Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Δεν διαλέγουμε μνημόνιο Ρήξη τώρα με Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. Πέμπτη 11 Ιουνίου στα Προπύλαια στις 19.00

Δεν διαλέγουμε μνημόνιο
Ρήξη τώρα με Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.
 
Μετά τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης από την Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει γίνει ήδη φανερό ότι καμία ουσιαστική αλλαγή δεν μπορεί να υπάρξει προς όφελος του λαού μέσα στο πλαίσιο της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.

Χρειάστηκαν 4 μήνες διαπραγμάτευσης για να δούμε η ελληνική πλευρά αποδέχεται επί της ουσίας την συγκεκριμένη νεοφιλελεύθερη βάρβαρη και ισοπεδωτική πολιτική των τελευταίων 5 Ετών. 
 
Πιο συγκεκριμένα:

Γίνεται αποδεχτό το σύνολο του χρέους και μπαίνει μάλιστα και συγκεκριμένη μεθοδολογία για την αποπληρωμή του. Αυτό δεν απορρέει μόνο από τις δηλώσεις των υπουργών (το χρέος θα πληρωθεί στο ακέραιο), αλλά και από το σχέδιο που εκπόνησε η ελληνική κυβέρνηση το οποία προβλέπει ότι το χρέος θα μειωθεί ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 60% μέχρι το 2030 χωρίς διαγραφή ούτε 1 €!!! 
 
Μένουν στο απυρόβλητο όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου με ότι αυτό συνεπάγεται, στην φοροληστεία του λαϊκού εισοδήματος, στις εργασιακές σχέσεις στα επίπεδα των μισθών, στις συντάξεις στις κοινωνικές υπηρεσίες, στην παιδεία και την υγεία. Η Βαρβαρότητα των μνημονίων έτσι όπως έχει εμπεδωθεί σε όλους τους τομείς την τελευταία πενταετία μένει ανέπαφη και απλά συζητάμε τους όρους και τον ρυθμό με τους οποίους θα συνεχίσει και θα ενταθεί ή εφαρμογή της.
 
Απόρροια όλων αυτών είναι ότι η κυβέρνηση αποδέχεται ότι πρέπει να παρθούν και άλλα μέτρα. Ποιο συγκεκριμένα η ελληνική πρόταση μεταξύ άλλων προβλέπει:

Πρωτογενή πλεονάσματα κοντά σε αυτά των δανειστών, μονιμοποίηση και αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, επιπλέον έσοδα από τον Φ.Π.Α 1 δις, την ίδια στιγμή που ο ΕΝΦΙΑ παραμένει όπως και όλο το φορολογικό σύστημα που ληστεύει την λαϊκή οικογένεια. Οι ιδιωτικοποιήσεις προχωράν κανονικά (11 δις μέχρι το 2020) και βγαίνουν στο σφυρί μεταξύ άλλων (αεροδρόμια μικρά και μεγάλα λιμάνια κτλ, ο Αστέρας και το Ελληνικό). Συγχωνεύσεις ασφαλιστικών ταμείων, αύξηση των χρόνων συνταξιοδότησης. Ταυτόχρονα έχουν περάσει μήνες και ακόμα η πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας συνεχίζονται. 
 
Την ίδια στιγμή οι δανειστές μας προτείνουν στο ίδιο πνεύμα και συμφωνώντας στα βασικά ακόμα χειρότερα μέτρα φτάνοντας στο σημείο να ζητούν μέχρι και την κατάργηση του ΕΚΑΣ και την αύξηση του δέκα μονάδων του Φ.Π.Α. στο νερό και το ρεύμα.

Με λίγα λόγια θα έχουμε την εφαρμογή ενός νέου μνημονίου με καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Απέναντι σε αυτή την πολιτική, ο μοναδικός δρόμος για να σταματήσει ο κατήφορος και να μπει φρένο στην πλήρη φτωχοποίηση των εργαζομένων και του λαού, είναι ο μαζικός ενωτικός αγώνας για την ανατροπή αυτών των πολιτικών. 
 
Καλούμε όλους τους κατοίκους της Γλυφάδας, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, μικροεπαγγελματίες, τη νεολαία, να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 11 Ιουνίου στα Προπύλαια στις 19.00 
 
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Λέσχης Αμπάριζα στις18:30 στον σταθμό του ΜΕΤΡΟ στο ελληνικό.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ - ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΕ, ΔΝΤ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ τη δημόσια περιουσία

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
Λέσχη Αμπάριζα Ελευθέρου Ανθρώπου 99 Τερψιθέα Γλυφάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου