Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Τι έγινε χτες στην κατάληψη του «Κένταυρου» (φωτογραφίες)



Μετά την πρωινή κατάληψη του «Κένταυρου» και τις εργασίες ανακαίνισης του χώρου που ξεκίνησαν, πέρασαν ορισμένοι παράγοντες της Δημοτικής πλειοψηφίας. Κατά τις μία το μεσημέρι ανηφόρησαν τη Δεκελείας δυο κλούβες ΜΑΤ, που στρατοπέδευσαν στην «πλατεία» που παρκάρουν αυτοκίνητα δίπλα στη Δεκελείας στο ύψος της Τρωάδος. Σύμφωνα με τους επικεφαλής αστυνομικούς, κλήθηκαν από το Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο και γι΄ αυτό επέδειξαν σχετικό φαξ. Ζήτησαν την αποχώρηση των καταληψιών η οποία δεν έγινε ποτέ. 


Το ίδιο διάστημα συνεδρίαζε η ομάδα της πλειοψηφίας, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν σοβαρές διαφωνίες και απειλές παραιτήσεων σε περίπτωση επέμβασης των… αριστερών ΜΑΤ.

Αυτά κράτησαν ως τις 7 το απόγευμα περίπου. Στο μεταξύ από την εμφάνιση των ΜΑΤ, ο αριθμός των συγκεντρωμένων αυξανόταν διαρκώς. Η συνέλευση των καταληψιών μοιράζοντας τις δυνάμεις της,  αποφάσισε να παραμείνει στο χώρο αλλά και να πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο, και πορεία στην πόλη πράγμα που έγινε κατά τις 8.30΄. 

Σε καμιά περίπτωση δεν απειλήθηκαν επεισόδια, ούτε εμφανίστηκαν άλλες αστυνομικές δυνάμεις. Το μόνο γεγονός που ανησύχησε τους πάντες, εκτός από τα ΜΑΤ που ήταν χαμηλά στη Δεκελείας, ήταν η διαρροή αερίου από μικροπωλητή που εδρεύει στην είσοδο του «Κένταυρου».

Κατά τις 7.30΄ μμ περίπου, στο χώρο της κατάληψης εμφανίστηκε ο Δήμαρχος με συνεργάτες του. Έδωσε την ανακοίνωση του Δήμου και ζήτησε την αποχώρηση των καταληψιών, κάτι που δεν έγινε δεκτό. Ανταλλάχτηκαν απόψεις και επιχειρήματα, κι εκεί τέλειωσε η χτεσινή μέρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, θα αποφασιστεί η κατεδάφιση του παράνομου κτίσματος του «Κένταυρου».

Να σημειώσουμε πως οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι αφού είχαν ξεκινήσει να καθαρίζουν το χώρο οι καταληψίες, και φαίνεται πως είχε προηγηθεί άλλη... κατάληψη.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου