.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Ο Βασίλης Αποστολίδης μίλησε στην ΟΑΣΗ για την ερωτική ζωή των Ελλήνων

Δώδεκα χρόνια μετά την έκδοση του βιβλίου του

Η   ΕΡΩΤΙΚΗ   ΖΩΗ   ΤΩΝ   ΕΛΛΗΝΩΝ

ο Βασίλης Αποστολίδης μιλά για την έρευνά του.

Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη με τολμηρά ντοκουμέντα στο

Σύλλογο    ΟΑΣΗ   (Πανόρμου 4 Νέα Φιλαδέλφεια )


 

Για  πρώτη φορά -δώδεκα χρόνια μετά την έκδοση του βιβλίου του         « Η Ερωτική Ζωή των Ελλήνων »  (το 2003) ο Βασίλης Αποστολίδης

μίλησε για την πρωτοποριακή πρωτοβουλία του (1980-1982) να ερευνήσει σε βάθος το ερωτικό προφίλ των Ελλήνων και Ελληνίδων.

Η Διάλεξη έγινε την Τετάρτη 10 Ιουνίου στα γραφεία του συλλόγου ΟΑΣΗ (Πανόρμου 4 Ν.Φ.) με την παρουσία πολλών μελών και φίλων του συλλόγου, όπου μίλησε για τον ερευνητή ο πρόεδρος της ΟΑΣΗΣ Γιάννης Αντωνόπουλος , για να ακολουθήσει η περιγραφή της όλης προσπάθειας , από τον Βασίλη Αποστολίδη , από τη στιγμή που αποφάσισε την υλοποίηση της πρώτης ιδέας του (1979) μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας (1982), την ηλεκτρονική επεξεργασία των συνολικά 3.195 δεκαεξασέλιδων ερωτηματολογίων (2002) και την εκτύπωση του βιβλίου του τον Μάρτιο του 2003.

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Αποστολίδης και η δημοσιογράφος Κοραλία Μαργέλη παρουσίασαν – με παράλληλη προβολή στην οθόνη – τις απαντήσεις που δόθηκαν από το κοινό , στις τολμηρές ερωτήσεις του ερωτηματολογίου , ενώ παράλληλα διεξήχθη –εκείνη τη στιγμή- έρευνα μεταξύ των παρευρισκομένων στην εκδήλωση (ανδρών και γυναικών, χωριστά) σε τρεις ειδικές ερωτήσεις για κάθε φύλλο, προκειμένου να καταγραφεί μια σύγχρονη ρεαλιστική εικόνα των απόψεων του κοινού της διάλεξης .

Στο τέλος ο Βασίλης Αποστολίδης προσέφερε -δωρεάν- από ένα αντίτυπο του βιβλίου του, σε όλους όσους τον τίμησαν με την παρουσία τους ώστε να αποκτήσουν πλήρη εικόνα του συνόλου των απόψεων του κοινού που είχε μετάσχει στην έρευνα.

3 σχόλια:

  1. Τόσο πολύ στέρεψαν τα θέματα στην ΟΑΣΗ και διοργάνωσαν εκδήλωση βασισμένη σε έρευνα που έγινε πριν 40 χρόνια, πάνω κάτω; Φαντάζομαι πόσες αράχνες θα είχαν πιάσει τα βιβλία που χαρίστηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι μπορει να ειπωθει και να γραφτη σε μια εποχη που η οικονομικη και κοινωνικη κριση εχει πλεον ισοπεδωσει, πολλες αξιες και ηθη, και ο ερωτημος ολο και περισσοτερο μπενει στην δυνη της διαπροσωπικης η κοινωνηκης αγοροπωλησιας σαν, διαπραγματευσημο προιον..... Αραγε συζητηθηκε αυτη η πλευρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μας πει και την άποψή του για το χώρο της Κολούμπια στη Ριζούπολη ο κ. Αποστολίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή