.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ; (ΤΑ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΑ Μ.Μ.Ε. ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΟΥΝ)

Ο Άρης Βασιλόπουλος κέρδισε τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας για δύο λόγους. Ο ένας ήταν ότι δεν τάχθηκε προκαταβολικά υπέρ του γηπέδου όπως οι υπόλοιποι συνδιεκδικητές του Δήμου. Ο άλλος γιατί ήταν υποψήφιος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η εκλογή οποιουδήποτε σε δημόσιο αξίωμα είναι μια σύμβαση μεταξύ αυτού και των εκλογέων. Η σύμβαση έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και μπορεί να καταγγελθεί πριν τη λήξη της μόνο από την πλευρά του εκλεγμένου στο δημόσιο αξίωμα. Ακόμα και στις περιπτώσεις που προβλέπεται αντικατάσταση του αυτή σπανίως γίνεται μέσω νέας εκλογής. 

Ειδικά για τους Δημάρχους οι οποίοι βρίσκονται στον προθάλαμο της κεντρικής πολιτικής σκηνής (Βουλή) το πεδίο άσκησης της εξουσίας τους είναι προνομιακό, αφού για τα προβλήματα του Δήμου τους φταίει πάντα το Κράτος που δεν τους δίνει πόρους και δεν εγκρίνει προσλήψεις προσωπικού. Οι Δήμαρχοι για τον λόγο αυτό δεν χρειάζεται να μιλούν πολιτικά όπως οι Βουλευτές παρά μόνο αν το επιλέξουν. Έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις Δημάρχων που τα «έσπασαν» με το κόμμα που τους στήριξε στις εκλογές και περισσότερο ή λιγότερο αυτονομήθηκαν από τις πολιτικές επιλογές του. Οι πολίτες δεν έχουν λόγο να κρίνουν τον Δήμαρχο τους για τις πεποιθήσεις του σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα παρά μόνον για το επίπεδο ποιότητας υπηρεσιών που τους παρέχει ο Δήμος. 

Από άποψη διακυβέρνησης ο Δήμαρχος είναι απόλυτος κυρίαρχος στην πόλη του και δεδομένου ότι ως νομική προσωπικότητα είναι ανεξάρττος από την Κυβέρνηση μπορεί αν το θέλει ν’ αντιταχθεί στις αποφάσεις της με μεγάλη επιτυχία. Είναι ανοησία (χαζομάρα) να ισχυρίζεται κάποιος ότι «του Δημάρχου δεν του περνά στην πόλη» επειδή οι πολιτικές επιλογές του δεν πλειοψηφούν. Αν ήταν έτσι του Δημάρχου Πάτρας (που ανήκει στο Κ.Κ.Ε.) «δεν του περνά» στην πόλη επειδή πλειοψήφισε στις εκλογές ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (το Κ.Κ.Ε. ήρθε τρίτο). Ο συλλογισμός αυτός εκτός από ανόητος (χαζός) είναι και κομπλεξικός καθώς παραγνωρίζεται η πραγματικότητα (ο Δήμαρχος συνεχίζει να έχει στα χέρια του την «σφραγίδα» του Δήμου και να τον ελέγχει πλήρως) μόνο και μόνο για την επίτευξη μεσοπρόθεσμων αποτελεσμάτων, τα οποία μάλιστα περιορίζονται στο επίπεδο των εντυπώσεων χωρίς καμία πρακτική αξία.

Έτσι οποιοδήποτε επιχείρημα του τύπου: «Δήμαρχε έχασε το κόμμα που υποστηρίζεις πάρε τον πούλο.» δεν έχει καμία πρακτική αξία και γι’ αυτό η χρησιμοποίηση του κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Είναι δε και επικίνδυνο γιατί με την εκλογή Δημάρχου σε δυο γύρους η δημοτική παράταξη του νικητή απολαμβάνει μεγάλης πλειοψηφίας. Έτσι δεν χρειάζεται η σύμπραξη των υπολοίπων παρατάξεων για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο. Αν όμως επανερχόμασταν στην εκλογή Δημάρχου σε μια μόνο Κυριακή, που ίσχυε παλαιότερα, τότε η εκλογή Δημάρχου θα ήταν το προϊόν (πλήν ελαχίστων περιπτώσεων) γενικότερων σύμπραξεων και συμμαχιών.

Αυτού του τύπου οι επαναλαμβανόμενες αψιμαχίες (οι οποίες κλιμακώνονται εκατέρωθεν) είναι στην ημερήσια διάταξη από την εκλογή του Δημάρχου ως σήμερα. Μέχρι στιγμής είναι υπό (σχετικό) έλεγχο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχιστούν. Ειδικά όταν ο Ανδριόπουλος παραδέχεται (μετά τα δημοσιεύματα του Κ.Α.Τ.) ότι οι 14 μήνες καθυστέρηση αν θα έπρεπε να επιμεριστούν είναι 12 μήνες στο Υπουργείο και 2 μήνες στον Δήμο. Που αν το καλοσκεφτείς αφορά και την προηγούμενη κυβέρνηση η οποία υποτίθεται ότι ήταν φιλικά διακείμενη στον Μελισσανίδη και το «πρότζεκτ».

Δεδομένου ότι ο «κόσμος της Α.Ε.Κ.» έχει πάψει να τσιμπάει όπως και πριν ίσως να χρειάζεται μεγαλύτερη δόση ανάλογων δημοσιευμάτων για να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα. Όπως και με τα ζιζανιοκτόνα ο επόμενος ψεκασμός μπορεί ν’ απαιτήσει μεγαλύτερη δόση. Ωστόσο δεν υπάρχει κανείς λόγος να πιστεύει στα σοβαρά κάποιος ότι ο «κόσμος της Α.Ε.Κ.» πιστεύει πλέον άκριτα ότι του σερβίρουν. Έτσι κι αλλιώς «ο μήνας του μέλιτος» έχει τελειώσει.   
     
Αυτά, λοιπόν, σχετικά με τις ανοησίες (χαζομάρες) που κάποιοι (ξέρετε εσείς ποιοί και πού) χαιρέκακα έγραψαν σε βάρος του Άρη Βασιλόπουλου (λές και πρακτικά θ’ άλλαζε κάτι). Αυτά που γράφτηκαν δεν βοηθούν ούτε κατ’ ελάχιστο την υπόθεση του γηπέδου αν δεν της κάνουν και κακό κιόλας. Εκτός και αν αυτοί που τα έγραψαν (κατά παραγγελία άλλων;) δεν ενδιαφέρονται για την πορεία του γηπέδου αλλά μόνο για την δημιουργία κλίματος πόλωσης για να διακιολογήσουν στον «κόσμο της Α.Ε.Κ.» τ’ αδικαιολόγητα. Αν γράφονται τώρα αυτά που να δείτε τι έχει να γραφτεί όταν στραβώσουν περισσότερο τα πράγματα. Τελικά ποιος κερδίζει από αυτά τα δημοσιεύματα; Η Α.Ε.Κ.; Αποκλείεται. Η «ΩΡΑ» μέσω της αύξησης(;) της κυκλοφορίας της; Αμφίβολο. Μόνον ο Δήμαρχος βγαίνει κερδισμένος από όλο αυτό το πανηγυράκι χτίζοντας το προφίλ που επιθυμεί και χωρίς μάλιστα ν’ αναγκαστεί να πληρώσει για την δημοσιότητα (εκτός των εξόδων που έκανε για το ΣτΕ και το πόρισμα του «Επιμελητηρίου»). Το κυριότερο είναι πως όλα αυτά τα καταφέρνει με την συνέργια αυτών που υποτίθεται πως είναι απέναντι του και αυτό είναι μεγάλη δουλειά. Δεν είναι δα και μικρό πράγμα να βάζεις τους αντιπάλους σου να δουλεύουν για σένα. Αν δε ψάχνετε και για τ’ όνομα αυτό είναι «Στρατηγική».  


Υ.Γ. Τις επόμενες μέρες θα δοθεί σ’ όλους (εχθρούς και φίλους) η ευκαιρία να μάθουν κάποια πράγματα για το γήπεδο και τότε θ’ αναθεωρήσουν πολλά απ’ όσα θεωρούν μέχρι τώρα δεδομένα. Τότε και μόνον τότε θα ξεμπλοκάρει η ανέγερση του νέου γηπέδου της Α.Ε.Κ.

6 Οκτώβρη 2015
παρατηρητήριο.
 
πηγή: aekwatch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου