Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Σπύρος Καβακόπουλος: Μεταξύ των επονείδιστων μέτρων των ευρωπαίων και η αξιοκρατία

Διάβασα τι προβλέπει η συμφωνία του κου Τσίπρα με τους ευρωπαίους. Μεταξύ λοιπόν των επονείδιστων μέτρων που χωρίς καμία αντίρρηση πρέπει  να ψηφιστούν  μέχρι αύριο, είναι ότι  υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποπολιτικοποιήσει την ελληνική δημόσια διοίκηση και να βάζει ικανούς στις διοικητικές θέσεις.

Μα είναι φοβερό να μας πιέζουν οι ευρωπαίοι και μάλιστα αφόρητα για να κάνουμε το αυτονόητο. Και σκέπτομαι υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό ή θα ξανακοροϊδέψουμε τους ευρωπαίους.
Στους διάφορους οργανισμούς των δήμων, αριστερών και δεξιών π.χ. , υπάρχει περίπτωση να τοποθετηθούν πρόεδροι κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης ενδιαφέροντος και επιλογής στην συνέχεια του ικανοτέρου;; Υπάρχει περίπτωση δήμαρχος να βγάλει από πρόεδρο και αντιπρόεδρο δημοτικής επιχείρησης τον φίλο του δημοτικό σύμβουλο και να βάλει έναν ικανό ανεξαρτήτου ιδεολογίας και δημοτικής παράταξης;;; Πόσα χρόνια, πόσοι αιώνες θα πρέπει περάσουν για να καταλάβουν αριστεροί και δεξιοί στην Ελλάδα, ότι η αξιοκρατία, είναι η κύρια λύση στο κάθε μας σχεδόν πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου