Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Όταν η «Λαϊκή Συσπείρωση» – ΚΚΕ ανακάλυψε πως τη μέρα που συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο οι εργαζόμενοι απεργούσαν


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» – ΚΚΕ τους τελευταίους μήνες που η υποστηριζόμενη από το ΣΥΡΙΖΑ «Δύναμη Πολιτών» εκλέχτηκε δημοτική πλειοψηφία, έχει ζωντανέψει. Στο επίπεδο των ανακοινώσεων φυσικά. Ως εδώ δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αφού κάθε κόμμα επιλέγει πως θα πολιτευτεί, που θα έχει στραμμένο το μέτωπο, αν θα περιοριστεί η δραστηριότητα σε ανακοινώσεις, τρολαρίσματα στο διαδίκτυο κλπ.



Φουριόζα λοιπόν η «Λαϊκή Συσπείρωση» – ΚΚΕ, πέφτει από το ένα λάθος στο άλλο. Παραλείπουμε το παρατράγουδο με το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Μ. Παπαδόπουλο, που ήρθε στη Φιλαδέλφεια να προσβάλλει και να συκοφαντήσει όσους αγωνιστήκαμε, για μια υπόθεση όπως το γήπεδο της ΑΕΚ. Σε αυτή την υπόθεση ήταν και παραμένει  «Λαϊκή Συσπείρωση» – ΚΚΕ άφαντη. Όπως και η δηλωθείσα από τον ίδιο πρόθεση του ΚΚΕ, να φέρει στη Βουλή πρόταση νόμου για κατάργηση του Ρυθμιστικού. 

Το παραπάνω γεγονός και η κριτική που ασκήσαμε, σε συνδυασμό με τον "πυροβολισμό στα πόδια της", της «Λαϊκής Συσπείρωσης» – ΚΚΕ όταν έβγαλε καταγγελία κατά της δημοτικής πλειοψηφίας και του  δήμαρχου, για όμοια επιλογή του δήμαρχου Πετρούπολης που είναι  επίσης «Λαϊκή Συσπείρωση» – ΚΚΕ, τους οδήγησαν στην απόφαση να μη μας ξαναστείλουν τις ενημερώσεις τους. Νομίζοντας προφανώς ότι με αυτό τον τρόπο θα μας τιμωρήσουν. 

Τις τελευταίες μέρες η «Λαϊκή Συσπείρωση» – ΚΚΕ, έβγαλε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε την αναβολή του Δημοτικού Συμβούλιου γιατί υπήρχαν διαδηλώσεις στην Αθήνα και απεργίες ενάντια στο νέο μνημόνιο.

Στα σχόλια που ακολούθησαν τη δημοσίευση στο e-alitheia.gr, υπήρξε ένα το οποίο θύμισε μια μείζονος πολιτικής σημασίας παράλειψη ακόμη και για μνημονιακό κόμμα που θα έκανε παρόμοια παρέμβαση απευθυνόμενο σε δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση της «Λαϊκή Συσπείρωσης – ΚΚΕ» δεν ανέφερε καν ότι την ίδια μέρα οι εργαζόμενοι του Δήμου είχαν απεργία! 

Παραθέτουμε αυτούσιο το σχόλιο:


"ανώνυμος (14/07/2015 20:38)
Όταν ψηφίζατε το δικό σας άκυρο ψηφοδέλτιο δεν ξέρατε τι θα κάνει ο Τσίπρας μετά; Τώρα ζητάτε αναβολή για να δείξετε πως είστε πιο αγωνιστές από τον σύριζα κ την ανταρσύα. Ρε παιδιά με όλο τον σεβασμό στην ιστορία σας, μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια. Γιατί και σεις θέλατε όπως και ο σύριζα να βγει ναι στο δημοψήφισμα. Γιˊ αυτό ο ένας μας έφτασε στο αμήν και μετά μας κάλεσε να αποφασίσουμε και ο άλλος πρότεινε επιλογή που να ενισχύει το αδύναμο ναι. Εσείς παραδέχομαι το χειριστήκατε πιο πονηρά, αλλά υποτιμήσατε την νοημοσύνη των μελών σας που αυτήν την φορά δεν υπάκουσαν στην γραμμή. Τώρα μάλλον θέλετε να βγάλετε πάλι καμιά καταγγελία και βρήκατε αφορμή. Αν είσαστε ακόμη κόμμα της εργατικής τάξης, θα βάζατε πρώτο ίσως και μόνο ζήτημα ότι απεργούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και γιˊ αυτό δεν πρέπει να γίνει δημ. συμβούλιο. Για να μην νομίζετε πως μας δουλεύετε δηλαδή"
 



Μετά από αυτά «Λαϊκή Συσπείρωση» – ΚΚΕ επανήρθε με νέα ανακοίνωση. Σε αυτήν η απεργία των εργαζομένων είχε κεντρικό ρόλο! Τόσο που αποδίδει στη δημοτική πλειοψηφία πρόθεση απεργοσπασίας! Για ένα θέμα που οι ίδιοι δεν είχαν αντιληφτεί έγκαιρα πως υπάρχει, ή δεν τους απασχολούσε! 

Σε κάθε περίπτωση παρόμοιες παραλείψεις συγχωρούνται για όλα τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα. Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» – ΚΚΕ όμως που ενεργούν στο όνομα της εργατικής τάξης, και ισχυρίζονται πως είναι η πρωτοπορία της, είναι ασυγχώρητα. Δυστυχώς αντικειμενικά αποτελούν σημάδια πολιτικής παρακμής, και έκπτωσης κρίσιμων λειτουργιών. Μαρτυρούν απόσταση από την εργατική τάξη, τους αγώνες της, και όσα συμβαίνουν στις γραμμές της. Γιατί αν σήμερα ξεχνάς την απεργία στο Δήμο, η επιτυχία της οποίας έπρεπε να είναι στο κέντρο της προσοχής σου, είναι θέμα χρόνου να σε ξεχάσουν οι εργαζόμενοι. 

Δυστυχώς όμως δεν περιορίστηκαν σε αυτά. Στη δεύτερη ανακοίνωση εμφανίζεται η κινητοποίηση στην Αθήνα, να ήταν μόνο του ΠΑΜΕ! Το αστείο είναι ότι στην ανακοίνωση τους ισχυρίζονται ότι θέλουν «ν' ανοίξει αυτός ο δρόμος, πρέπει άμεσα, να οργανωθεί και ενωθεί ο λαός, να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα, να αποκτήσει σαφή αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό, να αναπτυχθεί η κοινωνική λαϊκή συμμαχία του ενάντια στα μονοπώλια, να δυναμώσει η συμπαράταξη με το ΚΚΕ.-»

Αγνοούν την ύπαρξη των άλλων, και υποτίθεται πιστεύουν πως έτσι θα ενωθεί ο λαός και όλα τα υπόλοιπα. Δηλαδή αν δεν ήθελαν αυτά που ισχυρίζονται, τι άλλο θα έκαναν έξω από όσα κάνουν, για να μην ενωθεί και οργανωθεί ο λαός;


1 σχόλιο: