Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Αγωγή 500.000 ευρώ στο Φίλη, συγχαρητήριο τηλεφώνημα στο Φλαμπουράρη...

Αναδημοσίευση από aek24hours.gr

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα «Τίγρη» σε Φλαμπουράρη


Σε υψηλό επίπεδο οι επαφές της ΑΕΚ με τη νέα κυβέρνηση για το γηπεδικό, με τις επόμενες 40 μέρες να είναι κρίσιμες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Live Sport». Όπως αναφέρει η εφημερίδα:


Τη στενότερη (και εποικοδομητική) συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση γύρω από το γηπεδικό ζήτημα θα επιδιώξει η ΑΕΚ και πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου έχει αναπτύξει σχέσεις με πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με πληροφορίες επικοινώνησε τηλεφωνικά στις αρχές της εβδομάδας με τον Αλέκο Φλαμπουράρη τον οποίο και συνεχάρη για το εκλογικό αποτέλεσμα και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο κυβερνητικό έργο. Ο κ. Φλαμπουράρης που ανέλαβε υπουργός Επικρατείας και συντονιστής του κυβερνητικού έργου θεωρείται ουσιαστικά το Νο 2 στο ΣΥΡΙΖΑ και όπως ανέφεραν τα πολιτικά ρεπορτάζ των προηγούμενων, είναι ο μέντορας του Αλέκου Τσίπρα στα πολιτικά πράγματα.

Κι ενώ είναι άγνωστο αν σ” αυτό το τηλεφώνημα ειπώθηκε κάτι γύρω από το θέμα του γηπέδου, να υπενθυμίσουμε ότι με τον κ. Φλαμπουράρη (και όχι μόνο) είχε συναντηθεί πέρσι το καλοκαίρι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όταν και επιτεύχθηκε συμφωνία για τα ανταποδοτικά οφέλη που θα έχει ο Δήμος, μια συμφωνία που δεν “πέρασε” οριακά στην ψηφοφορία που διενεργήθηκε λίγες μέρες μετά στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης είναι υπέρμαχος της κατασκευής γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια με τις προδιαγραφές που έχει θέσει η ΑΕΚ, ενώ λέγεται πως έχει επηρεάσει θετικά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Όπως και να “χει, η ΑΕΚ μέσω των επαφών σε υψηλό επίπεδο με τη νέα κυβέρνηση θα επιδιώξει να προωθήσει το δίκαιο του αιτήματος της για “γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια” με βάση το νόμο που ψηφίστηκε πέρσι το καλοκαίρι. Τα εμπόδια και τα προβλήματα δεν είναι λίγα (Δήμος, οικοδομική άδεια, προσφυγές στο ΣτΕ) και η ΑΕΚ θα κινηθεί με άξονα ότι χωρίς τα πρόσθετα 2,5 στρέμματα (που της δόθηκαν με νόμο) δεν μπορεί να χτίσει “γήπεδο αντάξιο του μεγέθους και της ιστορίας της”. Και μοιραία θα περιοριστεί σε γήπεδο 21.500 θέσεων που ασφαλώς είναι ασύμφορο να κατασκευαστεί.

Είναι σαφές πως θα γίνουν και συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο και οι προσεχείς 40 μέρες είναι οι πιο κρίσιμες για το μεγαλόπνοο πρότζεκτη της “Αγια Σοφιάς”. Σαράντα μέρες με την έννοια ότι οι προσφυγές θα συζητηθούν στο ΣτΕ το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου