Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΩΝ Μ.Μ.Ε. ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ (ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ)

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΩΝ Μ.Μ.Ε. ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ
(ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ)

Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες δημοσιευμάτων με τα οποία οι συντάκτες του ΑΕΚτζήδικου ρεπορτάζ ασκούν κριτική στην διοίκηση της «ενιαίας Α.Ε.Κ.». Δεδομένου ότι τα τελευταία δυόμιση χρόνια (από τον Μάη 2013) η κριτική της πλειοψηφίας των συντακτών της Α.Ε.Κ. κατευθυνόταν μόνο προς τους απέξω (τους οποίους για ευκολία είχαν άκριτα ομαδοποιήσει και ονομάσει «εχθρούς της Α.Ε.Κ.») η αλλαγή(;) της στάσης τους προκάλεσε προβληματισμό για τα κίνητρα που την προκάλεσαν.

Ενδέχεται η αλλαγή της στάσης τους να μην έχει σ’ όλες τις περιπτώσεις τα ίδια κίνητρα. Δεν είναι εύκολη σαν Οβιδιακή μεταμόρφωση η αλλαγή από το λιβανωτό στον «Τίγρη» στην άσκηση κριτικής για τις μετεγγραφές που δεν έγιναν παρ’ ότι υπάρχει ανάγκη. Τα πραγματικά κίνητρα καθενός από τους συντάκτες που κυβίστησαν θα φανούν στο μέλλον. Επίσης για όλους τους (ή μόνο για κάποιους απ’ αυτούς) θα μπορούσαν να ισχύουν περισσότερες από δύο αιτίες για την αλλαγή της στάσης τους. Θεωρούμε σχεδόν αδύνατο όλοι τους να εκφράζουν ταυτόχρονα κοινή στάση η οποία να οφείλεται στον ίδιο λόγο (αιτία). Υπάρχει μόνο μια περίπτωση να συμβαίνει αυτό στην οποία θ’ αναφερθούμε μαζί με τις υπόλοιπες παρακάτω.

Οι πιθανές αιτίες για την αλλαγή στάσης της πλειοψηφίας των συντακτών της Α.Ε.Κ. είναι οι εξής (Σημείωση: Η σειρά με την οποία αναφέρονται δεν σημαίνει ότι κάποια είναι πιθανότερη/σημαντικότερη από κάποια άλλη.):
  • Ο «Τίγρης» τους άφησε ατάϊστους (άλλα περίμεναν από αυτόν).
  • Προετοιμάζουν την έξοδο του φτιάχνοντας τώρα κλίμα με τις μετεγγραφές που δεν έγιναν και θα συνεχίσουν με την υπόθεση του γηπέδου η οποία αναμένεται να κολλήσει τόσο για τυπικούς όσο και ουσιαστικούς λόγους όπως λένε κάποιοι που ξέρουν. Παράλληλα με την έξοδο του «Τίγρη» προετοιμάζουν την είσοδο του διάδοχου του στα διοικητικά της «ενιαίας Α.Ε.Κ.».
  • «Εκβιάζουν» με την στάση τους τον «Τίγρη» («μας έχεις ανάγκη γιατί αλλιώς θα στρέψουμε τον κόσμο εναντίον σου») την ίδια στιγμή που προσπαθούν να λειτουργήσουν ως ανάχωμα συμμαζεύοντας τις αντιδράσεις του κόσμου ο οποίος μέχρι τώρα τους είχε γραμμένους.
  • Επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα για την είσοδο νέου «επενδυτή» ανεξάρτητα (ή και αντίθετα) από την επιθυμία του «Τίγρη».
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως ο προβληματισμός σχετικά με τις παραπάνω αιτίες είναι δεδομένος ειδικά απ’ όσους παρακολουθούν με συνέπεια (όλες) τις εξελίξεις οι οποίοι και προσπαθούν να «βγάλουν άκρη» προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι γι’ αυτά που θα συμβούν. Ο προβληματισμός μεγαλώνει και η εξαγωγή συμπερασμάτων δυσκολεύει επειδή την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όσα συμβαίνουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα το μπασκετικό δείχνει να βρίσκεται σε πορεία αναγέννησης.

Τα δημοσιεύματα που «αποθεώνουν» τον Μάκη Αγγελόππουλο για τις «ποιοτικές» μετεγγραφές που κάνει έχουν πληθύνει τελευταία (ενδεικτικά βλέπε εδώ). Υπάρχει ένας ιδιάζων διαγωνισμός μεταξύ των ΑΕΚτζήδικων Μ.Μ.Ε. για το ποιος θα «αποθεώσει» περισσότερο τον ιδιοκτήτη της ΝΕΑΣ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. Κάποιοι σκέφτονται ότι μπορεί αυτά τα δημοσιεύματα να σχετίζονται και με την αμφισβήτηση του Μελισσανίδη ως μονοκράτορα στην «ενιαία Α.Ε.Κ.». Ωστόσο απ’ ότι φαίνεται το μπαράζ των δημοσιευμάτων «αμφισβήτησης» δεν συνδέεται κατ’ ανάγκη με την αποθέωση Αγγελόπουλου αφού όπως ξεκαθαρίζει το «μαντρόσκυλο» του ΑΕΚτζήδικου ρεπορτάζ (βλέπε εδώ) ο Αγγελόπουλος μπήκε στο μπάσκετ εξαιτίας του Μελισσανίδη και για όσους ενδεχομένω δεν το κατάλαβαν γράφει πως: «Αλλά το δεύτερο και κυριότερο που πρέπει να έχουν όλοι στο μυαλό τους  ειναι πως Μελισσανίδης και Αγγελόπουλος είναι ΕΝΑ.». «Κώλος και βρακί» που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας ή όπως θα έγραφε και ο Κορδάτος «νύχι και κρέας». Διευκρίνηση: όπως το καταλαβαίνουμε παρ’ ότι Μελισσανίδης και Αγγελόπουλος είναι ΕΝΑ αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν και κοινό ταμείο. Συνεπώς τα λεφτά για ο μπάσκετ και το ποδόσφαιρο δεν βγαίνουν από το ίδιο πορτοφόλι. 

Εμείς ως «παρατηρητές» δεν προβληματιζόμαστε ποιά (ή ποιές) από τις παραπάνω υποθέσεις αληθεύει επειδή η μοναδική και πάγια (μόνιμη) επιδίωξη μας είναι η νόμιμη και πλήρως διαφανής λειτουργία της «ενιαίας Α.Ε.Κ.» σ’ όλα τα επίπεδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε και άποψη για τον μίνι διαγωνισμό (όπως εξελίσσεται) μεταξύ των δυο ανδρών (Μελισσανίδη και Αγγελόπουλου). Η άποψη μας συμπυκνώνεται στο εξής:

«Καλές και άγιες οι δυνατές μετεγγραφές στην «Βασίλισα» και μακάρι όλες τους να βγούν, αλλά το κύριο μέλημα του Αγγελόπουλου θα πρέπει να είναι η εύρυθμη οικονομική λειτουργία της Κ.Α.Ε. Δεν αμφισβητούμε ότι έχει λεφτά (δεν μας ενδιαφέρει και άλλωστε). Επιθυμούμε όμως η ΝΕΑ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. να μην έχει χρέη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στοι τέλος κάθε σεζόν θα πρέπει τα λεφτά στο ταμείο της Κ.Α.Ε. να επαρκούν για την πλήρη εξόφληση των συμβολαίων της χρονιάς, του προσωπικού και των αναλογούντων παρακρατούμενων φόρων (Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ.) γιατί μόνον τα λεφτά που υπάρχουν στο ταμείο είναι λεφτά της Κ.Α.Ε. (ανεξαρτήτως του τρόπου που μπήκαν). Γνωρίζουμε άλλωστε και από την περίπτωση της πρώην Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. πως οι μέτοχοι (και οι μεγαλομέτοχοι) δεν ευθύνονται προσωπικώς για τα χρέη της Α.Ε.

Όσον αφορά τον «Τίγρη» πρέπει να παραδεχτούμε όλοι μας π’ως δεν περιμέναμε κάτι πολύ διαφορετικό απ’ ότι κάνει μέχρι στιγμής. Ο τρόπος με τον οποίο έφερε τον Μπουονανότε είναι ενδεικτικός του τι μπορεί κανείς να καταφέρει εκμεταλλευόμενος την ατυχία κάποιου άλλου όταν ο δεύτερος θέλει να περιορίσει τη χασούρα του. Πολλά μπορούμε να προσάψουμε στον Μελισσανίδη αλλά για ένα εμείς είμαστε σίγουροι: η ποδοσφαιρική Α.Ε.Κ. μ’ αυτόν επικεφαλής δεν πρόκειται να έχει πρόβλημα με χρέη. Για όλα τα υπόλοιπα τμήματα -ακόμα και αν τα διαχειρίζονται άνθρωποι της αρεσκείας/έγκρισης του «Τίγρη»- κρατάμε πολύ μικρό καλάθι σχετικά με το ζήτημα αυτό.»    

Μιας και το θέμα του σημερινού μας κειμένου άπτεται τόσο των ΑΕΚτζήδικων Μ.Μ.Ε. όσο και του Μελισσανίδη δεν υπάρχει καλύτερο κλείσιμο από αυτό το κείμενο.

Υ.Γ. Υπάρχει μόνον ένας ο οποίος να έχει περισσότερα λεφτά από τον «Τίγρη» και ο οποίος να τυγχάνει συνολικά μεγαλύτερης εκτίμησης. δεν είμαστε όμως καθόλου σίγουροι αν -παρά την στενοχώρια και τα νεύρα που έχει για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η «ενιαία Α.Ε.Κ.»- θέλει ν' αναλάβει κάποιο ρόλο ή πρωτοβουλία. Περισσότερα για το ζήτημα αυτό προσεχώς.

14 Σεπτέμβρη 2015
παρατηρητήριο.
πηγή: aekwatch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου