.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Ζώνες ασφαλείας και Προληπτικές εξετάσεις Κουρουμπλή

Αν θυμάμαι καλά, ήταν αρχές του 1980 όταν έγινε υποχρεωτική η τοποθέτηση ζωνών ασφαλείας στα ΙΧ. Ξεσηκώθηκαν τότε οι πάντες, λέγοντας ότι στο υπουργείο συγκοινωνιών τα πιάνουν και ένα σωρό αθλιότητες. Ευτυχώς το μέτρο εφαρμόστηκε και έτσι σώζονται χιλιάδες ζωές. Τώρα βγαίνει ο κος Κουρουμπλής, γνωρίζει τη σκέψη του για υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις καρκίνων με ψηλή συχνότητα στη χώρα μας, εξετάσεις για τις οποίες θα ειδοποιείται ο πολίτης και βγήκαν όλοι να «τον φάνε» όπως και για τις ζώνες. Φορείς, κόμματα, οργανώσεις, κόσμος κλπ και τι δεν του έσουραν και τι βλακείες λένε. Τι για φιλελεύθερες, τι για αυταρχικές πολιτικές, τι αντιδημοκράτη τον είπαν, τι, τι, τι. Η ίδια βλακεία, όπως και με τις ζώνες ασφαλείας και όπως αντιλαμβάνομαι, επειδή η συνωμοσιολογία είναι το αγαπημένο μας άθλημα, η πρόταση θα πάει στα σκουπίδια.


Φίλοι μου το μέτρο είναι σωστό και μάλιστα πρέπει να είναι και υποχρεωτικό. Ένα ΕΣΥ που δεν έχει γάζες, φάρμακα, γιατρούς, δεν μπορεί να εξαντλείται οικονομικά από τις φοβερά κοστοβόρες θεραπείες καρκίνου που θα μπορούσαν να προληφθούν. Δεν μπορεί πάντα να τη πληρώνει ο συνετός πολίτης, επειδή κάποιοι ηθελημένα θα αδιαφορούν να κάνουν το χρέος τους έναντι του εαυτού τους και έναντι του πιθανού νόμου. Βέβαια οι ειδικές περιπτώσεις θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, αλλά όχι και αυτοί που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την υγειά τους. Το φακελάκι στην κολονοσκόπιση είναι στα 30 με 40 Ε, με μια υποχρεωτική τέτοια εξέταση αυτό εξαφανίζεται, τι άλλο πρέπει κανείς να πει, για να καταλάβουμε.

Υπόψη, ότι δεν πιστεύω καθόλου στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε βεβαίως και στον κο Κουρουμπλή. Το σωστό όμως θεωρώ υποχρέωσή μου να το υπερασπιστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου