Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Μ” αφορμή μια πρόσκληση του Δήμου και των Εκδόσεων Καστανιώτη

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Η πρόσκληση του τίτλου αναφέρεται στην παρουσίαση του τελευταίου μυθιστορήματος της συγγραφέως Ιωάννας Καρυστιάνη – τι θα είχα να παρατηρήσω:

Το έργο και η προσωπικότητα της Ιωάννας Καρυστιάνη δικαιολογεί την παρουσία της στην πόλη μας σε μια κατ” οργάνωση του Δήμου μας εκδήλωση, στην οποία οι συμπολίτες μας πολλά ωφέλιμα θα είχαν ν” ακούσουν – δεν αντιλαμβάνομαι τη χρησιμότητα της παρουσίας των Εκδόσεων Καστανιώτη σ” αυτή την εκδήλωση, και μάλιστα τον περιορισμό της εκδήλωσης στην παρουσίαση του τελευταίου μυθιστορήματός της.

Και κάτι ακόμα: η Ιωάννα Καρυστιάνη είναι σύζυγος ενός δικού μας – δικού μας διότι μαθήτεψε στο Γυμνάσιο της Νέας Φιλαδέλφειας – του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη· η ταινία «Νύφες», που παίχτηκε παλαιότερα και στον κινηματογράφο «Άλσος» και η «Μικρά Αγγλία» κοινό τους έργο.


Πόσα δε θα είχαν να μας πουν και οι δυο μαζί, τόσο για το κοινό τους έργο, όσο και για εκείνο που ο καθένας χωριστά, ωστόσο με τη στήριξη του άλλου, δημιούργησε, σε μια σε δυο σε τρεις εκδηλώσεις του Δήμου μας;

Αυτό ας επιδιώξουμε να συμβεί…
,
Κώστας Π. Παντελόγλου

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος εκ πεποιθήσεως.20 Νοεμβρίου 2015 στις 12:01 μ.μ.

    Πολύ καλά τα λέει ο κ. Παντελόγλου όσον αφορά «τη χρησιμότητα της παρουσίας των Εκδόσεων Καστανιώτη σ” αυτή την εκδήλωση, και μάλιστα τον περιορισμό της εκδήλωσης στην παρουσίαση του τελευταίου μυθιστορήματός της», κάτι το οποίο προσυπογράφω.
    Δεν είναι δουλειά της δημοτικής αρχής (ειδικά μιας δημοτικής αρχής με έστω και κατ' επίφασιν αριστερό πρόσημο) να θέτει υπό την αιγίδα της το προμόσιον ενός εκδοτικού οίκου που δεν παύει να είναι μια ιδιωτική εμπορική εταιρεία έστω κι αν το αντικείμενό της είναι το βιβλίο.

    Κατά τ' άλλα, κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, η Καρυστιάνη θα έπρεπε να είναι σήμερα (έστω και από αυτή την τύποις αριστερή κυβέρνηση) η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ως επιβράβευση ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για να πέσει η χούντα και δεν εξαργύρωσε αυτόν τον αγώνα.
    Βέβαια ο Τσίπρας και το περιβάλλον του (Παπάδες, Φλαμπουράρης κλπ) προτίμησαν, για λόγους που μόνο εκείνοι γνωρίζουν, τον υπουργό εσωτερικών του Δεκέμβρη του 08 Προκόπη Παυλόπουλο, γνωστότερο ως Πάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή