Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Mετά το Πάσχα στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν πρόκειται να πάει στην Ολομέλεια της Βουλής πριν το Πάσχα. Θα προωθηθεί στην αρμόδια Επιτροπή (πότε ακριβώς θα το γνωρίζουμε αύριο), ενώ η Βουλή αναμένεται να διακόψει την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος συνεχίζει την τακτική του βασανισμού των πολιτικών κρατούμενων, με μισόλογα και συνεχή κωλυσιεργία. Σήμερα ανακοίνωσε ότι «εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο» να καταθέσει τροπολογία που θα προβλέπει «τον κατ' οίκον περιορισμό σε συγκατηγορούμενους συζύγους, συμβίους ή συγγενείς εξ' αίματος έως δεύτερου βαθμού, εφόσον η αποδιδόμενη πράξη οφείλεται σε σύγκρουση καθηκόντων εξαιτίας της σχέσης αυτής», όμως δεν έχει κάνει καμιά κίνηση για κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή.

Υπενθυμίζουμε ότι άλλαξε για δεύτερη φορά τη διάταξη για την αποφυλάκιση των αναπήρων που εκτίουν ισόβια ποινή, έτσι που η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού να κρέμεται από μια απόφαση δικαστών του συμβουλίου εφετών (αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε εδώ).
 
πηγή:  eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου