Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ο Μελισσανίδης βγάζει στη... σέντρα τον Κοντονή

ΠΡΟΧΩΡΑ ΝΟΜΙΚΑ Ο «ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ» ΤΗΣ ΑΕΚ
ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΟΥ
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πέρασε στην αντεπίθεση κατά της ΕΕΑ (και όχι μόνο), αμφισβητώντας ουσιαστικά τη νομιμότητα της νέας (από τον περασμένο Μάιο) σύνθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και κατ' επέκταση των αποφάσεων που έχει πάρει από τότε μέχρι σήμερα (με ό,τι αυτό βέβαια συνεπάγεται)!


Μάλιστα ο (δίχως αμφιβολία) ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ για να το πετύχει αυτό δεν διστάζει να βγάλει στη... σέντρα ακόμη και τον Σταύρο Κοντονή (μέσω των επιχειρημάτων των νομικών του υπηρεσιών τόσο στην Ενωση όσο και στον ΟΠΑΠ, στις δύο -και όχι μία όπως γράφτηκε- σχετικές αιτήσεις που υποβλήθηκαν τον Αύγουστο στο Συμβούλιο της Επικρατείας). Με ποιον τρόπο;
Αμφισβητώντας (για τυπικούς λόγους) τη δυνατότητα να ορίζει ο υφυπουργός τα μέλη της ΕΕΑ, από τη στιγμή που η συγκεκριμένη αρμοδιότητα δεν του εκχωρήθηκε -όπως όφειλε- ποτέ από τον ανώτερό του, τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων!

Μια κίνηση που ασφαλώς αν γίνει δεκτή από το ΣτΕ -ακυρώνοντας δηλαδή την απόφαση της 28.07.2015 της ΕΕΑ που έκρινε ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει σχέση και με τον ΟΠΑΠ και με την ΑΕΚ, αποβάλλοντας έτσι την τελευταία από το κουπόνι- θα αποτελέσει βόμβα όχι μόνο στα θεμέλια της λειτουργίας της Επιτροπής αλλά και στα θεμέλια του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα!
Μην ξεχνάμε ότι η ΕΕΑ δίνει ή όχι πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα στις ΠΑΕ, ΚΑΕ κ.λπ. (με βάση αν πληρούν τα κριτήρια του νόμου ως προς το μετοχικό τους κεφάλαιο, τη σύνθεση του ΔΣ, ποινικά κωλύματα). Οπότε αν έχουν δίκιο οι Μελισσανίδης - ΑΕΚ - ΟΠΑΠ (κάτι που θα το κρίνει το ΣτΕ), θα έρθουν τα πάνω κάτω και σε υποθέσεις όπως της Κέρκυρας ή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου!

H στήλη «Insert & Delete» έρχεται 2 μήνες μετά να αποκαλύψει σε αποκλειστικότητα τη βασική επιχειρηματολογία των αιτημάτων της ΠΑΕ ΑΕΚ και του ΟΠΑΠ στο ΣτΕ, με τα οποία κινούνται κατά της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικούς Αθλητισμού και του υπουργού, θεωρώντας παράνομη και παράτυπη τη συγκρότησή της υπό τον υφυπουργό! Ουσιαστικά πρόκειται για βολή στο... ψαχνό και στον Κοντονή και στην κυβέρνηση και στην EEA...

Πάμε να δούμε, λοιπόν, πώς προσβάλλει τη νομιμότητα της ΕΕΑ, άρα και τις άδειες που έδωσε, άρα και τα... πρωταθλήματα, το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ΑΕΚ (πριν γίνει ακόμη η πρόσφατη αλλαγή του Χάρη Γρηγορίου με τον Πέτρο Καϊμακάμη).

Το αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΚ
22. To άρθρο 77 ΙV του ν. 2725/1999 ορίζει ότι η ΕΕΑ συγκροτείται με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού. Ωστόσο, η προαναφερθείσα (παρ. 12) απόφαση, η οποία συνεκρότησε την ΕΕΑ, που εξέδωσε την προσβαλλόμενη απόφαση, υπεγράφη ουχί από τον υπουργό αλλά από τον υφυπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Χαράλαμπο Σταύρο Κοντονή, στον οποίον, όμως, δεν είχε μεταβιβασθεί η σχετική αρμοδιότητα. Πραγματικά με την υπ' αριθμ. 1509/Υ1/25-02-2015 απόφαση του πρωθυπουργού και του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον υφυπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Χαράλαμπο-Σταύρο Κοντονή του Νικολάου (ΦΕΚ 297/Β/2015), παρ' όλον ότι με το άρθρο 1 ορίσθηκε ότι στον υφυπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανατίθεται η άσκηση του συνόλου των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, εν τούτοις με το άρθρο 3 (γ) της ιδίας αποφάσεως θεσπίσθηκε ρητώς η επιφύλαξη από την ως άνω γενική μεταβίβαση αρμοδιοτήτων αναφορικά με τις πράξεις που διέπουν «τον διορισμό, την πρόσληψη, την απόσπαση, τη μετάταξη και την τοποθέτηση του κάθε φύσης και σχέσης εργασίας προσωπικού των υπηρεσιών [...] αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού [...]. Ετσι οι ρηθείσες αρμοδιότητες που αφορούν το διορισμό και την «τοποθέτηση του κάθε φύσης και σχέσης εργασίας προσωπικού των υπηρεσιών» που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν μετεβιβάσθησαν, αλλά παρέμειναν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργού Πολιτισμού.

Κατ' ακολουθίαν και η αρμοδιότητα για τον διορισμό των μελών και τη συγκρότηση της ΕΕΑ που υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν μετεβιβάσθη στον ως άνω υφυπουργό που υπέγραψε την ως άνω (παρ. 12) απόφαση, αλλά παρέμεινε στον υπουργό Πολιτισμού. Αρα η ρηθείσα (παρ. 12) περί συγκροτήσεως της ΕΕΑ απόφαση που υπεγράφη από τον ως άνω υφυπουργό είναι ανίσχυρη, άκυρος και παράνομος, εφόσον υπεγράφη από αναρμόδιο όργανο. Η προσβαλλόμενη συνεπώς απόφαση, εφόσον εξεδόθη από την ΕΕΑ, η οποία δεν είχε νομίμως συγκροτηθεί, είναι άκυρη και πρέπει να ακυρωθεί.

Στο ίδιο... πνεύμα και ο ΟΠΑΠ
Η επίθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη στην ΕΕΑ και στον υπουργό (για τον οποίον σαν να λένε ότι είναι... άσχετος) δεν γίνεται μόνο από την προσφυγή της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ ΑΕΚ ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η ίδια ουσιαστικά λογική απαντάται και σε έγγραφο-αίτηση του ΟΠΑΠ, που επίσης προσφεύγει κατά του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (όχι όμως και κατά του «Ελληνικού Δημοσίου και όπως εκπροσωπείται νομίμως», όπως έκανε η ΑΕΚ), ζητώντας επίσης την ακύρωση της απόφασης της ΕΕΑ!

[ "Goal" ]

πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου