.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

"Αγιά Σοφιά": Βάζουν και τη Δούρου στο παιχνίδι...



Συνάντηση με την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να ζήτησε η επιχείρηση που θα εκμεταλλεύεται το γήπεδο της ΑΕΚ σε περίπτωση που κατασκευαστεί. Είναι προφανές πως και αυτή η νέα επαφή στη χρονική στιγμή που γίνεται, έχει επικοινωνιακό κυρίως χαραχτήρα. Μπορεί όμως και να κρύβει ουσία...

Η πρώτη σκέψη μπορεί να είναι πως επιδιώκει από την περιφερειάρχη, να επαναβεβαιώσει πως τα 20.000.000 ευρώ που είχε εγγράψει στον προϋπολογισμό ο Σγουρός προεκλογικά, και διατήρησε η Δούρου στο δικό της, πρόκειται να δοθούν για την «Αγιά Σοφιά». Σημειώνουμε πως η Ρ. Δούρου για αυτό και άλλα ποσά που διατήρησε στο δικό της προϋπολογισμό, που ήταν κατά 95% οι εγγραφές Σγουρού, είχε δηλώσει πως θα άλλαζαν μετά τρίμηνο όταν θα έφερνε αναμόρφωση του. Στο τρίμηνο δεν έφερε καμιά αναμόρφωση, και τροποποιήσεις που ακολούθησαν δεν αναίρεσαν αυτή την εγγραφή, με αποτέλεσμα να παραμένει. Στο μεταξύ είχαμε όλα τα γνωστά γεγονότα της επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης, και η περιφέρεια έστειλε τα ταμειακά διαθέσιμα στην τράπεζα ελλάδας.

16 μήνες μετά τις εκλογές, και 13 από την ανάληψη των καθηκόντων τους, περιφερειάρχης και περιφέρεια ακολουθούν τη γνωστή ταχτική του μη ξεκαθαρίσματος της θέσης τους. Αν λάβουμε υπόψη μας πως λειτουργεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Ρ. Δούρου, πρώτα αφήνουν όλες τις εκδοχές ανοιχτές για να ψαρεύουν σε όλες τις καταστάσεις. Μετά κάνουν τους αποφασισμένους να συγκρουστούν με τα συμφέροντα. Και τέλος επισημοποιούν το συμβιβασμό τους με αυτά, δικαιολογούμενοι ότι προηγουμένως έδωσαν τη… μάχη τους. (Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τι είχει δηλώσει σχετικά με την "Αγιά Σοφιά" η κ. Δούρου πριν τις περιφερειακές εκλογές).

Τα δυο πρώτα στάδια τα έχουμε ζήσει προεκλογικά. Αλλά μπορεί να κριθεί πως χρειάζονται επικαιροποίηση. Μπορεί όμως να περάσουμε κατευθείαν στο τρίτο. Και να έχουμε χωριστή ή κοινή στα πρότυπα με τον Αλαφούζο ανακοίνωση, Δούρου – επιχειρηματικών συμφερόντων, πως είναι με κάποιο τρόπο θετικοί στην «Αγιά Σοφιά».

Επειδή όμως είναι βέβαιο πως η συνάντηση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο της εξαγγελμένης παραπαίουσας επικοινωνιακής επίθεσης. Και συνδέεται άρρηκτα με τη διαλαλούμενη συνέντευξη Μελισσανίδη, με την οποία θα κορυφωθεί η επιχείρηση εντυπώσεων στους οπαδούς. Είναι βέβαιο πως στην ίδια λογική επιχειρείται η χρησιμοποίηση και της Δούρου.

Το ερώτημα όμως είναι πως θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν. Γιατί στη φάση που έχει φτάσει η «Αγιά Σοφιά», με ορατά σε όλους πλέον ορισμένα μόνο από τα αδιέξοδα του σχεδίου. Μπορεί να είναι επιθυμητή μια δήλωση από την περιφερειάρχη του τύπου, δε μπορούμε να δώσουμε τα 20.000.000 ευρώ που σας υποσχέθηκε ο Σγουρός. Γιατί πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση. 

Κι αυτό να αποτελέσει την πάσα για να ακουστεί επιτέλους αυτό που συστηματικά κρύβεται εδώ και πολλούς μήνες, αλλά γνωρίζουν οι… παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Πως δηλαδή έχει υποβληθεί αίτηση για παραχώρηση έκτασης για τη δημιουργία γηπέδου της ομάδας, σε άλλη περιοχή της Αττικής. 


Τι είχει πει για το σχέδιο της "Αγιά Σοφιάς" πριν τις περιφερειακές εκλογές η Ρ. Δούρου και ο συνδυασμός της:


«...Γιατί ενώ η υπόσχεση είχε δοθεί από καιρό κάποιοι ποιούν την νήσσα; Γιατί αυτό το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο προεκλογικά; Ποιός κοροϊδεύει ποιόν; Προειδοποιώ ότι όσοι στρατοί κι εξαπολυθούν εναντίον μου δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τις αξίες μας. Αντιθέτως, παλεύω και παλεύουμε έτσι ώστε, όχι μόνο να γίνει το νέο γήπεδο, αλλά να είναι προσιτό στους φίλους της ΑΕΚ, που κατά βάση προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα και τις προσφυγικές συνοικίες και έχουν χάσει τις δουλειές ή μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους λόγω των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών. Να προβλέπονται δηλαδή, εκτεταμένες ζώνες κερκίδων του γηπέδου με φτηνό εισιτήριο για φτωχούς, ανέργους, οικογένειες, φοιτητές, μαθητές και άτομα με αναπηρία. Καλώ τους πολίτες φιλάθλους να μην συμπεριφέρονται ως ραγιάδες παίζοντας το παιχνίδι κοτζαμπάσηδων και προεστών που, όπως και τότε έτσι και σήμερα, δεν νοιάζονται για το κοινό καλό. Αν κάποιοι νομίζουν ότι ζουν τη ζωή που τους αξίζει, ας μην κάνουν τίποτε, ας συνεχίζουν να στηρίζουν αυτούς που μας έφεραν ως εδώ και συνεχίζουν να θέλουν να μας εξαπατούν. Προσωπικά, επειδή πιστεύω ότι δεν μας αξίζει να έχουμε αυτή τη ζωή, καλώ όλους να παλέψουμε να την αλλάξουμε».

23 Μαρτίου 2014



«...Να θυμίσουμε σε όλους πως το οικόπεδο που θα γίνει το γήπεδο ανήκει στην ερασιτεχνική ΑΕΚ, η οποία δεν θα λάβει τίποτα για αυτήν την παραχώρηση. Επίσης να θυμίσουμε πως το νέο γήπεδο δεν θα είναι ιδιοκτησία της ΠΑΕ, αλλά μιας ιδιωτικής εταιρείας ιδιοκτησίας του πολυεκατομμυριούχου κ. Μελισσανίδη και θα παραμείνει στα χέρια του, ακόμα και αν εγκαταλείψει την ομάδα. Η ΑΕΚ και οι οπαδοί της, θα πρέπει να μείνουν μακριά από τα παιχνίδια των σύγχρονων κοτσαμπάσηδων και προεστών. Διότι εκτός από οπαδοί, είναι και πολίτες μιας χώρας που ζει τη νέα κατοχική υποδούλωση».

  27 Μαρτίου 2014






Ακολουθεί  αναδημοσίευση από το gazzetta.gr:



Η ΑΕΚ ζήτησε συνάντηση με Δούρου

ς

Τα στελέχη της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» ζήτησαν ραντεβού από την περιφερειάρχη Αττικής, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της. 



Σε συνέχεια των ενεργειών της ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα που αφορούν το θέμα του γηπέδου και το... τρέξιμο όλων των ζητούμενων σχετικά με αυτό, η Ένωση προχώρησε σε μία νέα επαφή-κίνηση.

Συγκεκριμένα η «Δικέφαλος 1924 ΑΕΚ» ζήτησε επισήμως συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής κα Δούρου, με επιστολή που έστειλε σε αυτή.

Το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αδειοδότησης, σύμφωνα με την ΑΕΚ και με την εταιρία που έχει συσταθεί για την ολοκλήρωσή του, και για αυτό επιδιώκουν την συνάντηση αυτή, προκειμένου όπως έλεγαν τα στελέχη της να δουν αναλυτικά τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της περιφέρειας.

Πλέον αναμένεται η απάντηση της κα Δούρου...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου