Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Ένα από τα πράγματα που δεν πρέπει κανείς να παίρνει αψήφιστα είναι ο καιρός και οι μεταβολές του. Τα τελευταία χρόνια και με την βοήθεια των Η/Υ έχουμε φτάσει στο σημείο να κάνουμε σχετικά ακριβείς προβλέψεις για σύντομα χρονικά διαστήματα. Οι βραχυπρόθεσμες αυτές προβλέψεις είναι πολύ σημαντικές γιατί βοηθούν στην καλύτερη προετοιμασία απέναντι σε «έκτακτα καιρικά φαινόμενα» ένα από τα οποία είναι οι «θυελλώδεις άνεμοι». Ωστόσο «θυελλώδεις άνεμοι» δεν υπάρχουν μόνο ως μετεωρολογικά φαινόμενα. Υπάρχουν και ως μεταφορές με τις οποίες υποδηλώνονται έντονες αντιδράσεις.

Στα κοινά της «ενιαίας Α.Ε.Κ.» ζούμε τα τελευταία τρία χρόνια μια σουρεαλιστική κατάσταση η οποία επιφανειακά μοιάζει «κανονική» χωρίς όμως να είναι τέτοια. Τυπικά η διατύπωση κάθε άποψης είναι «ελεύθερη» αν και από τις αντιδράσεις όταν αυτή δεν είναι τέτοια όπως θα επιθυμούσαν τα «κέντρα» της «ενιαίας Α.Ε.Κ.» γίνεται εύκολα κατανοητό ότι δεν είναι ανεκτή. Παρ’ όλα αυτά κάποιοι συνεχίζουν σε πείσμα των «προειδοποιήσεων» που τους γίνονται να γράφουν θαρρετά την γνώμη τους.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει οι «προειδοποιήσεις» προς τους «αντιφρονούντες». Η έξαρση του φαινομένου δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη καθώς αν λάβουμε ως οδηγό το παρελθόν έξαρση «προειδοποιήσεων» παρατηρείται πριν από την δημοσιοποίηση σημαντικών αλλά αρνητικών για την «ενιαία Α.Ε.Κ.» εξελίξεων. Λέτε οι «προειδοποιούντες» να ξέρουν κάτι παραπάνω;

Η λογική των «προειδοποιήσεων» είναι ότι μ’ αυτές γίνεται προσπάθεια προκαταβολικά είτε να μην υπάρξουν καθόλου κριτικά σχόλια/κείμενα, είτε αυτά να μειωθούν σημαντικά. Είναι προφανές πως με τέτοιους τρόπους δεν «χτίζεται» η «ομοψυχία» (όλοι μαζί). Επειδή όμως φαίνεται πως κάποιοι νομίζουν ότι έχουν επιφορτιστεί με κάποιου είδους αποστολή καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:
  • Κατ’ αρχάς όλες οι «προειδοποιήσεις» δεν έχουν την ίδια σημασία. Προφανώς αυτές που προέρχονται είτε από τον ίδιο τον Αρχηγό (αν και όταν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του) ή από άτομα του στενού του περιβάλλοντος έχουν άλλη βαρύτητα απ’ αυτές που απευθύνονται από μεμονωμένα άτομα ακόμα και αν αυτά εκπροσωπούν συλλογικότητες (π.χ. «οργανωμένοι»).
  • Οι «οργανωμένοι» δεν έχουν καμία δουλειά να «προειδοποιούν» (αν και όταν το κάνουν) κανέναν υπερασπιζόμενοι τα «συμφέροντα της Α.Ε.Κ.». Υπάρχουν πράγματα που σχετίζονται με τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της Α.Ε.Κ. (όπως ο τρόπος λειτουργίας των Π.Α.Ε., Κ.Α.Ε., Ερασιτεχνικής) τα οποία δεν κατέχουν είτε επειδή δεν ενδιαφέρονται είτε γιατί τους έχουν πείσει ότι δεν μπορούν να τα κατανοήσουν. Η αγάπη τους για την ομάδα δεν τους δίνει το δικαίωμα ν’ απευθύνουν «προειδοποιήσεις» (αν και όταν το κάνουν). Επιπρόσθετα αυτή η συμπεριφορά δείχνει ότι υπάρχει σ’ αυτούς ένα αίσθημα ιδιοκτησίας. Το χειρότερο όμως είναι ότι όπως έχει αποδείξει η ιστορία όταν το κίνητρο των εμπλεκομένων σε μια υπόθεση είναι το συναίσθημα (η αγάπη στην περίπτωση μας) και μόνον τ’ αποτέλεσμα συχνά είναι το αντίθετο από το επιθυμητό.
  • Το τελευταίο που θα θέλαμε να σημειώσουμε έχει να κάνει με το «κέρδος» από την ανυπαρξία (ή τον μικρό αριθμό) κριτικών/επικριτικών σχολίων. Αν κάποιοι νομίζουν ότι υπάρχει πράγματι τέτοιο κέρδος είναι «βαθειά νυχτωμένοι». Ακόμη και αν για μια αρνητική εξέλιξη (π.χ. προβλήματα με την έκδοση της άδειας) υπάρξουν λίγα ή και καθόλου επικριτικά κείμενα αυτό δεν σημαίνει πως ο «κόσμος της Α.Ε.Κ.» δεν έχει διαμορφώσει γνώμη για τις ενέργειες της διοίκησης της «ενιαίας Α.Ε.Κ.» και δεν έχει βγάλει τα συμπεράσματα του. Άλλωστε η επιδοκιμασία ή η αποδοκιμασία του κόσμου μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους και όπως γνωρίζουμε όλοι μας (και περηφανευόμαστε γι’ αυτό) ο «κόσμος της Α.Ε.Κ.» δεν είναι κοπάδι προβάτων για ν’ ακολουθεί άκριτα τον όποιο Αρχηγό. Αν κάποιοι νομίζουν ότι ο αριθμός των κριτικών/επικριτικών σχολίων και κειμένων επηρεάζει το μέγεθος της αντίδρασης του «κόσμου της Α.Ε.Κ.» κάνουν μεγάλο λάθος. Η αντίδραση -όπως αποδεικνύουν και τ’ αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών- είναι ανάλογη της κοροϊδίας (τι μας/σας υποσχέθηκε και τι τελικά πραγματοποιήθηκε) που έχει υποστεί.  
Για όλα τα παραπάνω αισθανόμαστε την ανάγκη να σας «προειδοποιήσουμε» ότι «υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για θυελλώδεις ανέμους στα κοινά της Α.Ε.Κ. Γι’ αυτό ασφαλίστε τα πατζούρια και μη βγαίνετε έξω αν δεν είναι ανάγκη και αν δεν το λέει η καρδούλα σας».

Υ.Γ. Αυτοί που ενδεχομένως για λογαριασμό άλλων «προειδοποιούν» γνωρίζουν ότι η ανοχή δεν σημαίνει και αποδοχή. Κάποιοι από αυτούς (ελπίζουμε ελάχιστοι και πάντως σημαντικά λιγότεροι σε σχέση με τις άλλες ομάδες) το κάνουν και για δικούς τους λόγους. Προσπαθούν να προστατέψουν ένα συγκεκριμένο σύστημα εξουσίας με το οποίο πιθανόν να έχουν συνάψει σχέσεις (ή να επιθυμούν να συνάψουν) στην προσπάθεια τους να νοιώσουν και εκείνοι ότι «ακούγεται η φωνή τους» (διοικούν) ή να «κάνουν κανένα μεροκάματο».

21 Σεπτεμβρίου 2015
παρατηρητήριο.

πηγή: aekwatch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου