.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Τζούφια κρότου – λάμψης η σύναξη από τους εκπροσώπους, της "Δικέφαλος 1924 Α.Ε." και της "Dimand"



Οι φωτογραφίες είναι από το sdna.gr
Ο χώρος στον οποίο πραγματοποιήθηκε έδειξε τις χαμηλές προσδοκίες των διοργανωτών

Οι φωτογραφίες και οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν, μαρτυρούν την ένδεια σε συμμετοχές

Οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών συμφερόντων, έφαγαν πόρτα από τη συντριπτική πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων, των φορέων, των παλαίμαχων, των επαγγελματιών της περιοχής και των κατοίκων! Απομονωμένοι σε μια μικρή γωνιά με άδεια καθίσματα, μια συνάντηση μεταξύ τεθλιμμένων «συγγενών και φίλων» πάρα πολλοί από τους οποίους έλειπαν κιόλας άγνωστο γιατί, ενημερώθηκαν μεταξύ τους. Κανονικά η συνάντηση έπρεπε να χαρακτηριζόταν πολιτικό μνημόσυνο, για τα δύο χρόνια που χάθηκαν από τότε που παρουσιάστηκαν τα σχέδια της «Αγιά Σοφιάς».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μόνοι από τους δημοτικούς συμβούλους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των επιχειρηματικών συμφερόντων, ήταν ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής από την «Ένωση Δημοτών», και οι δημοτικοί σύμβουλοι του «νέο» Γιώργος Αράπογλου και Δημήτρης Κανταρέλης. Οι λοιποί σοφά ποιούντες, κρατήθηκαν μακριά από το διασυρμό και την ταύτιση… 


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΝΙΤΣΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΩΣ ΦΑΡΣΑ

Όσα είδαν το φως της δημοσιότητας γι΄ αυτά που ειπώθηκαν, επιβεβαιώνουν κάποια πράγματα που είναι ήδη γνωστά. Τα επιχειρηματικά συμφέροντα αναζητούν σε κάθε ευκαιρία «εχθρούς», για να δικαιολογηθούν στους οπαδούς για την απραξία τους. Αν καταφέρουν να συνεχίσουν να τους κοροϊδεύουν, ελπίζουν ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί ένας ή περισσότεροι ηλίθιοι, που θα βάλουν λεφτά για ένα γήπεδο που θα ανήκει σε κάποιον άλλο.

Υπολογίζουν στην ανοχή των οπαδών, και υποθέτουν πως είναι πιο ξύπνιοι από εκείνους ώστε να μπορούν να τους δουλεύουν για όσο καιρό θέλουν. Το ίδιο ακριβώς που έκανε κι ο Γρανίτσας μέχρι που τον πήραν χαμπάρι. Και παρότι εκείνος συνέχιζε να δείχνει κατοίκους και δήμαρχο ως υπεύθυνους, μόλις έγινε αντιληπτός, το δούλεμα πήρε όπως ήταν φυσικό τέλος. Η αλήθεια είναι πως αυτή τη φορά οι οπαδοί, καθυστερούν να αντιληφτούν το σε βάρος τους εμπαιγμό. 


ΓΙΑΤΙ Η «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

- Επειδή όμως ο επιχειρηματίας που τους υποσχέθηκε γήπεδο ανήκει στην επιχειρηματική κρατικοδίαιτη ντόπια ελίτ και δεν έχει μάθει να βάζει το χέρι στην τσέπη όταν κάνει «επενδύσεις».

- Επειδή στις συνθήκες που έχει οδηγηθεί η χώρα και οι πολίτες της, θα ήταν σκάνδαλο πρώτου μεγέθους να δινόταν δημόσιο χρήμα για ιδιωτικό γήπεδο.

- Επειδή επιχειρηματίες που ασχολήθηκαν με την ΑΕΚ και μπορεί να έβαζαν λεφτά, έχουν γνώμη για το Μελισσανίδη, και πάρει «γεύση» από αυτόν.

- Επειδή οι ξένοι που κάνουν επενδύσεις δεν είναι πελάτες υπερμπακάλικων, και εξετάζουν με πολύ προσοχή που θα ρίξουν τα λεφτά τους.

- Επειδή δεν είναι κορόιδα να βάλουν τα λεφτά τους για να κονομάνε άλλοι.

- Επειδή το ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα είναι ανυπόληπτο στο διεθνές στερέωμα.

- Επειδή πρέπει να προηγηθούν σειρά ακόμη γεγονότων που αφορούν τα γραφειοκρατική πλευρά του θέματος, ορισμένα από τα οποία είναι πάντα ανοιχτά σε προσβολή, και σε συνδυασμό με τη ρευστή πολιτική κατάσταση αποτελούν ανυπέρβλητα εμπόδια.

- Επειδή υπάρχουν οι κάτοικοι και το κίνημα τους, που δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη.


Δεν υπάρχει περίπτωση το σχέδιο της «Αγιά Σοφιάς» να υλοποιηθεί.

Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Είναι κανόνας ο μεγαλοϊδεατισμός στο τέλος να ηττάται. Ένα γήπεδο σύμφωνο με τις ανάγκες της περιοχής και των κατοίκων, τις δυνατότητες του οικοπέδου, και με αίσθηση της ελληνικής αλλά και της διεθνούς πραγματικότητας, θα μπορούσε εδώ και χρόνια να είχε κατασκευαστεί. 

Όσο απουσιάζει το μέτρο οι οπαδοί θα ξεγελούν την επιθυμία τους με παράγοντες που θα το υπόσχονται, αλλά γήπεδο δεν πρόκειται να δουν.

Δυστυχώς παρασύρονται από διάφορους οικονομικά ισχυρούς, που όμως έχουν τα δικά τους επιχειρηματικά σχέδια. Οι πρώτοι και σωστά θέλουν γήπεδο για την ομάδα. Οι δεύτεροι θέλουν μπίζνα για να κονομάνε. Αυτά δε συμπίπτουν μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται στην 3η δεκαετία η ομάδα χωρίς πρωτάθλημα και στη 2η χωρίς γήπεδο. Όπως κι όσο φταίνε οι ψηφοφόροι για την κυριαρχία λαοπλάνων πολιτικών με τις λάθος επιλογές τους, τόσο ευθύνονται κι οι οπαδοί που επενδύουν τα όνειρα τους σε λαοπλάνους παράγοντες, που τους υπόσχονται όσα θέλουν να ακούσουν.

Ας μη ξεχνάμε επίσης πως είμαστε:

- Βαθιά στον 3ο  χρόνο από τότε που εξαγγέλθηκε η «Αγιά Σοφιά».

- Μπήκαμε στον 3ο χρόνο από τότε που παρουσιάστηκαν τα σχέδια της.

- Είμαστε στο 2ο χρόνο από τότε που έγινε νόμος για την κατασκευή της.

- Έχουν περάσει 6 μήνες από την απόφαση του ΣτΕ.
Και το μόνο που συνέβηκε στο οικόπεδο ήταν ένα υποχρεωτικό ξεχορτάριασμα, λόγω έλευσης καλοκαιριού και κίνδυνου πυρκαγιάς στο δάσος.

Φυσικά για να εξασφαλίζεται η ανοχή των οπαδών, έχουν ακουστεί του κόσμου τα παραμύθια περί ξένων ή ελλήνων επενδυτών, περί αποφασισμένων κολοσσών που αγοράζουν το όνομα του γηπέδου κλπ.


ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ…

Οι τελευταίες πρωτοβουλίες της πλευράς των επιχειρηματικών συμφερόντων, για όποιον έχει σχετικά ανοιχτούς ορίζοντες σκέψεις, προδίδει και κάτι άλλο. Αυτοί που υποσχέθηκαν γήπεδο, ή δε μπορούν να το φτιάξουν και απλά προσπαθούν να το τραβήξουν όσο πάει πριν τους αντιληφτούν, ή είναι εξαιρετικά αδύναμοι. Δεν είναι δυνατό να τρώνε ήττες όπως τις παρουσιάζουν, κάθε τόσο πότε από το δήμαρχο, πότε από κάποιο υπουργό, πότε από την περιφερειάρχη όσο ήταν υποψήφια, πότε από κάποιο υπάλληλο ενός υπουργείου. Δεν είναι δυνατό να θριαμβολογούν ότι πήραν ρεύμα και νερό για το εργοτάξιο. Να προβάλλουν ότι ξεχορτάριασαν το οικόπεδο για να μη βρουν εμπόδια οι εκσκαφείς και οι μπουλντόζες που θα έπιαναν δουλειά κλπ. Αυτά είναι αστεία πράγματα, για να τα παίρνουν άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους στα σοβαρά. Αλλά δείχνουν και το μέγεθος του δουλέματος στους οπαδούς. Αυτά που θεωρούν επιτεύγματα, θα μπορούσε να τα κάνει ακόμη και ο Κρισάντους ή ο Μπουονανότε, που δεν είναι σχετικοί και δεν ξέρουν ελληνικά.

Ποιος έχει οικόπεδο που είναι αποφασισμένος να οικοδομήσει, και δεν πάει να εκδώσει την οικοδομική άδεια; Αυτός που δεν έχει ή δε διαθέτει λεφτά ούτε για την άδεια.

Αυτή είναι η απάντηση γιατί δεν προχωράει η κατασκευή του γηπέδου και μυξοκλαίνε σα μωρά, επειδή δήθεν τους εμποδίζει τις τελευταίες μέρες πάλι ο δήμαρχος.

Όταν μια προσπάθεια όπως αυτή του σχεδίου της «Αγιά Σοφιάς» καρκινοβατεί με το καλημέρα, ενώ όλοι, κόμματα, πολιτικοί, ΣτΕ, διεύθυνση δασών κλπ στρώνουν χαλιά για να περάσει.

Όταν οι οπαδοί τρελαίνονται με την ιδέα και αγόγγυστα τη στηρίζουν αγοράζοντας διαρκείας.

Και εμφανίζονται οι ηγέτες της προσπάθειας να «κλαψουρίζουν» σε καφετέριες πως τους εμποδίζει ο δήμαρχος. Για μια υπόθεση που δεν εμποδίζει ούτε την έγκριση της ΜΠΕ, ούτε την έκδοση της οικοδομικής άδειας, η οποία από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος περιμένει τους ενδιαφερόμενους. Και πλέον εδώ και μήνες δεν υπάρχει ούτε η δικαιολογία του ΣτΕ. Η απόφαση του οποίου πράγματι θα μπορούσε να εμποδίσει την έκδοση οικοδομικής άδειας, αφού δεν είχαν φροντίσει να την εκδώσουν νωρίτερα, παρότι υπήρχε η δυνατότητα.

Τότε ή δεν πρόκειται για ικανούς ηγέτες, ή το δούλεμα πάει σύννεφο, ή ισχύουν και τα δύο!


ΜΠΟΡΕΙ Ή ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ;

Όταν λοιπόν ένας από τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, και ένας από τους πλουσιότερους έλληνες, ισχυρίζεται πως τρώει το ένα νοκ ντάουν μετά το άλλο από ένα δήμαρχο, τότε κάτι δεν πάει καλά. 

Όταν ένας άνθρωπος που ηγείται μιας προσπάθειας η οποία απαιτεί χρήμα για να υλοποιηθεί, δεν έχει βάλει φράγκο, τότε είναι βέβαιο πως δεν έχει πίστη στην επιτυχία αυτού που επιχειρεί.

Όταν ένας ποδοσφαιρικός παράγοντας, περιμένει σε περίοδο ισχνών αγελάδων, να μαζέψει λεφτά από τα διαρκείας των οπαδών για να χτίσει γήπεδο, τότε το γήπεδο δε θα γίνει ποτέ!

Όταν ένας ηγέτης εμφανίζει τα παραπάνω χαρακτηριστικά, και επιμένει πως θα χτίσει το γήπεδο, δε μπορεί παρά να δουλεύει τους οπαδούς του.
 

1 σχόλιο:

  1. θες και τα γραφεις αυτα η παιρνεις ουσιες;;;;;; ποσο πιο χαζος μπορεις να γινεις; βρες ενα χομπυ, μαζεψε πεταλουδες, πλεξε ενα πουλοβερ αλλα προς θεου σταματα να ασχολεισαι με κατι που δεν σου πεφτει λογος. ξερεις εσυ αν εχει λεφτα ο μελισανιδης;;; απο που; λοιγστης του εισαι; και αφου δεν εχει λεφτα λοιπον γιατι δεν του λες ενα ναι σαν δημος και να τον αφησεις να γινει ρομπα; αλλα ξεχασα...τα 8600 κατι που τσεπωσες σαν ΜΚΟ ηταν ζεστα και δημοσιο χρημα......κατι μου θυμιζει αυτο....σε σοκ τελειωνε.....ααα ΠΑΣΟΚ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή