Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Η ενδιαφέρουσα... τοποθέτηση του Χρήστου Κοπελούσου για τον προϋπολογισμό (βίντεο)



 
Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου Χρήστος Κοπελούσος, γνωρίζαμε πως είχε τεθεί εκτός του συνδυασμού της "Ένωσης Δημοτών", μετά τη δήλωση του επικεφαλής της παράταξης Λύσσανδρου Γεωργαμλή. Επέλεξε όμως να συνοδεύσει το κείμενο της ομιλίας του που μας έστειλε, με την παραπάνω εικόνα που βεβαίως δημοσιεύουμε. Αβίαστα προκύπτουν ερωτήματα. Υπάρχουν γεγονότα που μας διαφεύγουν; Θέλει να παραμείνει στην παράταξη παρά τη δήλωση του επικεφαλής; Τα ξαναβρήκαν; Υπάρχει κάποιος λόγος, όπως π.χ. η παραμονή στη θέση του Αντιπρόεδρου που επιβάλλει τη συμμετοχή στο συνδυασμό; Ελπίζουμε στη συνέχεια να υπάρξουν αμοιβαία διευκρινήσεις.

Το δεύτερο ζήτημα που προέκυψε από την ομιλία του Χ. Κοπελούσου είναι σημαντικότερο. Με την τοποθέτηση του καταχωρήθηκε στην ιστορία του Δήμου, ως ο πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος, ο οποίος πρότεινε ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας που μέχρι πρόσφατα προσέφερε ο Δήμος. Είναι λοιπόν η άποψη που εξέφρασε, και άποψη της "Ένωσης Δημοτών"; Ή είναι προσωπική του; 
 
Πιο συγκεκριμένα από το 2011 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, στο πλαίσιο της επιχείρησης ιδιωτικοποίησης δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών, απαγόρευσε στο Δήμο να έχει έσοδα από το άναμμα των καντηλιών στο νεκροταφείο. Χωρίς φυσικά να τον επιχορηγήσει αντίστοιχα για τη ζημιά που τους προκαλούσε η απόφαση της. Με τον τρόπο αυτό, ο Δήμος στερήθηκε και στερείται σημαντικά έσοδα όλο αυτό το διάστημα, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για κοινωνική πολιτική. Η νέα δημοτική πλειοψηφία έχει προβεί σε σειρά ενεργειών, και συνεχίζει την προσπάθεια να έχει πάλι το δικαίωμα αφής των καντηλιών   
.

Εννοείται πως η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν ήρθε ξαφνικά ή στην τύχη. Αμέσως μπούκαραν στο νεκροταφείο και συνεχίζουν να αλωνίζουν πάσης φύσης ιδιώτες, που αναλαμβάνουν να ανάβουν τα καντήλια του Δημοτικού Νεκροταφείου! Δημοτικά έσοδα λοιπόν με επιβολή από τη διορισμένη Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οδηγούνται κατευθείαν στις τσέπες ιδιωτών. 

Η... αθώα πρόταση Κοπελούσου, έρχεται για να νομιμοποιήσει την παρανομία, και να ανοίξει την πόρτα των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των Δήμων και στο Δήμο μας. 

Όποιος θέλει έσοδα για το Δήμο, δεν έχει παρά να αντιταχτεί στις πολιτικές που απαγορεύουν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους. Οι οποίες επίσης αποβλέπουν στον εξαναγκασμό των Δήμων, να ιδιωτικοποιήσουν υπηρεσίες, με πρόσχημα για τους... πρόθυμους την αδυναμία πρόσληψης προσωπικού. 

Ο Δήμος μας, οι Δήμοι, οι πολίτες, επιβάλλεται να απαιτήσουν πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Οι εργολάβοι που ζεσταίνουν μηχανές, θα απασχολούν με εξευτελιστικές αποδοχές, ανασφάλιστους χωρίς δικαιώματα. Να εξεγερθούν κατά των πολιτικών που στραγγαλίζουν οικονομικά τους Δήμους, και να τις ανατρέψουν!


Ακολουθεί η γραπτή τοποθέτηση του Χρήστου Κοπελούσου και το βίντεο της τοποθέτησης του στο Δημοτικό Συμβούλιο




ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΣΟΥ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 18/11/2015

Νέα Φιλαδέλφεια 19 Νοεμβρίου 2015

Στο σχέδιο προϋπολογισμού που φέρνει η Δημοτική Αρχή, έχω να παρατηρήσω τα εξής:
1.    Έχουν μειωθεί αισθητά τα έσοδα από τα μισθώματα των δημοτικών ακινήτων, τι εννοώ: Δεν υπάρχει καν πρόβλεψη για την μίσθωση του Ηρωδείου Πάρκου, ενός δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη.
2.    Τα έσοδα του Δήμου από το δημοτικό κυλικείο του νεκροταφείου  είναι αισθητά μειωμένα ενώ παράλληλα δεν προβλέπονται άλλα έσοδα μέσα στο 2016, από ανθοπωλεία η άλλα δημοτικά καταστήματα στην είσοδο του νεκροταφείου. Άρα διαπιστώνουμε ότι μια πάγια πηγή εσόδων του δήμου  που ήταν τα ενοίκια από δημοτικά ακίνητα έχουν σχεδόν μηδενιστεί.
3.    Μου προξενεί εντύπωση που πέρυσι εισπράξαμε από τη πρωτομαγιά 300.000 ευρώ, φέτος τα έσοδα που προϋπολογίζονται είναι μόνο 170.000 ευρώ.
4.    Στα έσοδα του νεκροταφείου θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη για περισσότερα έσοδα από τα δικαιώματα ενταφιασμού, μιας και θα πρέπει επιτέλους να αξιοποιηθεί το τετράγωνο 23 (νέο κομμάτι). Εννοείται ότι θα πρέπει επίσης να αλλάξει ο τρόπος είσπραξης των πάσης φύσεως εσόδων του νεκροταφείου και να γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο, όπως ήδη έχουμε προτείνει .
5.    Επίσης προτείνω να αυξήσουμε  τα έσοδα του νεκροταφείου μας με την ανάθεση μετά από διαγωνισμό σε ιδιώτη του ανάμματος των καντηλιών όπως συμβαίνει σε πολλά νεκροταφεία της Αττικής. Βέβαια προκαλεί πολλά ερωτηματικά ότι από την εκποίηση των μαρμάρων του νεκροταφείου προϋπολογίζονται έσοδα 50 ευρώ.
6.    Η καθίζηση του δήμου, συνεχίζετε στα έσοδα, διότι ο δήμος με συνειδητή επιλογή της σημερινής διοίκησης δεν εκμεταλλεύεται διαφημιστικά και στα νόμιμα πλαίσια τους χώρους της πόλης μας, με αποτέλεσμα και από εκεί να υπάρχει υστέρηση εσόδων .

Όσον αφορά στα προβλεπόμενα έξοδα συλλόγων και αθλητικών σωματείων της πόλης, χαρακτηριστικά σας λέω ότι: η επιχορήγηση είναι μηδενική παρά τις υποσχέσεις της Δημοτικής αρχής. Ενώ στις δαπάνες δεξιώσεων και εθνικών ή τοπικών εορτών ο δήμος μας προϋπολογίζει να διαθέσει συνολικά 100.000 ευρώ. Ενώ για την ανάπτυξη δομής των συσσιτίων διαθέτει 56.000 χιλιάδες ευρώ. Κατά την ταπεινή μου γνώμη θα έπρεπε τα ποσά αυτά να είναι αντίστροφα.
Με αυτά που είπα παραπάνω είναι φανερό ότι η σημερινή δημοτική αρχή, δεν έχει κανένα αναπτυξιακό πρόγραμμα και κανένα σχέδιο αύξησης των δημοτικών εσόδων αλλά και καμιά κοινωνική ευαισθησία . Αρκείτε μόνο να έχει έσοδα από φόρους και από την κρατική επιχορήγηση. Αυτός ο προϋπολογισμός, είναι ένας προϋπολογισμός μιζέριας που αντί να δώσει ώθηση στο δήμος μας, τον πάει πίσω για αυτό και θα τον καταψηφίσω.

Χρήστος Κοπελούσος
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας
Δημοτικός Σύμβουλος Ένωσης Δημοτών 


         

2 σχόλια:

  1. κ. Καμπούρη γιατί βάλατε την φωτογραφί του Χρηστάκη και δεν βάλατε κατευθείαν του Χαρούλη που του γράφει αυτά που διαβάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά του Κοπελούσου τα γράφει ο Χαρούλης,
    του άλλου του υποτιθέμενου αρχηγού του
    τα γράφει ομως ο "δραστήριος" επι χούντας τοπικός εκδότης,
    που τελευταία διοργανώνει και εκδρομούλες......
    Αυτό δεν το είδες φίλε ανώνυμε της 22/11/15 10.28 πμ; αχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή