Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Ανδριόπουλος: «Οι 14 μήνες καθυστέρησης, από τον Νοέμβριο του 2014 δεν είναι ευθύνη του Δήμου». Έχασαν όμως την υπομονή τους...

Η επικοινωνιακή επιχείρηση της ΑΕΚ για να αποσπάσει νέα παράταση ανοχής από τους οπαδούς, συνοδεύτηκε από ρηχότητες και αστειότητες του τύπου:  

«Αφήσαμε τον Δήμαρχο να αλωνίζει, αλλά έως εδώ", 
"Ο Δήμαρχος και η παρέα του θα πέσουν στη λησμονιά", 
"Θέλει να κάνει όνομα για να πολιτευτεί;", 
"Έχει πρόβλημα γιατί είναι οπαδός άλλης ομάδας; Ζηλεύει τους επιχειρηματίες γιατί δίνουν δουλειά σε συνανθρώπους μας;" κλπ. 

Ταυτόχρονα σημαδεύτηκε από αντιφάσεις όπως η τοποθέτηση του κ. Ανδριόπουλου πως δεν ευθύνεται ο Δήμος για τους 14 μήνες καθυστέρησης. Αλλά δεν εξήγησε τότε γιατί έχασαν την υπομονή τους με το Δήμο.


Παράλληλα με αυτά αναφέρθηκαν στα "εμπόδια" που συνάντησαν και τα ξεπέρασαν, αν και για μια ακόμη φορά παρουσίασαν θετικές τις γνωμοδοτήσεις του συνόλου των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Στο αποκορύφωμα χαρακτήρισαν "κουρελόχαρτο" τη γνωμοδότηση του "Επιμελητήριου Περιβάλλοντος" και τα μέλη της "μια παρέα ιδιωτών που βγάζει διαγγέλματα" ξεχνώντας ότι σε αντίθεση με το "Επιμελητήριο" είναι οι ίδιοι μια παρέα ιδιωτών που αποβλέπουν στο κέρδος. Ο χαρακτηρισμός "κουρελόχαρτο", ήταν φυσικά αναγκαίος γιατί βρισκόταν σε αδυναμία παράθεσης αντεπιχειρημάτων, αλλά και ως μη έχων οποιαδήποτε σχετική επιστημονική ιδιότητα. Με αυτό το τέχνασμα και μεταξύ φίλων δε χρειάστηκε να απαντήσει επί της ουσίας των ζητημάτων που τίθενται από τη γνωμοδότηση από επιστήμονες αδιαμφισβήτητου κύρους.



Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το sdna.gr:


Θετικές οι γνωμοδοτήσεις για την «Αγιά Σοφιά»!


Οι αποκαλύψεις του διευθυντή της «Δικέφαλος 1924» Νίκου Στράτου και του πρότζεκτ μάνατζερ του έργου Δημήτρη Ανδριόπουλου σε συνάντηση με φορείς της Νέας Φιλαδέλφειας. «Καρφιά» για Βασιλόπουλο, Λαφαζάνη.

Οι αποκαλύψεις του διευθυντή της «Δικέφαλος 1924» Νίκου Στράτου και του πρότζεκτ μάνατζερ του έργου Δημήτρη Ανδριόπουλου σε συνάντηση με φορείς της Νέας Φιλαδέλφειας. «Καρφιά» για Βασιλόπουλο, Λαφαζάνη.
Με… αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η αντεπίθεση της ΑΕΚ για το θέμα της κατασκευής του γηπέδου της. Όπως είχε προγραμματιστεί, ο διευθυντής της «Δικέφαλος 1924» Νίκος Στράτος και ο πρότζεκτ μάνατζερ της «Αγιά Σοφιάς» Δημήτρης Ανδριόπουλος, πραγματοποίησαν το μεσημέρι συνάντηση με Δημοτικούς Συμβούλους και φορείς της Νέας Φιλαδέλφειας, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Ένωσης να ενημερώσει για τα πραγματικά δεδομένα που αφορούν το γήπεδο και προέβησαν σε σημαντικές αποκαλύψεις.
Μπορεί ο Δήμος να εμφάνισε προ ημερών μια αρνητική γνωμοδότηση για το έργο από το… «Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος», την μη κερδοσκοπική εταιρεία (που εισέπραξε 8.610 ευρώ για τις υπηρεσίες της, σύμφωνα με τη «Διαύγεια»), η οποία δεν έχει καμία θεσμική υπόσταση, όμως ο Στράτος αποκάλυψε ότι οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στο έργο και κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση έχουν… διαφορετική άποψη.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι η Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας (υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ) καταλήγει στην δική της έκθεση πως «Συμφωνεί με την προτεινόμενη μελέτη του έργου». Τόνισε, επίσης, ότι στη «Δικέφαλος 1924» έχουν ήδη κοινοποιηθεί θετικές γνωμοδοτήσεις σχεδόν όλων των κρατικών φορέων που εμπλέκονται στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων».

Στην συνέχεια ο Νίκος Στράτος ανέλυσε στους παρευρισκόμενους τα βασικά σημεία της απόφασης του ΣτΕ και κατέληξε τονίζοντας ότι η ΑΕΚ έχει τρία δυνατά χαρτιά στα χέρια της: 1) την ιδιοκτησία του οικοπέδου. 2) έναν νόμο που ρυθμίζει τα πάντα. 3) ξεκάθαρη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για την συνταγματικότητα του νόμου.

Επίθεση σε Βασιλόπουλο 

Ακολούθως, ο διευθυντής της «Δικέφαλος 1924» διάβασε την πρώτη δημόσια τοποθέτηση του Δημήτρη Μελισσανίδη για το θέμα της κατασκευής του γηπέδου, αυτή που είχε γίνει στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, στο Τατόι και ανέλυσε μια προς μια όλες τις ενέργειες που έχει κάνει η ΑΕΚ για την «Αγιά Σοφιά» από τον Μάιο του 2013 μέχρι σήμερα.

Στην συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλου: «Αφήσαμε τον Δήμαρχο να αλωνίζει, αλλά έως εδώ. Οι μάσκες έπεσαν. Από εδώ και πέρα θα μας βρει απέναντι. Ξεκινάμε από σήμερα. Το γήπεδο αργά ή γρήγορα θα γίνει και θα είναι το κόσμημα για τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος. Ο Δήμαρχος και η παρέα του θα πέσουν στη λησμονιά.
Αν ήταν άνθρωπος με λογική, μετά την απόφαση του ΣτΕ θα έπρεπε να συνεργαστεί με την ΑΕΚ. Να διεκδικήσει να πιάσουν δουλειά άνεργοι από την περιοχή. Δεν ξέρουμε γιατί το κάνει αυτό που κάνει. Θέλει να κάνει όνομα για να πολιτευτεί;

Έχει πρόβλημα γιατί είναι οπαδός άλλης ομάδας; Ζηλεύει τους επιχειρηματίες γιατί δίνουν δουλειά σε συνανθρώπους μας; Κάνεις από εμάς δεν τον προκάλεσε (ΑΕΚ, «Δικέφαλος», Dimand) ούτε με δηλώσεις ούτε με ενέργειες, αλλά πλέον οι μάσκες έπεσαν και θα μας βρει απέναντι. Σήμερα απλώς είναι το ξεκίνημα».

Έτοιμοι από τον Νοέμβριο του 2014!

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρότζεκτ μάνατζερ του έργου Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο οποίος αρχικά ρωτήθηκε γιατί η ΑΕΚ, εφόσον έχει δικαιωθεί από το ΣτΕ, δεν προχωρά στην έναρξη των εργασιών και απάντησε ότι: «Έχουμε κράτος με νόμους και θέλουμε να είμαστε νόμιμοι σε όλα. Χωρίς την άδεια δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Έπειτα, έκανε μια… ιστορική αναδρομή αναφέροντας τα εμπόδια που έχει συναντήσει έως τώρα η ΑΕΚ στον δρόμο της. Μίλησε για συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφιση του νομοσχεδίου, καθώς και για δεύτερη συμφωνία με 20 στελέχη του κόμματος στη Βουλή, παρουσία του Δημάρχου. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Δήμαρχος, άλλαξαν άποψη πριν από την ψηφοφορία. Μάλιστα, ο κ. Ανδριόπουλος τόνισε ότι έχει αρχείο με όλα τα e-mail που έχουν ανταλλαγεί όλο αυτό το διάστημα.

Όπως αποκάλυψε, από τον Νοέμβριο του 2014 ο φάκελος της ΑΕΚ για την άδεια ήταν έτοιμος και έμενε μόνο η Μελέτη Περιβαντολλογικών Επιπτώσεων! «Οι εκλογές πάγωσαν τη διαδικασία και είπαμε στον τότε προϊστάμενο κ. Τολέρη, ότι καταλαβαίνουμε πως έπρεπε να περιμένει τον επόμενο Υπουργό. Ο κ. Λαφαζάνης πήρε την αρμοδιότητα να υπογράψει εκείνος, ενώ μέχρι τότε το έκανε ο γ.γ. του Υπουργείου.

Δεν υπήρχε κανένας λόγος να μην αναρτηθεί η Μελέτη από τον Ιανουάριο. Μέχρι τον Ιούλιο και την παραίτηση Λαφαζάνη, η Μελέτη δεν έβγαινε σε διαβούλευση. Όταν παραιτήθηκε, αναρτήθηκε στις 22 Ιουλίου. Ο Δήμος από τον Απρίλιο μας ζήτησε τη Μελέτη και την έχει στα χέρια του από τις 27 Απριλίου. Έκτοτε δεν μας ενόχλησε ποτέ.

Κάναμε δυο άτυπες συναντήσεις μέσα στο καλοκαίρι, αν θέλουν κάτι και καταλάβαμε ότι δεν έχουν ακουμπήσει ούτε το εξώφυλλο της Μελέτης. Εμένα μου είπαν τηλεφωνικά ότι ζήτησαν δέκα μέρες μονό παράταση αλλά αυτό δεν ισχύει, γιατί ο νόμος λέει ότι η παράταση μπορεί να είναι 45 μέρες, όποτε μας κοροϊδεύουν. Όλα αυτά τα έχω με στοιχεία να σας τα δείξω».

Το… κουρελόχαρτο του «Επιμελητηρίου»

Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος αναφέρθηκε και στη γνωμοδότηση του… Επιμελητηρίου, την οποία παρήγγειλε ο Δήμος, χαρακτηρίζοντας την «κουρελόχαρτο». Μίλησε για «μια παρέα ιδιωτών που βγάζει διαγγέλματα» και υποστήριξε ότι «Ο Δήμος θα έπρεπε με δικές του υπηρεσίες να είχε κάνει τις παρατηρήσεις του, με τους συμβούλους του. Δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά».

Μάλιστα, προχώρησε σε ακόμη μια σημαντική αποκάλυψη λέγοντας ότι: «Η υπηρεσία του Υπουργείου έχει εγκρίνει τη Μελέτη και το πιο σημαντικό, είναι θετική η εισήγηση και της Διεύθυνσης Δασών. Αυτή φοβόμασταν περισσότερο, αλλά είναι θετική».

Τον Μάρτιο η άδεια 

Ο πρότζεκτ μάνατζερ της «Αγιά Σοφιάς» κλήθηκε να αναλύσει και το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των εργασιών, έπειτα από την νέα καθυστέρηση που προκλήθηκε, αυτή τη φορά από την πλευρά του Δήμου. Αρχικά ξεκαθάρισε ότι: «Οι 14 μήνες καθυστέρησης, από τον Νοέμβριο του 2014 δεν είναι ευθύνη του Δήμου. Θέλω να είμαι σωστός. Σας είπα τι έφταιξε. Ο Δήμος ευθύνεται για τις 45 τελευταίες μέρες».

Στην συνέχεια εξήγησε ότι η διαβούλευση ολοκληρώνεται στις 22 Νοεμβρίου, στη συνέχεια απαιτούνται περίπου άλλες 20 μέρες για τις τελικές προσαρμογές και –επειδή θα έχουμε φτάσει στις περίπου στις 17 Δεκεμβρίου και στην Ελλάδα τίποτα δεν λειτουργεί στις εορταστικές περιόδους- έως τις 10 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν μπει οι υπογραφές στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Έτσι, εκτίμησε ότι η άδεια οικοδομής («αν δεν ξεμείνουν πάλι τα έγγραφα σε κάποιο γραφείο», όπως είχε χαρακτηριστικά), θα πρέπει να εκδοθεί μέσα στον Μάρτιο.

«Γαϊδουρινή υπομονή»

Όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, η ΑΕΚ σκοπεύει το επόμενο διάστημα να δώσει συνέντευξη Τύπου και να μιλήσει για όλα, αναλυτικά, ενημερώνοντας την κοινή γνώμη τι… έχει τραβήξει τόσους μήνες, προσπαθώντας να προχωρήσει ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για τη χώρα. Σε εκείνο το σημείο ο κ. Ανδριόπουλος εξέφρασε την πίστη του ότι το γήπεδο θα κατασκευαστεί, όμως τόνισε ότι «Δυστυχώς, για να προχωρήσουν αυτά τα έργα στην Ελλάδα θέλουν γαϊδουρινή υπομονή».

Κάποιοι δημότες που παρακολούθησαν την ενημέρωση, προσφέρθηκαν από την πλευρά τους να ενημερώσουν τους συμπολίτες τους, πόρτα πόρτα, για όσα άκουσαν, ενώ ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου, Λύσανδρος Γεωργαμλής επεσήμανε ότι οι επιχειρηματίες της περιοχής είναι υπέρ της κατασκευής της «Αγιά Σοφιάς».

Προς επιβεβαίωση των αποκαλύψεων που έγιναν, με την ολοκλήρωση της συνάντησης η ΑΕΚ μοίρασε στους παρευρισκόμενους τα έγγραφα της θετικής γνωμοδότησης της Δασικής Υπηρεσίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου