Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

«Αγιά Σοφιά»: Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα;


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κατατέθηκε αίτηση για περίφραξη του οικοπέδου της ΑΕΚ, στα υπό αμφισβήτηση  στο ΣτΕ όρια που προβλέπονται στο νέο Ρυθμιστικό!


Ένα νέο σόου σκοπεύει να παρουσιάσει η πλευρά Μελισσανίδη, προκειμένου να κρύψει τις πραγματικές αδυναμίες της στην υλοποίηση των υπεσχημένων. Εδώ και μερικές μέρες έχει καταθέσει αίτηση για να περιφράξει το οικόπεδο της, στα νέα όρια που προβλέπονται στο υπό αμφισβήτηση στο ΣτΕ νέο Ρυθμιστικό. Συμπτωματικά η κατάθεση της αίτησης, συμπίπτει χρονικά με την έναρξη της προσπάθειας ενός οπαδού, και όσα έχουν ακολουθήσει.

Πριν από αυτά είχε ξεκινήσει προσπάθεια προτροπής σε οπαδικό τύπο, για κοπή των δέντρων που βρίσκονται στα νέα όρια του οικοπέδου.

Εύκολα γίνεται φανερό, πως γνωρίζουν ότι η άδεια κατασκευής δεν πρόκειται να εκδοθεί σύντομα. Προετοίμασε το έδαφος και η δήλωση του κ. Ανδριόπουλου, με την οποία ενημέρωνε πως θα πρέπει πρώτα να γίνει κυβέρνηση, να οριστούν Γ. Γραμματείς κλπ, και μετά να επανεκκινήσει η διαδικασία της έκδοσης.  Επομένως υπάρχει επείγουσα ανάγκη να πιστέψουν οι οπαδοί, ότι το έργο προχωράει… Και για τις καθυστερήσεις φταίνε ο Δήμος κι οι κάτοικοι…

Όσο οι φανατικοί οπαδοί θα τσιμπάνε σε οφθαλμαπάτες, και δε θα απαιτούν αποδείξεις από τους υπεύθυνους, τόσο θα στρέφονται κατά άσχετων για τις καθυστερήσεις. 

Η νέα επιχείρηση εντυπώσεων, θέλει επίσης να παρουσιάσει μικρότερη έκταση του άλσους στην οποία μέλλει να κοπούν τα δέντρα. Κι αυτό γιατί όπως είναι φυσικό, θα περιφραχτούν μόνο τα 2,5 στρέμματα που σύμφωνα με τα σχέδια, προσαρτώνται στα όρια του παλιού οικοπέδου. Όχι τα υπόλοιπα ως τα συνολικά 6 στρέμματα, που επίσης θα κοπούν τα δέντρα για να γίνουν οι πεζόδρομοι που θα εξυπηρετούν τη λειτουργία του γηπέδου. 

Ταυτόχρονα ένα μικρό τμήμα του παλιού οικοπέδου, θα μείνει εκτός περίφραξης. Αυτή η μετατόπιση των οικοδομικών και ρυμοτομικών γραμμών βορειοανατολικά μέσα στο άλσος, προβλέπεται στο νέο Ρυθμιστικό. Είναι μόνο μια από τις ενσωματωμένες διοικητικές πράξεις που εμπεριέχονται στο νόμο και η νομιμότητα της αμφισβητείται στο ΣτΕ. 

Οι περιφράξεις ποτέ δεν κατοχυρώνουν δικαιώματα που αμφισβητούνται. Θυμίζουμε πως τον καιρό της χούντας, η ΑΕΚ για πρώτη φορά επιχείρησε να αποσπάσει 30 στρέμματα άλσους. Τότε με μπετό έχτισε τοιχίο πάχους μισού μέτρου,  σε μια ευθεία γραμμή που ξεκινούσε από το βόρειο άκρο του «Γιώργος Μόσχος», και κατέληγε κοντά στην πρώην Σχολή Χωροφυλακής. Ίχνη του υπάρχουν ακόμη σήμερα. Αλλά τελικά ποτέ δεν εφαρμόστηκαν οι αποφάσεις παραχώρησης των 30 στρεμμάτων.

Ας μη ξεχνάμε επίσης, ότι ο Γρανίτσας εκτός από το γκρέμισμα, είχε προχωρήσει και σε εκσκαφές για να φτάσει το οικόπεδο στο βάθος που βρίσκεται σήμερα. Εννοείται πως κι εκείνος θα μπορούσε να είχε περιφράξει, τα υποτιθέμενα νέα όρια του οικοπέδου μέσα στο άλσος. Ωστόσο όμως θα ήταν άνευ οποιασδήποτε αξίας. Σημειώνω πως τα νέα όρια του οικοπέδου της ΑΕΚ, συμπίπτουν με εκείνα του σχεδίου Γρανίτσα. Και είχαν κριθεί από το ΣτΕ αντισυνταγματικά.

Ευτύχημα ήταν τότε που δεν κόπηκαν δέντρα, κι ελπίζω να μη συμβεί τώρα που ενώ δεν υπάρχει έστω οικοδομική άδεια, αρθρογραφία παροτρύνει σε αυτή την κατεύθυνση!

Συνεπώς όσες κι ότι είδους περιφράξεις κι αν γίνουν, είναι μόνο για εντυπώσεις και τίποτα περισσότερο… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου