Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Εργαζόμενοι στα 5-μηνα έστησαν σκηνές στο υπουργείο Εργασίας


Κλιμακώνουν τον αγώνα τους για το δικαίωμα στην εργασία και ενάντια στις απολύσεις τους οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους-ΟΤΑ. Μετά τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις και τις 3 μαζικές διαδηλώσεις και παραστάσεις σειράς επιτροπών αγώνα, Σωματείων Δήμων και του «Συντονιστικού των εργαζόμενων στα 5-μηνα» τις τελευταίες εβδομάδες, από την Τρίτη 15/12  προχώρησαν κατασκήνωση έξω από την είσοδο του Υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου, μεστήσιμο σκηνών και συνελεύσεις, παρεμβάσεις, ανακοινώσεις και εκδηλώσεις.
«ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ», είναι το σύνθημά των αγωνιζόμενων εργαζομένων, των οποίων τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας λήγουν αυτές τις μέρες.
Οι εργαζόμενοι στα 5-μηνα που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας και της επιστροφής στην απόλυτη εξαθλίωση, δηλώνουν ότι ευελπιστούν στην ενεργό στήριξη και συμπαράσταση των εργαζόμενων και των ανέργων, της νεολαίας και του κινήματος.
Την Πέμπτη 17/12 θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση στο χώρο έξω από το Υπουργείο Εργασίας, ώστε να αποφασισθούν οι επόμενες κινητοποιήσεις των υπό απόλυση εργαζομένων στα προγράμματα.
Ταξικά Σωματεία και σύλλογοι, εργατικές κινήσεις-παρεμβάσεις και σχήματα καλούν σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των 5-μηνιτών και σε στήριξη των κινητοποιήσεων.
Η «Attack στην ανεργία και την επισφάλεια», κίνηση που παρεμβαίνει στους εργαζόμενους στα προγράμματα και τους άνεργους, σε ανακοίνωσή της τονίζει:
«Ο αγώνας τους ενάντια στα προγράμματα «ανακύκλωσης της ανεργίας», είναι και δικός μας αγώνας. Θέλουμε να γίνει το Υπουργείο Εργασίας σημείο αναφοράς για κάθε άνεργο και ελαστικά εργαζόμενο, να γίνει κέντρο αγώνα ενάντια στο καθεστώς της μισο-ανεργίας, μισο-εργασίας που μας έχουν επιβάλει η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εργοδότες.
Απευθύνουμε ως Attack κάλεσμα σε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια, σε σωματεία και πρωτοβουλίες ανέργων, σε εργατικές λέσχες και συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο επίπεδο της γειτονιάς να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζόμενων στα 5 μηνα, να στηρίξουν το αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια».

πηγή:narnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου