.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

"Τμήματα της ληστρικής σύμβασης της Δικέφαλος με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ για την εκμετάλλευση του γηπέδου της"

Όπως είναι γνωστό έχει υπογραφεί μια σύμβαση παραχώρησης ανάμεσα στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ και την εταιρία «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» συμφερόντων Μελισσανίδη. Κατά τη συζήτηση στη Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής, κανείς δεν έμαθε το περιεχόμενο της.

Όταν μάλιστα κάποιος τόλμησε να ρωτήσει σχετικά με αυτό, εισέπραξε σύμφωνα με το ρεπορτάζ την οργισμένη αντίδραση του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο οποίος είπε,  «Δεν θέλω να διαβάσετε ούτε το παραχωρητήριο, ούτε τίποτα. Δεν μου έχετε εμπιστοσύνη; Το έχω διαβάσει εγώ. Αρκεί!»

 

Στη συνέχεια η Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε παρουσία μόνο 75 ατόμων, ενέκρινε την παραχώρηση δια βοής!

 

Σήμερα χάρις στον δικηγόρο των 17 που προσέφυγαν στο ΣτΕ κ. Νίκο Τσερπάνη, έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε κάποια βασικά στοιχεία της. Δείχνουν ότι η συμφωνία είναι λεόντεια σε βάρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και των τμημάτων της που αργοπεθαίνουν…



Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ
ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
               
 Με την από 03-02-2015 σύμβαση, η οποία καταρτίστηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, μεταξύ του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία <<ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ (ΑΕΚ) και έδρα τη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής (ΑΦΜ 090001933, Δ.Ο.Υ Νέας Ιωνίας – Νέας Φιλαδέλφειας, όπως νόμιμα εκπροσωπείται και της Ανώνυμης Κατασκευαστικής Εταιρείας με την επωνυμία <<ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕ>> και τον διακριτικό τίτλο <<ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ>>, με έδρα την Αθήνα, οδός Αργοστολίου, αριθμός 15, ΑΦΜ 800515476, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, εκτός των άλλων συμφωνήθηκε :
ΠΡΟΟΙΜΙΟ <<….. 4. Κοινός σκοπός των συμβαλλομένων είναι η δημιουργία του Κέντρου Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα νέο σύγχρονο αθλητικό κέντρο/ποδοσφαιρικό γήπεδο 30.000 έως 35.000 θέσεων …… 6. Η <<ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ>> στα πλαίσια των καταστατικών της δραστηριοτήτων, επιθυμεί να συνδράμει στην ανέγερση του <<έργου> και στην εν συνεχεία λειτουργία και εκμετάλλευσή του ….
ΑΡΘΡΟ ΠΡΩΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ-ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ
<<1….το Σωματείο εκχωρεί στην <<Εταιρεία>> τα δικαιώματα της χρήσης, διοίκησης και διαχείρισης της <<έκτασης του έργου >>, 2. ….ειδικότερα …. εκχωρούνται ως άνω από το <<Σωματείο>> στην <<Εταιρεία>> : 2.1. Η χρήση, διοίκηση και διαχείριση της <<έκτασης του έργου>> ….
ΑΡΘΡΟ ΤΡΙΤΟ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ << Η διάρκεια της οριστικής παραχώρησης ορίζεται σε 49 έτη και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της παρούσας σύμβασης, θα λήγει δε μετά την πάροδο του χρόνου αυτού>>.
ΑΡΘΡΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ –ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Τα βασικά χαρακτηριστικά του <<έργου>> …4.1. <<Το γήπεδο θα ενταχθεί … 4.2. Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου θα ανέρχεται σε 32.000,00 θεατές περίπου που κατανέμονται κυρίως ως εξής : Κάτω διάζωμα – 16.000 θεατές, Πάνω Διάζωμα – 15440 και καθίσματα σουιτών (40 έως 60 μονάδες) 560 θεατές περίπου 4.3.Το κοίλο του γηπέδου : ο ανατολικός τομές θα αποτελεί τον κεντρικό τομέα ( ένταξη ενοτήτων αποδυτηρίων, επισήμων, δημοσιογράφων). Το κοίλο στον ανατολικό τομέα θα αναπτυχθεί σε δύο διαζώματα μεταξύ των οποίων εντάσσονται δύο επίπεδα σουιτών. Οι τρείς άλλοι τομείς αναπτύσσονται με πλήρη τα δύο διαζώματα χωρίς σουίτες. Το Α΄ διάζωμα του ανατολικού τομέα διακόπτεται εν μέρει στα πέταλα με τον βόρειο και ανατολικό τομέα για την δημιουργία εισόδου ατόμων και ειδικών οχημάτων στον αγωνιστικό χώρο. Το Α΄ διάζωμα θα λάβει 21 σειρές και θα εξυπηρετείται από 23 μπούκες και το Β΄ διάζωμα, 16 σειρές και θα εξυπηρετείται από 24 μπούκες. 4.4 Το κτίριο του γηπέδου : Το κτήριο του γηπέδου θα αποτελείται από ένα ή δύο υπόγεια επίπεδα και τέσσερα στην ανωδομή (ισόγειο και3) κατά την κρίση της <<ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ>>. Με βάση τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της <<έκτασης του έργου>> η στενή πλευρά (οικοδομικές γραμμές άξονας ανατολή – δύση) παρέχει μήκος 135 μ. εκ των οποίων τα α85 μ. αποτελούν τον αγωνιστικό χώρο και τις πλευρικές του ζώνες. Μέγιστη διάσταση για την ανάπτυξη του κοίλου και κτηρίου εκατέρωθεν θα ανέρχεται σε 25 μ. περίπου. Αντίθετα στον άξονα βορά – νότου το μήκος της <<έκτασης του έργου>> ανέρχεται σε 218,7 περίπου, εκ των οποίων το γήπεδο θα καταλαμβάνει τα α200 μ. περίπου ( με μήκος αγωνιστικού χώρου και παράπλευρης ζώνης 131 μ. περίπου). 4.5 το στέγαστρο του γηπέδου….
ΕΙΔΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ
…7.4 Η <<ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ>> θα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα της πάσης φύσεως εκμετάλλευσης του <<έργου>> που θα ανεγερθεί και έως την ολοκλήρωση του χρόνου της παραχώρησης, οπόταν και υποχρεούται να το αποδώσει στο <<Σωματείο>>. Παράλληλα, η <<ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ>> …7.5 Η <<ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ>> έχει το δικαίωμα στο πλαίσιο της χρήσης, διοίκησης και διαχείρισης του <<έργου>> κατά τη χρονική διάρκεια ισχύος της παραχώρησης να προβαίνει σε μερική ή ολική εκμίσθωση των χώρων του, όπως και στην με οποιονδήποτε τρόπο, μερική ή ολική, παραχώρηση της χρήσης των χώρων και των εγκαταστάσεων αυτού, με ή χωρίς αντάλλαγμα, με την προηγούμενη ενημέρωση του <<Σωματείου>>, καθώς και την εκχώρηση μέρους ή του συνόλου των αναφερομένων στην παρούσα δικαιωμάτων σε Τράπεζες για τις ανάγκες χρηματοδότησης <<έργου>>, και χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του <<Σωματείου>>…
ΑΡΘΡΟ ΟΓΔΟΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΓΓΥΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΧΡΗΣΗ <<ΕΡΓΟΥ>>
8.1. <<Η κύρια χρήση του <<έργου>> θα είναι για γήπεδο ποδοσφαίρου….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου