Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Η σημερινή κινητοποίηση στη Δραπετσώνα ενάντια στην One Oil Μελισσανίδη και το Ρυθμιστικό με την παρουσία Λαφαζάνη (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση στη Δραπετσώνα που είχε προγραμματιστεί για σήμερα. Στην εκδήλωση και την πορεία ως τις εγκαταστάσεις της One Oil συμφερόντων Μελισσανίδη, παρών ήταν ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης!

Οι πολίτες της Δραπετσώνας και ο Δήμος, αγωνίζονται για την κατάργηση του Ρυθμιστικού ή την τροποποίηση των άρθρων που αφορούν την πόλη τους. Ζητούν η έκταση των 640 στρεμμάτων να αναπλασθεί προς όφελος των κατοίκων της περιοχής, και να μην αναβιώσουν βιομηχανικές δραστηριότητες που στο παρελθόν κατέστρεψαν το περιβάλλον, την παραλία και τις ζωές τους. Επίσης να ανακληθούν οι άδειες που έχουν εκδοθεί για την One Oil, η οποία σκοπεύει να ασχοληθεί με την επεξεργασία μεταχειρισμένων ορυκτέλαιων, δραστηριότητα άκρως ρυπογόνα και επικίνδυνη.


Όπως είναι γνωστό σχέδια για την περιοχή έχουν διάφοροι επιχειρηματίες από την Ελλάδα όπως οι Μαρινάκης - Μελισσανίδης, αλλά και από το εξωτερικό. Σε κανένα από αυτά δε λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες των κατοίκων και της περιοχής, αλλά μόνο το κέρδος από την επιχειρηματική δράση των επίδοξων επενδυτών...

Παρακολουθώντας τα βίντεο θα έχετε σαφή γνώμη για το πρόβλημα και τις απόψεις δήμου και πολιτών. Το ενδιαφέρον μας έγκειται στο γεγονός ότι στην περιοχή επιχειρεί να στήσει επιχείρηση ο Δ. Μελισσανίδης όπως συμβαίνει και στη γειτονιά μας, και η απελθούσα συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ του είχε ικανοποιήσει όλες τις επιθυμίες νομοθετώντας μέσω του Ρυθμιστικού.

 Μας εντυπωσίασε το γεγονός ότι πουθενά στις εγκαταστάσεις της One Oil, δεν υπάρχει η φίρμα της!






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου