Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

«Είναι νόμιμη πλέον η μονάδα πετρελαιοειδών αποβλήτων του Μελισσανίδη στα Λιπάσματα;»

Θέμα νομιμότητας αρχίζει πλέον να τίθεται στην περιοχή Λιπασμάτων Δραπετσώνας, μετά την ψήφιση στη Βουλή νέων χρήσεων και συντελεστών δόμησης, που καθιστούν απαγορευτικές κάποιες σημερινές χρήσεις.

Ο πρώην βουλευτής και επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Κανέλλος Λάλος, θέτει πλέον και επισήμως… θέμα Μελισσανίδη και νομιμότητας των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών στην περιοχή, εγκαλώντας μάλιστα Δήμο και Περιφέρεια!


Ως γνωστόν, σήμερα εκεί λειτουργεί η εταιρεία OIL ONE, νόμιμα με βάση τις έως σήμερα ρυθμίσεις, στο χώρο που παλαιότερα ανήκε στην BP.
 
Τώρα αρχίζουν να ακούγονται φωνές για αυτή τη λειτουργία και σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκέλος της Περιφέρειας που τίθεται, υπάρχει ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ προς την εταιρεία, από τον νυν Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, (του κλίματος Λαφαζάνη), ο οποίος έχει κοντράρει από την πρώτη στιγμή την εταιρεία συμφερόντων Μελισσανίδη, ως προς κάποιες αδειοδοτήσεις που ζητάει, πριν ακόμα έρθει η σημερινή νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή!

Το ζήτημα είναι σοβαρό και σίγουρα θα απασχολήσει τους πάντες οσονούπω -είτε το θέλουν, είτε όχι- αφού οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων είναι έτοιμοι να αντιδράσουν και με δικαστικές προσφυγές, θεωρώντας ότι πλήττονται περιουσιακά.

Και δεν μιλάμε μόνο για την εταιρεία Μελισσανίδη, αλλά και για την Γαλλική Lafarge (οικόπεδο ΤΙΤΑΝ) και για μετόχους της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ που βάλλουν ήδη κατά της κυρίας Κατσέλη, την οποία κατηγορούν για σιωπή στην απόπειρα απομείωσης της περιουσίας τη τράπεζας -άρα και των μετοχών τους!
.
Ο Μελισσανίδης και η νομιμότητα…

Ιδού όμως η ανάρτηση του Κανέλλου Λάλου, που ήδη δημιουργεί ζήτημα:

«Θεωρώ πολύ θετική εξέλιξη την ψήφιση από την Βουλή, της νομοθετικής ρύθμισης που αφορά την προς ανάπλαση περιοχή της Δραπετσώνας και η οποία καθορίζει ως χρήσεις γης το πράσινο, αθλητισμό, πολιτισμό, υγεία και εκπαίδευση.

Κανέλλος Λάλος
Κανέλλος Λάλος

 Συνεχίζω βεβαίως να έχω τις ενστάσεις μου για τον συντελεστή δόμησης του 0,15%, τον οποίο θεωρώ απαγορευτικό για οποιαδήποτε ιδιωτική επένδυση στον χώρο.
 
Μετά όμως από αυτή την ρύθμιση μπαίνει ένα τεράστιο ερώτημα προς την Δημοτική Αρχή, αλλά και προς την Περιφέρεια:
 
«Είναι νόμιμη η λειτουργία της βιομηχανικής μονάδας επεξεργασίας των υγρών πετρελαιοειδών αποβλήτων του κου Μελλισσανίδη;»
 
Κύριε Δήμαρχε, περιμένουμε τις δικές σας πρωτοβουλίες και λυπάμαι που ανεξάρτητα από το νομικό καθεστώς που υπήρχε μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Γιώργος Γαβρίλης ήταν πάντα εχθρικός προς την OIL ONE
Ο Γιώργος Γαβρίλης ήταν πάντα εχθρικός προς την OIL ONE

Ο Χρήστος Βρεττάκος κοντραρίστηκε με την εταιρεία
Ο Χρήστος Βρεττάκος κοντραρίστηκε με την εταιρεία

ONE OIL DIAMARTYRIA 

πηγή: limani24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου