.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινιού - Δραπετσώνας για να ματαιωθούν τα σχέδια Μελισσανίδη στην περιοχή "Λιπασμάτων"

Η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου Δραπετσώνας σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10/3/15, προχωρά σε αξιοποίηση της πρώην βιομηχανικής ζώνης «Λιπάσματα» στην Δραπετσώνα, κόντρα στα επιχειρηματικά σχέδια, συγκεκριμένων επιχειρηματικών κύκλων, που επιβουλεύονται την συγκεκριμένη έκταση ,640 στρεμμάτων, για ίδιον όφελος, σε βάρος των κατοίκων της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά”

Η Δημοτική Αρχή διεκδικεί τον χώρο των «λιπασμάτων», αποχαρακτηρισμό της περιοχής από βιομηχανική ζώνη, την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, την προκήρυξη διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για την ανάπλαση. Σκοπός του Δήμου είναι η συνολική ανάπλαση της Περιοχής και την δημιουργία χώρων πρασίνου, αθλητικών εγκαταστάσεων, κοινωνικών υποδομών υγείας, παιδείας σύμφωνα με τις ανάγκες των πολιτών και των εργαζομένων.


Οι κινητοποιήσεις, δράσεις της Δημοτικής Αρχής αποσκοπούν να βάλουν ένα τέλος στη δημιουργία διυλιστηρίου πετρελαιοειδών αποβλήτων (slops) της Oil One. Η δημιουργία τέτοιων καρκινογόνων εγκαταστάσεων δίπλα σε κατοικίες βάζει σε ρίσκο την υγεία των συμπολιτών μας απαξιώνοντας συνολικά την περιοχή. Ξέρουμε καλά από παραδείγματα σαν τις Σκουριές, ότι η «Ανάπτυξη» που υπόσχονται είναι εις βάρος του κόσμου της εργασίας, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις της Δημοτικής Αρχής για την διεκδίκηση της περιοχής των λιπασμάτων. Με μαζική κινητοποίηση του λαού μπορούμε να καταφέρουμε να μην λειτουργήσουν τα διυλιστήρια του θανάτου και να ανακληθούν οι άδειες της OilOne.

Καλούμε όλα τα μέλη των οργανώσεων μας, τις δημοτικές παρατάξεις του νομού Πειραιά, συλλόγους και σωματεία να στηρίξουν τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής με κορύφωση την Πορεία –

 Διαμαρτυρία την Κυριακή 5/4 11:00, με στόχο τον αποκλεισμό της Πύλης των Διυλιστηρίων OilOne.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου