Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Στην πόλη μας το ΟΧΙ συγκέντρωσε ποσοστό 62,23% έναντι 37,77% του ΝΑΙ. Αναλυτικά τα αποτελέσματα



Θρίαμβος του ΟΧΙ που δρομολογεί εξελίξεις σε όλους τους πολιτικούς χώρους…

Εκτός του ΣΥΡΙΖΑ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ περιλαμβάνεται στους μεγάλους νικητές, καθώς έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Είναι βέβαιο πως με τις πρωτοβουλίες που πήρε όλο αυτό το διάστημα, και την πολιτική της γραμμή, έθεσε στέρεες βάσεις για να υπερσκελίσει στο χώρο της αριστεράς αλλά και στις συνειδήσεις, το ΚΚΕ, αλλά και το εμπόδιο του 3% του εκλογικού νόμου.

Το αντίθετο ισχύει για το ΚΚΕ που βρίσκεται στην πλευρά των ηττημένων, μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Δυστυχώς ίσως βγαίνει από αυτή την εκλογική μάχη, με τις πιο βαριές απώλειες. Η γραμμή που επέλεξε έμπαζε από παντού και δεν περνούσε ούτε στα μέλη του. Απώλεσε μεγάλο κεφάλαιο σε αξιοπιστία και επιρροή. Και είναι βέβαιο πως το εκλογικό αποτέλεσμα θα δρομολογήσει ανεξαρτήτως τροπής, εξελίξεις στις γραμμές του. Καθώς ένα από φύση και θέση ανοιχτό και μέσα στην κοινωνία κόμμα, σε ομαλές συνθήκες μακροχρόνιας νομιμότητας, συνεχίζει να περιτοιχίζεται, να απομονώνεται συστηματικά, και εντέλει να περιθωριοποιείται.

Στη Φιλαδέλφεια είναι χαρακτηριστικό πως κατά μέσο όρο, περίπου 2 στα 10 άκυρα ήταν ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Ειδικά στη Χαλκηδόνα στο σύνολο των άκυρων, είχε μόνο περίπου 30 δικά του! Προφανώς ανάλογη θα είναι η εικόνα  πανελλαδικά.

Παρακολουθώντας χτες στα κανάλια της διαπλοκής τις εξελίξεις, διασκέδασα αφάνταστα. Οι γελοίοι τρομοκράτες μας, πολιτικοί και δημοσιογράφοι που χρόνια τώρα και ιδιαίτερα την τελευταία βδομάδα, πάσχιζαν να πείσουν πως το δημοψήφισμα ήταν για την παραμονή στο ευρώ και την ΕΕ, όχι μόνο δεν έλεγαν πως ο λαός ψήφισε για να συμβούν αυτά, αλλά επέμεναν ότι και το 62% και το 38% ψήφισε για να παραμείνουμε στο ευρώ και την ΕΕ!!!

Από προσωπική αντίληψη μπορώ να βεβαιώσω πως εκτός εκείνων που ψήφισαν ΟΧΙ με αυτό το σκεπτικό, πολύ μεγάλο ποσοστό του ΟΧΙ είναι πολίτες που  πίστεψαν την προπαγάνδα των μνημονιακών κομμάτων και των ευρωπαίων πολιτικών, και ψήφισαν με αυτό το κριτήριο. Καθόλου δε θα ήταν υπερβολή να πω, πως η μεγάλη πλειοψηφία του ΟΧΙ επιθυμεί την έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει για να μην απολέσει το πολιτικό πλεονέκτημα που του δίνει  το εκλογικό αποτέλεσμα, να το αξιοποιήσει μη υπογράφοντας νέο μνημόνιο. Προχωρώντας σε μέτρα που θα δείχνουν πως πράγματι «η ελπίδα έρχεται», και επιχειρεί την ανατροπή που επαγγελόταν. Δε δικαιούται πλέον να έχει άλλες αυταπάτες, όταν δεν έχει ο λαός για το χαρακτήρα της ΕΕ και την κυρίαρχη πολιτική της.

Το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει την αποφασιστικότητα του λαού, να ακολουθήσει και στηρίξει μια κυβερνητική πολιτική που δε θα κάνει συμβιβασμούς στις μείζονες επιλογές, οι οποίες ορίζουν τις ελάσσονες.

Ανοίγει νέες δυνατότητες σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και κινηματικής ζωής, και καθιστά φανερό πως συμφωνίες μνημονιακού χαρακτήρα μπορεί να περάσουν από το κοινοβούλιο, δε θα περάσουν όμως στη ζωή. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την τύχη της όποιας κυβέρνησης.

Στις συνειδήσεις των πολιτών γίνεται κατανοητό πως η αντίδραση και η κινητοποίηση, είναι ο μόνος δρόμος για να ανατραπεί η ηττοπάθεια και οι κυρίαρχες αντιλαϊκές πολιτικές. Παραμένει ερώτημα αν η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αναλάβει τις τολμηρές πρωτοβουλίες που χρειάζονται, για να βγει η χώρα από το φαύλο κύκλο εκμετάλλευσης του λαού και του πλούτου της, από τους ξένους νταβατζήδες που την εκμεταλλεύονται.

Καλό είναι στο ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση να θυμούνται πως ο λαός που δε μάσησε με τις απειλές όλου του κυρίαρχου ευρωπαϊκού και αμερικάνικου εσμού. Με τη μη ποινικοποιημένη τρομοκρατία των καθεστωτικών κομμάτων και των ΜΜΕ της οικονομικής ολιγαρχίας. Με τους μαϊμουδοδημοσκόπους υπαλλήλους τους. Δεν πρόκειται στο εξής να ανεχτεί άλλο συνέχιση παρόμοιων πολιτικών!

Ο λαός οφείλει να μην επαναπαύεται, να επαγρυπνεί, να μην αφήνει περιθώρια που δεν του αφήνουν οι εκβιαστές μας, να είναι στους δρόμους όσο χρειάζεται για να επιβάλλει την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών και λύσεις σε όφελος του.
 


Πατείστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα στο δήμο μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου