Οι πληροφορίες δείχνουν πως η απόφαση του ΣτΕ, αφήνει ανοιχτά όλα τα περιθώρια για κατάθεση νέων προσφυγών, σε περίπτωση που κάποια στιγμή εκδοθεί οικοδομική άδεια ή άλλη διοικητική πράξη για το γήπεδο Μελισσανίδη.


Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από την Αυγη:


Πανταζίδης Νίκος

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε της προσφυγές για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο πρόεδρος του ΣτΕ Σωτήρης Ρίζος δημοσίευσε τις υπ' αριθμ. 2153-2154/2015 αποφάσεις της Ολομέλειας οι οποίες απορρίπτουν τις προσφυγές του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας και αλλά και των πολιτών της περιοχής. Το σκεπτικό της απόφασης κάνει λόγο για αβάσιμους και αόριστους ισχυρισμούς από όσους κατέθεσαν προσφυγή. Πιο συγκεκριμένα οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, άλλους ως "αβάσιμους" και άλλους ως "αόριστους".

Ο Δήμος ζητούσε, μεταξύ των άλλων, την ακύρωση της από 3.11.2014 απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης "προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας". Οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η κατασκευή του επίμαχου αθλητικού και πολυλειτουργικού κέντρου της ΑΕΚ σε έκταση 29.121 τετραγωνικών μέτρων (μαζί με τους βοηθητικούς χώρους, τα εμπορικά καταστήματα, μουσεία, εστιατόρια κ.λπ.) είναι αντισυνταγματική.

πηγή: avgi.gr