.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

«ΚΡΥΦΑ ΧΑΡΤΙΑ» ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΠΟΡΤΕΣ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΕΣ (ΘΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΤΕ Ή ΘΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΜΕ;)

Είναι δύσκολο και επίπονο (ακόμα και αν δεν τις έχεις φάει) να τηρείς αταλάντευτη στάση. Να προχωράς πάντα εμπρός ακόμα και αν χρειαστεί κάποιες φορές να κάνεις κύκλους. Το μόνο που πρέπει να έχεις υπ’ όψη σου για να μη χαθείς κάπου στην διαδρομή (παρασυρμένος από τις «σειρήνες» που σκοπός τους είναι να σε ενσωματώσουν και τελικά να σ’ ελένξουν) είναι να γνωρίζεις πράγματι ποιός είσαι και να μην επιθυμείς «να κάνεις τον Θεό». Όλα τα σημαντικά ζητήματα τα χειρίζονται σε ημιφωτισμένα δωμάτια λίγοι άνθρωποι, οι οποίοι και αποτελούν κλειστές ομάδες. Στον πηρύνα των ομάδων αυτών δεν εισέρχεται κανείς που δεν «είναι (πραγματικά) δικός τους», ενώ στην περιφέρεια των ομάδων αυτών βρίσκονται πολλοί περισσότεροι (κάποιοι από τους οποίους είχαν ξεκινήσει ως «αταλάντευτοι»). 

Από αυτούς κάποιοι γνωρίζουν ότι είναι περειφερειακά μέλη αλλά αυτό δεν τους νοιάζει και πολύ είτε γιατί νοιώθουν τυχεροί (με τα προσόντα που έχουν) που έφτασαν ως εκεί, είτε επειδή οι άλλοι νομίζουν ότι είναι στον πηρύνα των αποφάσεων (και έτσι μπορούν να τους «πουλάνε μούρη»). Κάποιοι άλλοι απλά νομίζουν ότι βρίσκονται στο πηρύνα και είτε δεν μαθαίνουν ποτέ την αλήθεια, είτε αν την μάθουν κάποτε επιλέγουν να μην την πιστέψουν.

Ένα από τα θέματα που συζητούνται πίσω από «πόρτες ερμητικά κλειστές» και «ποιητική αδεία» σε μισοσκότεινα (ή μισοφωτισμένα ανάλογα την οπτική) δωμάτια είναι και το θέμα του γηπέδου της Α.Ε.Κ., το οποίο -όπως γράφαμε και στο προηγούμενο κείμενο μας για το γηπεδικό- από πλευράς κυβέρνησης συνδέεται και με το σχέδιο του Μελισσανίδη να δημιουργήσει πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Κερατσίνι. 

Για εμάς τους «παρατηρητές» είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση παίζει σκόπιμα ένα παιχνίδι καθυστερήσεων σε βάρος τόσο της Α.Ε.Κ. σαν συλλογικότητα όσο και της κοινωνίας γενικότερα, αφού με τον τρόπο αυτόν εντείνονται οι διαμάχες και οι έριδες μεταξύ π.χ. ΑΕΚτζήδων και κομματικών στελεχών/ψηφοφόρων ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Έχουμε εγκαίρως γράψει για την πληροφορία που κυκλοφορούσε ότι θα υπάρξει σκόπιμη καθυστέρηση στην καθαρογραφή της απόφασης του ΣτΕ. Η καθυστέρηση αυτή βολεύει την κυβέρνηση η οποία έχει έτσι όλη την άνεση να εκβιάσει με την κατάργηση των άρθρων 42 & 43 του Ν. 4277/2015 και όχι μόνο. Σχετικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του Κερατσινίου γράφουμε ξεχωριστά (βλέπε εδώ). Ωστόσο το ταγκό χρειάζεται δύο για να χορευτεί. Το παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση (σε διάφορα επίπεδα) και το οποίο στην ουσία παίζεται σε βάρος των ΑΕΚτζήδων (ανεξαρτήτως πολιτικής και κομματικής τοποθέτησης) δεν θα είχε αποτέλεσμα αν δεν έμπαινε και η ίδια η Α.Ε.Κ. σ’ αυτό.

Επειδή ο καιρός είναι μεν εγγυής αλλά δεν έφτασε ακόμη η «σωστή ώρα», εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε συνοψίζεται στα εξής:
  • Οι ανάγκες της πραγματικά «ενιαίας Α.Ε.Κ.» δεν καλύπτονται από την έκταση που έχει στη διάθεση της αυτή τη στιγμή. Ακόμη και το 1934 όταν και παραχωρήθηκε για πρώτη φορά η έκταση στην Α.Ε.Κ. η εκτίμηση για τις ανάγκες της ήταν διαφορετική από αυτήν που προβάλλει σήμερα ο Δήμος ογδόντα χρόνια μετά.
  • Η Α.Ε.Κ. -όπως έχει πολλάκις δηλώσει και ο Μελισσανίδης- δεν ανήκει σε κανέναν, γιατί ανήκει σ’ όλους μας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κανείς μας δεν έχει μεγαλύτερα (ή περισσότερα) δικαιώματα από τους υπόλοιπους. Υπάρχουν ζητήματα (όπως το γηπεδικό) η σημασία των οποίων ξεπερνά κάθε ΑΕΚτζή ατομικά και όλους μας συνολικά. Αυτά τα ζητήματα δεν έχει κανείς το δικαίωμα ούτε να τα κρατά κρυφά από τους υπόλοιπους ούτε να τα διαχειρίζεται «εν κρυπτώ», δηλαδή «εν λευκώ».
Στο παρελθόν είχαμε γράψει ότι γνωρίζουμε περισσότερα απ’ όσα γράφουμε. Επίσης έχουμε δηλώσει ότι σκοπός της ύπαρξης μας είναι να φέρνουμε πράγματα στο φώς και ν’ αναλύουμε για λογαριασμό σας ζητήματα με τα οποία τ’ ΑΕΚτζήδικα Μ.Μ.Ε. είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν να καταπιαστούν. Αναλάβαμε κάμποσες φορές στο πρόσφατο παρελθόν την ευθύνη να μην βγάλουμε κάποια θέματα γιατί θεωρήσαμε ότι η ζημιά θα ήταν μεγαλύτερη από το όποιο όφελος. Πρόσφατα αναλάβαμε την ευθύνη αυτή για μια ακόμη φορά δίνοντας λίγο ακόμη χρόνο σ’ όσους κινούν τα νήματα να ολοκληρώσουν αυτό που κατά την κρίση τους είναι «για το καλό της Α.Ε.Κ.». Αυτή η μικρή παράταση χρόνου κρίθηκε σκόπιμη προκειμένου να μην τους δώσουμε το δικαίωμα να «ξεγλιστρήσουν» από την δύσκολη θέση στην οποία ενδεχομένως έχουν περιέλθει χρεώνοντας σ’ εμάς την ευθύνη της αποτυχίας τους.    

Το θέμα τελικά «αδέρφια» καταλήγει στο εξής:

«Θα το βγάλετε εσείς το χαρτί (τώρα κοντά) ή θα το βγάλουμε εμείς από δώ (το «παρατηρητήριο») όποτε και όπως εμείς αποφασίσουμε;».


Υ.Γ. Επειδή αρκετές φορές έχει σημασία να είμαστε ακριβείς καλό θα ήταν να έχουμε υπ’ όψη μας ότι μιλάμε για «κρυφά χαρτιά» όταν αυτά τα γνωρίζει μόνον ένας από τους παίκτες και όχι όλοι όπως στην περίπτωση μας. Επίσης έχει νόημα να χρησιμοποιήσουμε τον όρο αυτόν μόνον αν είαμστε σίγουροι ότι αυτά πρόκειται να χρησιμοποιηθούν (παιχθούν) κάποια στιγμή ή εναλλακτικά ακόμη και αν δεν παιχθούν αν με την απειλή της χρήσης τους γίνει κατορθωτό ν’ αποκομισθούν μεγαλύτερα οφέλη από προηγουμένως. Γι’ αυτό καλά θα κάνουμε να προσέχουμε την ορολογία, γιατί απ’ όσα προκύπτουν από τις πληροφορίες μας τα χαρτιά αυτά δεν πρόκειται να παιχθούν.    

4 Μάη 2015
παρατηρητήριο.

πηγή: aek-watch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου