.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ “ΘΡΙΛΕΡ” ΓΙΑ ΝΑ “ΧΡΥΣΩΘΕΙ ΤΟ ΧΑΠΙ” ΤΩΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ


ΕΠΑΧΘΕΣΤΑΤΕΣ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ “ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ”

Η κυβέρνηση σε μια απέλπιδα προσπάθεια να “χρυσώσει” το “χάπι” των άτακτων υποχωρήσεων της και των βαθιά αντικοινωνικών ρυθμίσεων που προωθεί σε κρίσιμα θέματα, όπως αυτά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και της διαχείρισης των κόκκινων δανείων, επιχειρεί να παρουσιάσει, ως φάρσα, εικόνα “θρίλερ” στις συζητήσεις με την “τερατοϊκα”.

Στο κακόγουστο αυτό θεατρικό πλαίσιο διακόπηκε λίγο μετά τις 19:00 η νέα συνεδρίαση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, που άρχισε στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής καθώς φέρεται να μην έχει επιτευχθεί συμφωνία.

 Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο μεταβαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να λάβει οδηγίες από τον πρωθυπουργό και εν συνεχεία θα ακολουθήσει νέος γύρος διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Δεν αποκλείεται, δε, προκειμένου το κακόγουστο θρίλερ να αποκτήσει πειστικότητα, να υπάρξουν τηλεφωνικές επικοινωνίες σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο, είτε εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα, είτε εκ μέρους των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών σε ομολόγους τους ή στους επικεφαλης των θεσμών.

Κατά τις πληροφορίες, η “διάσταση” απόψεων μεταξύ Αθήνας και δανειστών αφορά τα κριτήρια για τον πλειστηριασμό α' κατοικίας, καθώς και τη διαχείριση των “κόκκινων” δανείων-εάν δηλαδή θα πωληθούν σε funds και ποια από τα μη εξυπηρετούμενα (στεγαστικά, επιχχειρηματικά) δάνεια θα μεταβιβαστούν σε funds.

Σε αυτό το θεατρικό κλίμα, συνεχίζεται η προσπάθεια να εμφανισθεί η συμφωνία το συντομότερο-η κυβέρνηση είχε θέσει ως στόχο να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις την Κυριακή. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το Euroworking Group θα κληθεί να εγκρίνει την εκταμίευση των 2+10 δις ευρώ την Τρίτη και υπό αυτήν την έννοια υπάρχει ακόμη χρονικό περιθώριο για το παιχνίδι θρίλερ που παίζεται.

Έγκυροι κύκλοι τόνιζαν, πάντως, ότι οι τελικές ρυθμίσεις για “κόκκινα δάνεια” και πλειστηριασμούς έχουν στην ουσία αποφασισθεί, θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα και είναι επαχθέστατες για τους δανειολήπτες και την οικονομία.

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου