Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Η στάση - αποχώρηση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο για τον προϋπολογισμό



Στο ξεκίνημα της έναρξης της χτεσινής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον προϋπολογισμό, η Δανάη Γκούμα σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επέμενε να πάρει το λόγο παρότι δεν επιτρεπόταν από τον κανονισμό. Ο Πρόεδρος αρνήθηκε, εκείνη επέμενε χαλώντας τον κόσμο με τις φωνές της, δήλωσε πως θα αποχωρήσει αν δεν της δοθεί ο λόγος, και στο τέλος είπε αυτό που είχε να πει.

Ήθελε να διαμαρτυρηθεί γιατί στην απόφαση για τη ΜΠΕ του γηπέδου Μελισσανίδη, η ψήφος της προσμετρήθηκε μαζί με εκείνες της πλειοψηφίας. Για όποιον είχε παρακολουθήσει τη συνεδρίαση, ακούστηκε καθαρά από μικροφώνου, που κατατάχτηκε η ψήφος της στο τέλος της ψηφοφορίας. Τότε δεν εξέφρασε καμιά διαμαρτυρία, ούτε ζήτησε κάτι να αλλαχτεί, ούτε νωρίτερα είχε ζητήσει να τεθεί σε ψηφοφορία και η δική της πρόταση. Αν ήμουν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου, γνωρίζοντας την ταχτική και πραχτική του ΚΚΕ, αλλά και τη θέση και στάση του για το γήπεδο Μελισσανίδη, μόνο με γραπτή δήλωση θα δεχόμουν να αθροίσω την ψήφο τους, μαζί με εκείνες της «Δύναμης Πολιτών» που στηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό γιατί είναι γνωστό πως η πολιτική που ακολουθεί το ΚΚΕ σήμερα, είναι να παριστάνει πως είναι κάτι διαφορετικό από όλους τους άλλους, αλλά και γιατί στο θέμα του γηπέδου Μελισσανίδη, έχει βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια…

Αφού λοιπόν περίμενε να δημοσιευτεί η απόφαση στη «Διαύγεια», έβγαλε αμέσως μια ανακοίνωση που προφανώς είχε ετοιμάσει, με την οποία κατήγγειλε ότι πρόσθεσαν την ψήφο τους μαζί με εκείνες της πλειοψηφίας.

Χτες παίχτηκε η δεύτερη πράξη του έργου. Αφού τελικά είπε με ουρλιαχτά αυτό που είχε να πει η εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κατήγγειλε χωρίς εξαιρέσεις όλους τους άλλους δημοτικούς συμβούλους, και αποχώρησε. Παρότι ο Πρόεδρος της είπε ότι η απόφαση έχει διορθωθεί.

Θυμίζω πως σε προηγούμενες ψηφοφορίες οι περισσότεροι σύμβουλοι, ψήφιζαν προτάσεις και ψηφίσματα που έφερνε η «Λαϊκή Συσπείρωση». Τελευταία σε μια από αυτές η εκπρόσωπος της, τους έκανε επίθεση και προσπαθούσε να μην υποστηρίξουν την πρόταση της, προφανώς για να φανεί πως είναι όλοι οι άλλοι απέναντι από το ΚΚΕ.

Σήμερα πιστεύω θα παιχτεί η τρίτη πράξη. Θα στείλουν ένα… αγωνιστικό κείμενο, στο οποίο θα καταγγέλλουν την πλειοψηφία του δημοτικού συμβούλιου ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ, που υποστηρίχτηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛΛ. Η μόνη διαφορά ίσως να είναι, πως αυτή τη φορά θα καταγγέλλουν και τις υπόλοιπες δυνάμεις για συμπόρευση. Αν βέβαια η χτεσινή επιλογή της εκπροσώπου του ΚΚΕ, δεν ήταν πρωτοβουλία…

Αφιέρωσα τη σημερινή ανάρτηση στη στάση της «Λαϊκής Συσπείρωσης-ΚΚΕ», γιατί αντίθετα με ότι θα έπρεπε και όχι μόνο την ιστορία, να παράγουν και να κάνουν πολιτική. Τιμώντας την Αριστερά και τους κομμουνιστές. Τα σόου και οι τραβηγμένες από τα μαλλιά καταστάσεις, είναι για άλλες δυνάμεις.

Το χειρότερο είναι πως με τέτοιες επιλογές ευτελίζουν και απαξιώνουν τον πολιτικό λόγο της Αριστεράς.

Με βάση τη σύνθεση του Δημοτικού Συμβούλιου, χτες η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν η μόνη δύναμη που μπορούσε να κάνει μια αληθινά διαφορετική και ουσιαστική πολιτική τοποθέτηση. Και μετά αν έκρινε, ας αποχωρούσε. Αυτό όμως προϋπέθετε πως θα είχε διαβάσει έστω τον προϋπολογισμό, και θα ερχόταν στη συνεδρίαση για να δώσει πολιτική και ιδεολογική μάχη. Προφανώς δεν υπάρχει ιδεολογική και πολιτική επάρκεια για κάτι τέτοιο, πράγμα που έχει γίνει φανερό, ούτε διατίθεται ο απαραίτητος χρόνος. Οπότε ανάμεσα στην αξιοπρεπή  σχετική σιωπή ή την αποκάλυψη της γύμνιας, και το σόου, επιλέχτηκε το τελευταίο...

3 σχόλια:

  1. Οι τσιρίδες μπορεί να ταιριάζουν σε «πολιτικούς» τύπου Άδωνι Γεωργιάδη αλλά όχι στο ΚΚΕ το οποίο εκπλήσει δυσάρεστα τοπικά, τόσο με τη στάση του για το πρότζεκτ «αγιασοφιά» (σσ. το λαλίστατο σε ανακοινώσεις κόμμα δεν έχει απαντήσει στα πολλά δημοσιεύματα για τις "αγιογραφίες" του Ριζοσπάστη στον πατέρα Μελισσανίδη) όσο και με τη συχνά παραληρηματική συμπεριφορά της επικεφαλής της ΛΣ. Μόνο τυχαία άλλωστε δεν είναι η αποστασιοποίηση αρκετών φιλαδελφειωτών που το στήριξαν και που αρχίζουν δειλά δειλά, έστω και σε παρέες, να ψιθυρίζουν ψήγματα απογοήτευσης.

    Σε μια εποχή που η κοινωνία και το κίνημα έχει φάει ήττα (μεγαλύτερη ίσως κι από αυτή του εμφύλιου) από την ψευτοαριστερά του Σύριζα, την ανερμάτιστη ΛΑΕ των γραφικών τύπου Ραχήλ και των ανένταχτων τύπου δημάρχου τοπικά (που πατάει μόνιμα σε 2-3 βάρκες) έρχεται και το ΚΚΕ να δώσει τη χαριστική βολή κάνοντας ό,τι μπορεί για να στείλει τον κόσμο σπίτι του.

    Ίσως όμως τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για άλλες ριζοσπαστικές πολιτικές δυνάμεις να πάρουν την κατάσταση που επικρατεί στην αριστερά στα χέρια τους. Αρκεί βέβαια να πείσουν ότι δεν είναι ακόμα ένας ΣΥΡΙΖΑ σε μικρογραφία. Αναφέρομαι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ φυσικά που δείχνει να βαστάει ακόμα παρά τα προβλήματά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα19 Νοεμβρίου 2015 στις 10:44 π.μ.

    Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει.
    Το πιο θλιβερό είναι ότι έχεις δίκιο για όσα γράφεις εδώ Μανώλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΥΓΚΑΝΟΣ:
    @Ζητείται Αριστερά19 Νοεμβρίου 2015 - 10:38 π.μ.
    1.Κατ' αρχήν η λέξη "Αριστερά" έχει γίνει αόριστη πολιτική έννοια.
    2. ΑνένταΚτων και όχι ανένταχτων. Θυμηθείτε την δήλωση αποχώρησης του Δημάρχου από τον Συριζα ("το κόμμα μας". Τι εννοείτε "πατάει μόνιμα σε 2-3 βάρκες;"
    3. Πάντως δεν κατάλαβα γιατί έφυγε από το δημοτικό συμβούλιο; Πήγε, τους κατήγγειλε, οπότε τελείωσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή