Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Είναι Μελισσανίδης και Μαρινάκης δισεκατομμυριούχοι;

Τη χρυσή λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου ανακοίνωσε το περιοδικό Forbes, το οποίο κατατάσσει ανάμεσα στους 1826 δισεκατομμυριούχους και 3 Έλληνες!


Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος με περιουσία του αγγίζει πλέον τα 79,2 δισ. δολάρια (αυξημένη κατά 3,2 δισ.) είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Δεύτερος είναι ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ με 77,1 δισ, τρίτος ο Γουόρεν Μπάφετ με συνολική περιουσία 72,7 δισ. δολαρίων και τέταρτος ο Ισπανός ιδρυτής της εταιρείας ZARA Αμάθιο Ορτέγα με περιουσία 64,5 δισ. δολαρίων.

Στον κατάλογο των 1826 πλουσιότερων του κόσμου υπάρχουν και τρεις Έλληνες. Σε αυτή βέβαια δεν υπάρχουν ονόματα ανθρώπων του ποδοσφαίρου, όπως ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Πρώτος Έλληνας (και 737ος στην κατάταξη) είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, πρωτότοκος γιος του Σταύρου Νιάρχου, με περιουσία που αγγίζει τα 2,5 δις δολάρια. Δεύτερος Έλληνας στον κατάλογο του Forbes είναι ο Σπύρος Λάτσης με 2,4 δις δολάρια. Τρίτος και τελευταίος είναι ο 53χρονος , Αριστοτέλης Μυστακίδης, μεγιστάνας του τομέα των βιομηχανικών μετάλλων,με περιουσία 2,1 δις δολαρίων.

Λέτε στο μέλλον να δούμε ονόματα μεγιστάνων που έχουν δραστηριοποιηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ποιός ξέρει. Πάντως οι προαναφερθέντες συμπατριώτες μας ποτέ δεν έχουν επενδύσει στο ποδόσφαιρο. Το αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι, γιατί γνωρίζουν, πως στο κλωτσοσκούφι, η χασούρα πολλές φορές είναι μεγαλύτερη απ'τα κέρδη. Κάτι ξέρουν αυτοί, γι'αυτό βρίσκονται και ανάμεσα στους δισεκατομμυριούχους...

πηγή:  sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου