Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ Η ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ;



Άρθρο του συμπολίτης μας Σπύρου Πολιτάκη
  
  Εν αρχή ην ο Γλέζος . Μόνο ότι πάσχει από αλτσχάϊμερ δεν άκουσε επειδή διαφώνησε . Επίσημα ο ΣΥΡΡΙΖΑ απάντησε ότι ο κύριος Γλέζος δεν κατάλαβε . Τότε γιατί δεν του εξήγησαν άμεσα, ώστε εκείνος να βγει να κάνει μια επανορθωτική δήλωση; 

     Στην πορεία δεν κατάλαβαν κι άλλοι . Ο Μηλιός , ο Λαπατσιώρας , ο Σωτηρόπουλος ,ο Λαπαβίτσας , η Κωνσταντοπούλου , ο Λαφαζάνης , ο Λεουτσάκος , η Μακρή , η Γαϊτάνη, η Σακοράφα , ολόκληρη η κομμουνιστική συνιστώσα , θεωρούν ότι η συμφωνία έχει σοβαρά προβλήματα και ουδόλως συμπορεύεται με τα προτάγματα που τέθηκαν προ των εκλογών . Είμαι δε απολύτως βέβαιος ότι πολλοί ακόμη έχουν σοβαρούς ενδοιασμούς , αλλά δε θέλησαν για τους δικούς τους λόγους να τοποθετηθούν .


  Τι πραγματικά συμβαίνει ; Έχουμε να κάνουμε με ένα κόμμα που έχει τόσα πολλά στελέχη μειωμένης αντιληπτικότητας ; Ή μήπως έχουν δίκιο όσοι ανησυχούν; Σε κάθε περίπτωση , δεν έπρεπε η συμφωνία και πολύ περισσότερο το mail Βαρουφάκη να είναι σε γνώση όλων πριν ανακοινωθούν επίσημα; Γιατί, η αίσθηση που δίνεται , είναι ότι υπάρχει μια ολιγομελής ομάδα που αποφασίζει , και οι υπόλοιποι απλά νομιμοποιούν με τη σιωπή τους. Και ότι , για το καλό του κόμματος , αν διαπιστώσει κάποιος ότι δεν τον εκφράζουν οι αποφάσεις των ολίγων ,απαγορεύεται να το πει δημόσια. Διαφορετικά επιστρατεύονται οι θεματοφύλακες τύπου Ζουγανέλη και Χάρυ Κλυν .

      Όμως αυτό που είναι καλό για το κόμμα είναι καλό και για το λαό ;  Ή μήπως επειδή οι δημοσκοπήσεις  δείχνουν ΣΥΡΡΙΖΑ , ( κατά σύμπτωση εσχάτως τις εμπιστευόμαστε ) , δικαιώνονται οι μέχρι τώρα επιλογές ; Δυστυχώς ο λαός έχει ανάγκη να πιστέψει σε κάτι καλύτερο ,  δεν κάνει αναλύσεις , αλλά ξέρει και να τιμωρεί όταν διαψευστεί .

     Επί του θέματος: α)Το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας εντός κι εκτός Ελλάδος , εκτός βέβαια από εκείνους που είναι διαπλεκόμενοι , συμφωνεί ότι δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από τη διαγραφή του χρέους .

   β). Οι υπογραφές που έχουν μπει ,το μόνο που δε μπορούν να εγγυηθούν , είναι ότι τον Ιούνιο οι « εταίροι» θα είναι έτοιμοι να συζητήσουν το κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του. Κάθε άλλο μάλιστα . Πώς θα μπορούσε να θεωρηθεί επωφελής λύση για τους πιστωτές να χάσουν ένα μεγάλο μέρος από τα χρήματά τους;  Μήπως νομίζει κανένας ότι «οι θεσμοί» κατέληξαν σε μια συμφωνία-γέφυρα , χωρίς να έχουν εξασφαλίσει ότι και η συνέχεια των διαπραγματεύσεων θα είναι ανάλογη;   

   γ)Όσοι διαφωνούν έχουν υποχρέωση να το λένε δημοσίως και να πιέζουν προς τη σωστή κατεύθυνση . Ο ίδιος ο Μαρξ ζητούσε για όλους και για όλα ανελέητη κριτική , και όταν κάποτε είδε το κόμμα που έφτιαξε να μεταμορφώνεται , είπε στο γαμπρό του: «αν αυτοί είναι μαρξιστές τότε εγώ δεν είμαι».

Ας σταματήσουν λοιπόν να ψάχνουν για εσωτερικούς εχθρούς , και ας τηρήσουν κατά γράμμα όσα προεκλογικά υποσχέθηκαν , γιατί ο μόνος πραγματικός εχθρός, και για το κόμμα , αλλά πρωτίστως για το λαό , είναι η έλλειψη δημοκρατίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου