Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Γιατί ο κ. Ανδριόπουλος και ο κ. Στράτος δεν έδωσαν στη δημοσιότητα το σύνολο της γνωμοδότησης της Γενικής Διεύθυνσης Δασών;

Κατά τη χτεσινή σύναξη - παρωδία για την Αγιά Σοφιά, ο εκπρόσωπος της "Dimand" κ. Ανδριόπουλος, στο πλαίσιο δημιουργίας εντυπώσεων παρουσίασε φωτοτυπία μέρους της πρώτης σελίδας, μέρους ενδιάμεσης σελίδας και την τελευταία της γνωμοδότησης της Διεύθυνσης Δασών.

Αν κανείς διαβάσει προσεχτικά τη διατύπωση της γνωμοδότησης, θα διαπιστώσει ότι δεν εκφράζονται θετικά για την υπό διαβούλευση ΜΠΕ, αλλά για την υλοποίηση του έργου με τις προϋποθέσεις που τίθενται στο κεφάλαιο 4. Συνεπώς η γνωμοδότηση της Δ/νσης Δασών, είναι αρνητική για την παρούσα ΜΠΕ του γηπέδου! 

Αφού όμως την έχουν στα χέρια τους, αν τολμάνε ας τη δώσουν ολόκληρη στη δημοσιότητα


Ερωτηματικά προκαλεί βεβαίως το γεγονός, ότι έχει χορηγηθεί με επίσημο τρόπο αυθημερόν αντίγραφο της στα χέρια των ιδιωτών, και δεν δίνεται εδώ και σχεδόν ένα μήνα στο Δήμο που με επίσημο τρόπο έχει ζητήσει.



Οι δικές μας πληροφορίες όμως λένε, ότι η Διεύθυνση Δασών κάθε άλλο παρά θετική είναι στο υπάρχον σχέδιο της "Αγιά Σοφιάς". Γι΄ αυτό και η πλευρά των επιχειρηματικών συμφερόντων έκανε κοπτοραπτική και επιλέχτηκαν τα κομμάτια που εμφάνισαν. Η Δ/νση Δασών θέτει ιδιαίτερα στο κεφάλαιο 4, πλήθος προαπαιτούμενων που πρέπει να προηγηθούν. Τα οποία δε χρειάζεται να είναι κανείς νοήμων για να καταλάβει ότι ούτε το Μάρτη του 2016 μπορούν να αρχίσουν τα έργα, ούτε πιθανότατα το Μάρτη του 2017, και μόνο γι΄ αυτό το λόγο.

Όταν λοιπόν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, τότε θα εμφανιστούν πάλι οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών συμφερόντων να φωνάζουν ότι κάποιοι τους βάζουν εμπόδια... Κι ελπίζουν πως έτσι, θα συνεχίσουν να ξεγελούν αφελείς.

Σύμφωνα πάντα με τις δικές μας πληροφορίες η γνωμοδότηση ανάμεσα σε πολλά άλλα, ενδεικτικά αναφέρει ότι τα στρέμματα που παραχωρήθηκαν με τον πρόσφατο νόμο στην ΑΕΚ, συνεχίζουν να είναι δημόσια γη. Και συνεπώς δε μπορεί να κάνει οποιαδήποτε χρήση τους αν προηγουμένως δεν ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και δεν καταβληθεί το τίμημα που θα οριστεί.

Κρίνει απαραίτητο να γίνουν σειρά μελετών όπως για τη χλωρίδα και την πανίδα του άλσους, σε συνάρτηση με τις επιπτώσεις του έργου, πράγμα που συμπίπτει με τη γνωμοδότηση του Επιμελητήριου Περιβάλλοντος.

Βρίσκει απαραίτητο να τροποποιηθεί η ΜΠΕ σύμφωνα με τα πορίσματα των μελετών που θα προηγηθούν, και χρειάζεται νέα διαχειριστική μελέτη προσαρμοσμένη στα παραπάνω.

Καθένας πολίτης, κάτοικος, οπαδός που καταλαβαίνει τα στοιχειώδη, εύκολα μπορεί να αντιληφτεί πως το επιτελείο της "Αγιά Σοφιάς" γνωρίζει την αλήθεια, η οποία δεν είναι καθόλου αισιόδοξη για λογαριασμό τους. Και μπορεί να καταλάβει γιατί χρειάζεται η κατασκευή "εχθρών", με την περίοδο αυτή να επιλέγεται πάλι ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια παρατίθενται οι φωτοτυπίες που χρησιμοποίησε ο κ. Ανδριόπουλος


4 σχόλια:

  1. Κ γιατί δεν μας δείχνεις εσυ το κεφ.4 να το διαβάσουμε μονοί μας?
    Ο ΑΒ δεν ειχε παει πριν 1 χρόνο κ ζήτησε απο την δασική υπηρεσία να κάνει δεντροφύτευση στα 3στρ. που πήρε η ΑΕΚ?
    Φυσικά βέβαια η απάντηση που πηρε ειναι οτι τα 3στρ ειναι της ΑΕΚ κ για αυτο τον λογο λιγες μερες αργότερα έκανε προσφυγη ο δημος στο ΣΤΕ....
    Αντε ρε ψευτάκο!
    ΥΓ.θα το περάσεις το μνμ μ γκεμπελισκε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε φτάνει που σας ανοίγουμε τα μάτια, ζητάτε και τα ρέστα! Γιατί εκνευρίζεσαι; Ποιος σου είπε ότι επειδή βρίζεις με μειώνεις κι όλας; Υπομονή και θα τα δεις όλα! Σε τελική ανάλυση εσάς δουλεύουν όχι εμένα. Απαιτήστε να σας εξηγήσουν γιατί κρύβουν το περιεχόμενο της γνωμοδότησης και να τη δημοσιοποιήσουν. Αλλά στα αφεντικά κάθεστε σούζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι κάνεις??Καλο.Οπως με το ΣΤΕ???
    Αφου ξέρεις εσυ τι γράφει το κεφ.4 να το βγάλεις με φωτο να φαίνεται κ οχι να γράφεις οτι γουστάρεις.
    Να μην σε νοιάζει τι κανουμε εμεις επαναστατη της φασολάδας!
    Γκεμπελίζεις για την προσωπική σου προβολη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @chrisf1924 Είναι σκληρή η αλήθεια ότι σας πουλάνε παπάτζες.

      Διαγραφή