Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Κάλεσμα στα θερινά μαθήματα προετοιμασίας της Γ’ Λυκείου

Στην Εργατική Λέσχη έχουμε επιλέξει να παρέχουμε εκπαιδευτικό έργο με σκοπό όχι μόνο την επιτυχία των παιδιών στις εξετάσεις τους, αλλά πολύ περισσότερο την -όσο μπορούμε- πιο πολύπλευρη ανάπτυξή τους ως χαρακτήρων. Γιατί θέλουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που να καλλιεργεί την κριτική σκέψη, την εναντίωση σε κάθε καταπίεση και αδικία, την σύγκρουση με την μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και τον φασισμό. Να καλλιεργεί την προσήλωση στο καλό του ατόμου μέσα από το καλό της ομάδας και όχι του ατόμου και μόνο, και αυτό να είναι αποτέλεσμα επιλογής και όχι επιβολής.

Πέρα όμως από αυτό, το εκπαιδευτικό μας έργο έχει και σκοπό να σπάσει, στον βαθμό που μπορεί, και τους ταξικούς φραγμούς που βάζει το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα. Ένα σύστημα, που παρά τις μεγάλες προσπάθειες της μεγαλύτερης μερίδας των εκπαιδευτικών, δεν δίνει την δυνατότητα στα παιδιά του όλο και διογκούμενου κομματιού της κοινωνίας που φτωχοποιείται, να έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στην πράξη δηλαδή καταργεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων μας σε δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίσαμε να διοργανώσουμε θερινά μαθήματα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, τα οποία θα διαρκέσουν από τις 29 Ιουνίου έως τις 24 Ιουλίου. Καλούμε όσους μαθητές θέλουν να συμμετέχουν σε αυτά να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 6973089911 ή μέσω e-mail στη διεύθυνση elni.ydragogeio@gmail.com μέχρι τις 20 Ιουνίου. Επίσης στα ίδια στοιχεία επικοινωνίας μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και όσοι καθηγητές ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή.

Η Ομάδα των Καθηγητών της Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου