Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ-- Λήτα Αγγέλου

Θεατρικό παιχνίδι στην Ελευσι & Υδράνη
 
Το Θεατρικό παιχνίδι είναι το παιχνίδι εμπνευσμένο από το θέατρο, χωρίς όμως ο αυτοσκοπός του να είναι η παρουσίαση ενός θεατρικού έργου.
 
Μέσα από διάφορα παιχνίδια, όπως: η μίμηση η παντομίμα, δομημένος ή μη αυτοσχεδιασμός, αλλά και διάφορα παιχνίδια που ευαισθητοποιούν τις αισθήσεις του, το παιδί έρχεται σε μια πιο λεπτή επαφή με τον εσωτερικό του κόσμο αλλά και το περιβάλλον του. Όπως το θέατρο είναι "η τέχνη των τεχνών", συνδυάζει δηλαδή τις περισσότερες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, έτσι και το θεατρικό παιχνίδι κάνει χρήση όλων των τεχνών με σκοπό την σφαιρική προσέγγιση των αισθήσεων του παιδιού.
 
Το θεατρικό παιχνίδι , συμβάλλει αποφασιστικά στην ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Μέσα από αυτό, τα παιδιά μαθαίνουν πολύ σημαντικές έννοιες όπως συνεργασία, ομαδικότητα κ.ά. Καλλιεργείται η φαντασία, η παρατηρητικότητα, η έκφραση, η συγκέντρωσή τους . Κατανοούν καλύτερα τον εαυτό τους και τον κόσμο. Αλλά και για τα ενήλικα άτομα, το θεατρικό παιχνίδι βοηθά στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, την συμμετοχή, την εξωστρέφεια την φαντασία, τον αυτοσχεδιασμό και την αποβολή του άγχους και του έντονου στρες.
 
Στο καλλιτεχνικό σωματείο «Ελευσις & Υδράνη», τη δράση του θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά, συντονίζει η ηθοποιός Λήτα Αγγέλου, κάθε Σάββατο 12 – 1 μ.μ.
 
Στο τέλος του κάθε κύκλου του εργαστηρίου, θα παρουσιάζεται μια ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση, με συγγραφείς και ηθοποιούς τα ίδια τα παιδιά που συμμετέχουν.

Μηνιαίο  κόστος  συμμετοχής,  κάθε  παιδιού  ειναι  10  ευρώ.
 
Ξεκινήσαμε !!!!!!!!
Για πληροφορίες/εγγραφές
τηλ. 6970  199  404


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου