Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Νομική Υπηρεσίου Υπ. Περιβάλλοντος: Κανένα δικαίωμα στην «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» πάνω στο οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί στην ΑΕΚ. (έγγραφο)



Φέρνουμε σήμερα στη δημοσιότητα, ένα νέο έγγραφο, αυτή τη φορά του Αυτοτελούς  Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Έργου του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Με αυτό απαντά σε δύο έγγραφα ερωτήματα της αρμόδιας διεύθυνσης για την έκδοση οικοδομικής άδειας, του ίδιου υπουργείου.

Το έγγραφο περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια, ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο και με κανένα τρόπο, να παραχωρηθεί η έκταση του πρώην σταδίου της ΑΕΚ σε ιδιωτική εταιρία, όπως είναι η «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ» για εκμετάλλευση.

Δικαιώνει πανηγυρικά το μέλος της ΑΕΚ που έχει καταφύγει στη δικαιοσύνη για τους ίδιους λόγους, όσους αγωνίζονται και διακηρύττουν καιρό τώρα τα ίδια, κι εκείνους που με αρθρογραφία τους ισχυρίζονταν κάτι τέτοιο.

Πρόκειται για ένα ακόμη έγγραφο, που αυτή τη φορά προέρχεται από τη Νομική υπηρεσία του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη. Μετά τη δημοσιοποίηση του, τυχόν έγκριση της ΜΠΕ του σχεδιαζόμενου ιδιωτικού γηπέδου, θα αποτελεί σκάνδαλο πρώτου μεγέθους.

Επίσης αφήνει έκθετη την Περιφέρεια της Ρένας Δούρου, που σκοτώθηκε με την αλλαγή κυβέρνησης να θέσει τη ΜΠΕ της ιδιωτικής εταιρίας, σε δημόσια διαβούλευση. Και βεβαίως δεν της αφήνει κανένα περιθώριο να μη φέρει για συζήτηση και απόρριψη τη ΜΠΕ του γηπέδου Μελισσανίδη.

Στην πραγματικότητα δεν πρέπει κανένας φορέας του δημοσίου να συζητά με ιδιώτες, που δεν έχουν καμιά νομιμοποιητική βάση, για να καθίστανται συνομιλητές στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Παραθέτουμε αποσπάσματα του εγγράφου, και στο τέλος το αναρτούμε ολόκληρο για να έχουν οι αναγνώστες πλήρη γνώση.


Σύμφωνα με… το άρθρο 42 του νόμου 4277/14… παραχωρείται κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση στο ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο… που ιδρύθηκε… για την εκπλήρωση του καταστατικού του σκοπού…  


Για την εκπλήρωση των σκοπών της παραχώρησης… που αναλαμβάνει το ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο… δύναται να αποδέχεται δωρεές ή χορηγίες από τρίτους, να εκχωρεί δικαιώματα και υποχρεώσεις σε τρίτους, να συμβάλλεται μ΄ αυτούς και εν γένει να προβαίνει σε κάθε νόμιμη ενέργεια που συντείνει στην εκπλήρωση των σκοπών της παραγράφου 1.

Οι διατάξεις των παραγράφων… και του άρθρου… δεν εφαρμόζονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του άρθρου αυτού


… για την εκπλήρωση των σκοπών της παραχώρησης και την υλοποίηση των δράσεων που αναφέρονται στους καταστατικούς σκοπούς… περιλαμβανομένης και της ανέγερσης… αθλητικών εγκαταστάσεων ο οικείος Δήμος, η οικεία Περιφέρεια, ιδρύματα, το Δημόσιο ή άλλος φορέας του Δημοσίου τομέα… δύνανται να υπογράφουν με το ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο ειδικές προγραμματικές συμβάσεις…



Οι άδειες ανέγερσης και δόμησης… χορηγούνται σύμφωνα με το άρθρο 1 του νόμου 3342/05… από τη Δ/νση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής…


Τα συνημμένα στοιχεία που μας διαβιβάσατε… είναι ανεπαρκή και απαιτείται… η συμπλήρωση αυτών… για τη χορήγηση των αιτουμένων από την Υπηρεσία σας εγκρίσεων θα πρέπει να τεθούν υπόψη σας και να ελεγχθούν τα εξής:


α)Το καταστατικό του ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου… για τη διακρίβωση του σ΄ αυτό αναφερομένου σκοπού… για την εκπλήρωση του οποίου – ως ορίζεται – παραχωρείται κατά χρήση διοίκηση και διαχείριση της ανεφερομένης στην ως άνω διάταξη έκτασης.


β) Οποιαδήποτε σύμβαση (ειδική προγραμματική) έχει υπογραφεί…


γ) Κάθε αναγκαίο στοιχείο όπως προγραμματική σύμβαση ή συμβολαιογραφική πράξη κλπ που να συνδέει την εταιρεία «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ» με την εκπλήρωση του σκοπού της παρ. 1 του άρθρου 42 που έχει αναλάβει η «Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως» ήτοι βάσει ποίων στοιχείων και ειδικότερου νομικού πλαισίου έχει αναλάβει η «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ» για λογαριασμό του Αθλητικού Σωματείου «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ» (ΑΕΚ) όλες τις δαπάνες ανέγερσης του εν θέματι Αθλητικού Κέντρου την έκδοση οικοδομικών αδειών, τις αμοιβές μελετητών την εκπόνηση μελετών κλπ καθόσον πέραν του από 16.9.2014 εγγράφου του Αθλητικού Σωματείου «ΑΕΚ» που πρόκειται περί απλού ενημερωτικού εγγράφου, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το ποιος ή ποιες συμβάσεις έχουν υπογραφεί για την εκπλήρωση του των σκοπών της παραχώρησης κατά χρήση της έκτασης, ποιο το αντικείμενο αυτό, ποιες δράσεις υλοποιούνται, ποιοι φορείς ή οργανισμοί ή νομικά πρόσωπα είναι οι συμβαλλόμενοι στις συμβάσεις αυτές που σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 42 δύνανται να υπογράφουν με το ως άνω ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο «ΑΕΚ»…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου