.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Επιστολή του Δημοτικού Σύμβουλου του "Ζούμε μαζί" Κώστα Ντάτση και η απάντηση του Δήμαρχου




 Ο δραστήριος Δημοτικός Σύμβουλος και γιατρός Κώστας Ντάτσης, πριν αρκετό καιρό έστειλε επιστολή στο Δήμαρχο για τα προβλήματα της περιοχής της Νησίδας. Ο Δήμαρχος με σημαντική καθυστέρηση απάντησε σε όσα αναφέρονται στην επιστολή. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε και τα δύο κείμενα:


Προς τον Δήμαρχο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας



Αγαπητέ Δήμαρχε,


καθώς η Δημοτική Αρχή κλείνει το πρώτο εξάμηνο της θητείας της και έχουμε αφήσει πίσω μας τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, θα προσπαθήσω να αναφερθώ στη γειτονιά της Νησίδας, στην πιο γειτονιά από τις γειτονιές της πόλης μας. Οι κάτοικοι είναι οικογενειάρχες, σκληρά εργαζόμενοι, υπομονετικοί στις υποσχέσεις της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής. Υποσχέσεις που συχνά παραμένουν υποσχέσεις.  


Η φροντίδα του Δήμου στην καθαριότητα  της Νησίδας είναι μικρότερη από τον αντίστοιχο  μέσο όρο της πόλης. Οδοκαθαριστής δεν υπάρχει στη Νησίδα και ούτε η αυτοκινούμενη σκούπα επισκέπτεται την περιοχή. Οι κάτοικοι καθαρίζουν με τσουγκράνες τις σχάρες των υπονόμων. Οι κάδοι λιγοστεύουν σε αριθμό, πολλοί είναι σπασμένοι και δεν πλένονται. Χρήσιμη θα ήταν και όχι μόνο στη Νησίδα η σε τακτά χρονικά διαστήματα ευαισθητοποίηση-ενημέρωση των δημοτών για τις διαφορές πράσινου και μπλε κάδου. Η Νησίδα μπορεί κατά πολλούς να μην είναι η βιτρίνα της πόλης, οι κάτοικοι της όμως πληρώνουν τα ίδια δημοτικά τέλη με τους υπόλοιπους συνδημότες.      


Η Νησίδα λόγω του Κηφισού είναι η αγαπημένη περιοχή των κουνουπιών. Έγκαιρος καθαρισμός της κοίτης του ποταμού και έγκαιρος ψεκασμός συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Αν ο ψεκασμός γίνει μετά τον Μάρτιο και αποτελεσματικός δεν θα είναι και άστοχα έξοδα θα γίνουν. Σχετικά με τον Κηφισό έχουμε κατολίσθηση τμήματος του τοίχου, πολλά μπάζα και δένδρα μέσα στην κοίτη, που αυξάνουν τον κίνδυνο υπερχείλισης (έχει συμβεί). Οι επικίνδυνες σιδερένιες αναμονές στο μισοσκεπασμένο Κηφισό έχουν και σκουριάσει. Κοινή δράση με την Περιφέρεια θα πρέπει να υλοποιηθεί κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες σχετικά με τα καθημερινά διαφορετικά χρώματα (και αντίστοιχες οσμές) του ρέοντος υγρού του ποταμού. 


Η πρόσβαση στο 7ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο καθημερινά γίνεται όλο και πιο προβληματική. Οι σανίδες για να μην λασπώνονται (το 2015;) μαθητές και γονείς έχουν φθαρεί. Λίγο χαλίκι η λίγο τσιμέντο ; Χρήσιμη επίσης θα ήταν η δενδροφύτευση μεταξύ σχολείων και ποταμού ώστε να μην είναι εύκολα ορατό από το προαύλιο δημοτικού και νηπιαγωγείου το νεκροταφείο.


Αρκετοί κάτοικοι κρίνουν πως θα έπρεπε σε συνεργασία με την Αστυνομία να ελέγχεται συχνότερα και ουσιαστικότερα η περιοχή στην πίσω είσοδο του νεκροταφείου.


Η πεζογέφυρα που συνδέει τη Νησίδα με την οδό Πίνδου αποτελεί ένα σημείο παραβατικών συμπεριφορών ενηλίκων. Θα βοηθούσε ένα γενναίο κλάδεμα των φυτών στο διπλανό παρκάκι και ίσως καλύτερος φωτισμός ώστε να αποτρέπεται το κρυφτούλι στους θάμνους διαφόρων περιθωριακών κάθε είδους.   


Οι υπομονετικοί κάτοικοι της Νησίδας περιμένουν τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την ασφαλή λειτουργία αληθινής παιδικής χαράς. Ας είναι καλά οι γειτονικές παιδικές χαρές του Δήμου των Αγίων Αναργύρων που φιλοξενούν τα παιδιά της Νησίδας. Επίσης περιμένουν την όποια δράση για την δημιουργία στοιχειώδους αθλητικού χώρου (δεν υπάρχει τίποτα). Μπορεί να εξετασθεί ο χώρος στο πέταλο κοντά στο δημοτικό σχολείο;


Ο πυλώνας στην πλατεία είναι πρόβλημα για δυνατούς λύτες. Χρήσιμη θα ήταν η ευαισθητοποίηση-διερεύνηση προθέσεων της Περιφέρειας για το συγκεκριμένο θέμα. Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν είναι σε λειτουργία. Αν είναι έτσι τι προβλέπεται από τη ΔΕΗ;


Στη Νησίδα η αγορά ουσιαστικά είναι μηδενική. Υπάρχουν άραγε δημοτικές δράσεις στην κατεύθυνση αυτή; Συγκοινωνία; Εικόνα της πλατείας; 


Κύριε Δήμαρχε οι υπομονετικοί κάτοικοι της Νησίδας περιμένουν να ενημερωθούν είτε σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο είτε σε συγκέντρωση των κατοίκων της γειτονιάς για τις προθέσεις σας και για το σχετικό σχεδιασμό σας. Οι κάτοικοι της Νησίδας πάντα εκτιμούν και ανταποδίδουν τα δέοντα.



Με τιμή

Ντάτσης Κωνσταντίνος

Δημοτικός Σύμβουλος του ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου