.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΤΟ Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Ή ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ; (ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΚΡΟΧΟΛΟ ΣΧΟΛΙΟ)

"Η μάνα της Κατοχής" Γλύπτης : Κώστας Βαλσάμης (βρίσκεται στο Α΄ Νεκροταφείο)
(Σημείωση: Το κείμενο που ακολουθεί εμφανώς περιέχει συμβολισμούς. Προφανώς και οι αναφορές στα ονόματα της τρίτης παραγράφου παραπέμπουν σε κάτι άλλο από τα ίδια τα πρόσωπα, τα οποία έτσι κι’ αλλιώς έχουν πλέον την μοίρα όσων περνούν στην Ιστορία. Δεδομένου ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αναγνωστών μας είστε άνω του μετρίου έξυπνοι και υποψιασμένοι, δεν θα είναι δύσκολο να βρείτε τι κρύβεται πίσω από τα ονόματα αυτά. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να μας στείλετε μέσω mail την λύση του τριπλού γρίφου μας και που ξέρετε μπορεί να κερδίσετε και δώρο.).     

Για μια ακόμη φορά τα νέα από την Διοίκηση της Ερασιτεχνικής ήταν απογοητευτικά. Τούτη τη φορά δεν είχαν να κάνουν με κάτι που μας έκαναν άλλοι όπως η έξωση από τα γραφεία μας (επειδή βαρέθηκε ο ιδιοκτήτης να του χρωστάνε). Τούτη τη φορά ότι πάθαμε το πάθαμε αποκλειστικά από μόνοι μας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ (το οποίο δεν έχουμε λόγο ν’ αμφισβητήσουμε) ο μοναδικός εργαζόμενος του σωματείου βαρέθηκε να παλεύει μόνος του (χωρίς παρέα δεν περνάει και η ρημάδα η ώρα) και όντας ουσιαστικά απλήρωτος (αφού όσα έπαιρνε ήταν μάλλον επίδομα παρά μισθός) «μάζεψε των οματιών του» και αφού κλείδωσε τα γραφεία (προφανώς παρέδωσε και τα κλειδιά) έφυγε για Πάρο (βλέπε εδώ). Ο συντάκτης του κειμένου απορεί και εξίσταται για το γεγονός ότι οι Έφοροι των τμημάτων δεν αντέδρασαν ούτε και τώρα, παρά το γεγονός ότι η Ερασιτεχνική συνεχίζει να διασύρεται. 

Εμείς από την άλλη θ’ απορούσαμε αν είχαν αντιδράσει. Δεν είναι εύκολο βλέπετε όταν τίθεται ζήτημα επιβίωσης του τμήματος τους να βρούν χρόνο και όρεξη για ν’ ασχοληθούν με οτιδήποτε άλλο από την τύχη του τμήματος τους. Στο κάτω-κάτω ακόμη και αν αντιδρούσαν το πολύ-πολύ να τους έπαιρνε κι’ αυτούς η μπάλα στην ανακοίνωση της Διοίκησης του Σωματείου (βλέπε εδώ) που τώρα ξύπνησε από τον σκόπιμο λήθαργο της. Όπως επίσης θ’ απορούσαμε αν αντιδρούσαν οι οργανωμένοι κάποιοι από τους οποίους (ευτυχώς λίγοι) δεν κωλώνουν να «ζητήσουν τον λόγο» από τους «εχθρούς της Α.Ε.Κ.». Το θέμα είναι να υπάρχει «ηρεμία» και «ενότητα» (όπως και αν την εννοεί καθένας μας) προκειμένου να χτιστεί το νέο γήπεδο (γι’ αυτό άλλωστε δεν υποτίθεται ότι γίνονται όλα;) κι’ ας τα πάρει ο Διάολος όλα τα υπόλοιπα. Αν ο Λαπαβίτσας είχε εικόνα του τι συμβαίνει στην Ερασιτεχνική ποτέ δεν θα έθετε ερωτήματα του τύπου: «Αν βρεθείς με το πόδι πιασμένο στο δόκανο είναι καταστροφή να προσπαθήσεις να απελευθερωθείς; Είναι καλύτερο να περιμένεις να πεθάνεις;», τα οποία οι ΑΕΚτζήδες έχουμε από καιρό ξεκάθαρα απαντήσει. Η διαφορά των ΑΕΚτζήδων από τον Λαπαβίτσα είναι πως αυτός αγνοεί (ή θέλει ν’ αγνοεί) την ύπαρξη του «κακού λύκου» που παραμονεύει να φάει όποιον αφήσει την «σιγουριά» του δόκανου (ή του μαντριού).  
 
Εμείς από άλλους περιμέναμε (και συνεχίζουμε να περιμένουμε) ν’ αντιδράσουν. Δυστυχώς όμως ο Α. Παπανδρέου κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του γραφείου του κωφεύει, επιδιώκοντας την αυτοεπιβεβαίωση μέσω του κυνηγιού ανεμόμυλων και της επιβολής πρόστιμων (αν και κάποιοι ισχυρίζονται ότι άρχισε επιτέλους να κινείται), και δεν διατάζει τον Αλκίφρονα (που έτσι κι’ αλλιώς έχει πολλή δουλειά αυτή την περίοδο) ν’ ασχοληθεί με την Ερασιτεχνική, αλλά ούτε και τον Βουρνάζο (ο οποίος είναι μονίμως πάνω από μια τσόχα) που θα μπορούσε να κάνει την ίδια δουλειά.               

Κρίμα… Όχι για τίποτα άλλο, αλλά γιατί έχουμε την εντύπωση (για να μην πούμε την σιγουριά) ότι αν ασχολούνταν θα έβγαζαν πολλά και μεγάλα λαβράκια. Εκτός και αν δεν ασχολούνται για να μην αναγκαστούν να στείλουν κόσμο και κοσμάκη στο ευαγές ίδρυμα (που είναι υπερπλήρες) του δήμου στον οποίο στην αυγή της Ιστορίας κατοικούσε ο Προκρούστης.

8 Ιούνη 2015
παρατηρητήριο.

πηγή: aek-watch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου