Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Δελτίου τύπου του Δήμου για τη δίκη της νεοναζιστικής ΧΑ



Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Δευτέρα 20 Απριλίου ξεκινάει έπειτα από μήνες ασυλίας η δίκη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Η κοινοβουλευτική ομάδα και στελέχη της οργάνωσης παραπέμπονται σήμερα σε δίκη με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Το φασιστικό μόρφωμα, χρόνια καλυμμένο από τον μανδύα του νόμιμου πολιτικού κόμματος, έρχεται πρώτη φορά αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη, κατηγορούμενο για τη φυσική και ηθική αυτουργία δεκάδων εγκληματικών πράξεων.

Από μια σειρά επιθέσεων και ξυλοδαρμών μεταναστών, ομοφυλόφιλων, δημοκρατών και αντιφασιστών, μέχρι την δολοφονική εισβολή στο σπίτι των Αιγύπτιων στο Πέραμα, την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το Σεπτέμβρη του 2013. Υποθέσεις που χρόνια έμειναν στα συρτάρια της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών είναι για πρώτη φορά μπροστά στην παραδειγματική τους καταδίκη και τα εκατοντάδες θύματα των νεοναζί απαιτούν δικαιοσύνη. 

 Ως δημοτική αρχή δηλώνουμε απερίφραστα πως η δίκη που ξεκινά σήμερα αποτελεί για μας μια σημαντική μάχη ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό. Μια μάχη για δικαιοσύνη και δημοκρατία. Μια μάχη ελευθερίας για τις γειτονιές, τα σχολεία, για κάθε κοινωνικό χώρο, όπου θα μαχόμαστε καθημερινά ο φασισμός να μην στεριώσει ποτέ.

1 σχόλιο:

  1. Μια απορία βρε "σύντροφοι"20 Απριλίου 2015 στις 5:46 μ.μ.

    Σε ποιά δημοκρατία ένα κόμμα του 10-15% δεν δικαιούται να μιλάει και υβρίζεται καθημερινά από όλους χωρίς να του δίνεται βήμα να απαντήσει;;;;;;; Συμφωνείς ή όχι μαζί τους, ποιά δημοκρατία το διδάσκει αυτό;;;; Είναι άραγε περισσότερο δημοκράτες τα εξωκοινοβουλευτικά κομματίδια του 0, 05% που φωνάζουν "φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες";;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή