αρνούνταν να εγκρίνει τη Μελέτη Ανάπλασης του Αλσους (εκκρεμεί εδώ και χρόνια), αν ο Δήμος δεν αφαιρούσε απ’ αυτή τα 6 στρέμματα που παρανόμως έχουν δοθεί στην ΑΕΚ (στον Μελισσανίδη στην ουσία). Με το που έγινε γνωστή η εισήγηση του δημάρχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ξαμολύθηκαν οι τραμπούκοι (οι οποίοι δεν ενεργούν ποτέ μόνοι αλλά πάντοτε με εντολή των αφεντικών), οι οποίοι τραμπούκισαν κατά συμβούλων μέσα στην αίθουσα που συνεδρίαζε το ΔΣ και συνέχισαν στη γιορτή των Φώτων, όπου βρήκαν ξεμοναχιασμένο και ξυλοκόπησαν τον γνωστό μπλόγκερ Μανώλη Καμπούρη, τον οποίο είχαν «σταμπαρισμένο». Είναι το κύκνειο άσμα τους, η αφορμή που έψαχνε ο Μελισσανίδης για να μανιπουλάρει τους οπαδούς της ΑΕΚ, δείχνοντάς τους τους «εχθρούς» και μένοντας στο απυρόβλητο ο ίδιος (ως γνωστόν, δεν έχει τα λεφτά για να φτιάξει το γήπεδο-εμπορική επιχείρηση).

Με την προσφυγή στο ΣτΕ ο Δήμος ζητά να κριθούν άκυρες οι διατάξεις του Ν. 4277/2014 (άρθρα 42 και 43), στις οποίες στηρίζεται η απόφαση του διευθυντή δασών της ΑΔΑ. Πρόκειται για τις διατάξεις με τις οποίες αρπάζονται παρανόμως 6 στρέμματα του Αλσους, αποχαρακτηρίζονται από δασικές, εντάσσονται (πάντα παρανόμως) στο ρυμοτομικό σχέδιο και χαρίζονται στον Μελισσανίδη για να χτίσει το «μαγαζί» του (αν και όταν βρει λεφτά).

Σύρθηκαν

Η συριζέικη διοίκηση σύρθηκε σ’ αυτή την απόφαση κάτω από τα διαρκή χτυπήματα του κινήματος και τις συνεχείς αποκαλύψεις της «Κόντρας» για τα αίσχη της στο νταλαβέρι που ξεκίνησε με την εταιρία του Μελισσανίδη. Σε όποιον αμφιβάλλει γι’ αυτό θυμίζουμε την απάντηση που έδωσε ο Δήμος (υπογράφεται από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ι. Καλαμπόκη) στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ σχετικά με την περιβόητη μελέτη υψομέτρων. Η εταιρία του Μελισσανίδη ζητούσε να εγκριθεί μελέτη υψομέτρων και για την αρπαγείσα, βάσει του Ν. 4277/2014, έκταση των 6 στρεμμάτων και ο Δήμος αποδεχόταν πως με έναν πλήρη φάκελο θα εγκρίνει τη μελέτη υψομέτρων. Στο απαντητικό του έγγραφο, στις 17.10.2014, στα «σχετικά» αναφέρεται και «το άρθρο 42 του Ν. 4277/2014», αυτό που τώρα προσβάλλεται ως αντισυνταγματικό από το Δήμο! Ο ίδιος ο δήμαρχος Βασιλόπουλος δήλωνε σε «υπαλληλικό» σάιτ του Μελισσανίδη:«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας νόμος που βρίσκεται σε ισχύ. Ανεξάρτητα με την άποψη που έχει ο καθένας για τον νόμο, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να λειτουργήσει ανάλογα» (aek365.com, 14.11.2014)Ενάμιση μήνα μετά, ο Βασιλόπουλος αναγκάζεται να κάνει προσφυγή κατά αυτού του νόμου που «βρίσκεται σε ισχύ» και «υποχρεώνει» τον Δήμο να τον εφαρμόσει!

Δικαίωση

Η νομική επιχειρηματολογία της προσφυγής έρχεται να δικαιώσει απόλυτα την «Κόντρα». Πρόκειται για απόψεις που έχουν παρουσιαστεί αναλυτικά μέσα από τις στήλες μας, από τα μέσα του περασμένου Αυγούστου.

Ο πρώτος λόγος ακύρωσης που περιλαμβάνει η προσφυγή αναφέρεται στην αντίθεση των άρθρων 42 και 43 του ν. 4277/2014 στις διατάξεις του συντάγματος  και σε μια σειρά άρθρων του βασικού δασικού νόμου 998/1979, «όπως αυτός τροποποιήθηκε με το μεταγενέστερο του ν. 4277/2014, ν. 4280/2014 και ισχύει». Πρόκειται για μια άποψη που την υποστηρίξαμε από τον περασμένο Αύγουστο και την οποία κάποιοι αμφισβήτησαν και άλλοι λοιδόρησαν. Μεταξύ των τελευταίων ήταν ο αντιδήμαρχος Ι. Καλαμπόκης και ο τότε άτυπος «γενικός δερβέναγας» (πλέον έμμισθος σύμβουλος του δημάρχου) Κ. Μπαρούτας, οι οποίοι επέμεναν πως οι συγκεκριμένες διατάξεις του ν. 4277/2014 ισχύουν και ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να τις εφαρμόσει και να εγκρίνει τη μελέτη υψομέτρων της εταιρίας του Μελισσανίδη, αν αυτή συμπληρώσει σωστά το φάκελο! Το νομικό γραφείο που συνέταξε την αίτηση ακύρωσης του Δήμου έρχεται να δώσει ένα ισχυρό ράπισμα σε αμφισβητίες και ασχημονούντες, δικαιώνοντας πλήρως την επιχειρηματολογία μας (απότοκο πολύχρονης ενασχόλησης με τα δασικά ζητήματα).

Επίσης, το κείμενο της αίτησης ακύρωσης (προσφυγής) περιλαμβάνει την επιχειρηματολογία που παρουσιάστηκε από τις στήλες της «Κόντρας» σχετικά με την παράνομη διαδικασία επέκτασης του ρυμοτομικού σχεδίου ώστε να περιλάβει και τα 6 στρέμματα του Αλσους. Παρανομία σε σχέση ακόμη και με τον πρόσφατα ψηφισθέντα ν. 4269/2014 (χωροταξικό).

Οι κίνδυνοι παραμένουν

Μπορεί εμείς να αισθανόμαστε δικαιωμένοι, μπορεί το κίνημα που τόσους μήνες τώρα δίνει τον αγώνα ενάντια στα αρπακτικά σχέδια του Μελισσανίδη να αισθάνεται ικανοποίηση που έσυρε τη δημοτική αρχή σε προσφυγή, όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Οι κίνδυνοι παραμένουν και γι’ αυτό απαιτείται ένα κίνημα σε διαρκή εγρήγορση ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε ελιγμό και κάθε δυσμενή εξέλιξη.

Το πρώτο που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως η αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ δεν συνοδεύεται και από διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων. Ετσι, η συζήτηση της προσφυγής του Δήμου μπορεί μεν να οριστεί σχετικά σύντομα (όπως έγινε και με την προσφυγή των 17 πολιτών κατά του νόμου), όμως η διαδικασία να τραβήξει χρόνια, με συνεχείς αναβολές (π.χ. για να «ετοιμαστεί» ο εισηγητής), καταπώς συνηθίζεται στο ΣτΕ, όταν δε θέλουν να εξετάσουν γρήγορα μια υπόθεση ή όταν θέλουν το τρενάρισμα για να διευκολύνουν κάποιους καπιταλιστές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οικολογική προσέγγιση που είχε παλιότερα το ΣτΕ έχει πλέον εξανεμιστεί. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, δεν παγώνει καμιά άλλη διαδικασία.

Δεύτερο και κυριότερο, έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς σαλταδόρους, οι οποίοι ήταν αποφασισμένοι να βοηθήσουν τον Μελισσανίδη να κάνει τη μπίζνα του σε βάρος του Αλσους και αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω χάρη στην πίεση του κινήματος. Ολοι θυμόμαστε την κωλοτούμπα που έκανε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν αναγκάστηκε να καταψηφίσει τις υπέρ Μελισσανίδη διατάξεις του Ρυθμιστικού, με τις οποίες είχε συμφωνήσει σε σειρά συναντήσεων που είχαν στα γραφεία του ομίλου Μελισσανίδη οι Φλαμπουράρης και Στρατούλης. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι αυτοί οι πολιτικοί απατεώνες δε θα κάνουν νέα κωλοτούμπα.

Ο ίδιος ο Βασιλόπουλος, αμέσως μετά την εκλογή του, δήλωνε σε αθλητικό ραδιοσταθμό πως αν είναι για δύο-δυόμισι στρέμματα δεν τρέχει τίποτα. Ο ίδιος ο Βασιλόπουλος, ακόμη και μετά την κατάθεση της προσφυγής στο ΣτΕ και το σε βάρος του υβρεολόγιο, δήλωσε στην «Αυγή» (4.1.15): «Ερωτήματα ωστόσο, προκύπτουν και από τον ελλιπή φάκελο για την υψομετρική μελέτη που έχει στα χέρια του ο δήμος από τους ιθύνοντες της ΑΕΚ. Οποιες κι αν είναι οι δικές μας ενστάσεις, είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε με βάση τον νόμο»! Δηλαδή, αν η εταιρία του Μελισσανίδη συμπληρώσει το φάκελο, ο Δήμος θα εγκρίνει τη μελέτη υψομέτρων συμπεριλαμβάνοντας και τα υπό αρπαγή 6 στρέμματα του Αλσους! Αυτό δηλώνει ο Βασιλόπουλος στην «Αυγή», οπότε δικαίως αναρωτιόμαστε: μετά τι θα κάνει ο Δήμος, προσφυγή κατά του εαυτού του, επειδή εξέδωσε διοικητική πράξη κατ’ εφαρμογήν ενός αντισυνταγματικού νόμου; ‘Η έκανε την προσφυγή στο ΣτΕ μόνο για τα μάτια και δεν έχει σκοπό να την υποστηρίξει;

Και βέβαια, όλοι γνωρίζουμε το πολιτικό παιχνίδι που πήγε να κάνει ο Τσίπρας, καλώντας σε συνάντηση ανθρώπους του Μελισσανίδη (δήθεν ως παλαίμαχους, αλλά οι περισσότεροι έχουν υπαλληλική σχέση με την ΠΑΕ), για να τους διαβεβαιώσει ότι θα φροντίσει για το γήπεδο, μη τυχόν και χάσει κάνα ψηφαλάκι από κάποιους εντελώς σαλταρισμένους οπαδούς.

Απαιτούμε: ο Δήμος να σταματήσει κάθε επαφή με τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ για το ζήτημα της μελέτης υψομέτρων, διότι η εταιρία αυτή δεν είναι ούτε ιδιοκτήτρια ούτε παραχωρησιούχος του οικοπέδου της ΑΕΚ. Ο Δήμος να δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να εγκρίνει μελέτη υψομέτρων για το κομμάτι των 6 στρεμμάτων που αρπάζεται από το Αλσος.

ΥΓ: «Αρης Βασιλόπουλος: Του Μελισσανίδη τα λεφτά πού είναι;». Αυτός ήταν ο τίτλος της «Αυγής» με τη συνέντευξη του συριζαίου δημάρχου. Κάπως αργά κατάλαβε το παιχνίδι του Μελισσανίδη το… σπίρτο της Φιλαδέλφειας. Ξέρει πολύ καλά, από τις δικές μας αποκαλύψεις για το φιάσκο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ότι… δεν υπάρχει σάλιο στο ταμείο της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. Γιατί το λέει τώρα και όχι από τότε που εμείς κάναμε την αποκάλυψη;

ΚΟΝΤΡΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 10 ΓΕΝΑΡΗ

  πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου