Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Νέα συνάντηση ζήτησε ο Ανδριόπουλος από τους τεχνικούς του Δήμου για το γήπεδο



Καθυστερεί η πλευρά των επιχειρηματικών συμφερόντων τη συζήτηση για τη ΜΠΕ, και κάνει αστείες προτάσεις που δεν είναι ολοκληρωμένες. Αυτό προκύπτει από το ρεπορτάζ του aek24hours.gr.

Πρότεινε 200 θέσεις στάθμευσης στον Περισσό αλλά δεν ξέρει ποιος μπορεί να πληρώσει για να υπάρξουν! Τόση σοβαρότητα...

Ακολουθεί η αναδημοσίευση από το aek24hours.gr:

Μάριος Ματσάνκος


Κάτι περισσότερο από 3,5 ώρες κράτησε το ραντεβού στο ΥΠΑΠΕΝ για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στη συνάντηση βρέθηκαν άνθρωποι του Υπουργείου, της Περιφέρειας, του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και ο επικεφαλής της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος μαζί με τους συνεργάτες του.
Εμφάνισε 200 θέσεις στάθμευσης στον Περισσό
Η ΑΕΚ προσπάθησε να δώσει πειστικές απαντήσεις στα σημεία στα οποία φέρει ενστάσεις (κυκλοφοριακό, θέσεις στάθμευσης, ύψος γηπέδου, Ερασιτεχνική) ο Δήμος, κάτι το οποίο φαίνεται να κατάφερε εν μέρει.

Ο κ. Ανδριόπουλος εμφάνισε 200 θέσεις στάθμευσης στον Περισσό κάτι το οποίο δεν έπεισε τους ανθρώπους του Δήμου. Μάλιστα όπως φέρεται να τονίστηκε στον Ανδριόπουλο από ανθρώπους που βρέθηκαν στο τραπέζι «για να γίνει αυτό το έργο κάποιος θα πρέπει να το πληρώσει… Έχετε κάποιον στα υπόψιν σας;» με τον πρότζεκτ μάνατζερ του έργου να μην δίνει ξεκάθαρη απάντηση.
Ερωτήσεις έθεσαν και οι τεχνικοί του Υπουργείου αλλά και της Περιφέρειας. Τόσο για το κυκλοφοριακό και για το ύψος του γηπέδου, αλλά ακόμα και για την ασφάλεια που θα πρέπει να υπάρχει κατά τη διάρκεια των αγώνων στο άλσος, μιας και το γήπεδο θα συνορεύει μαζί του.

Έγιναν δύο συναντήσεις, θέλει κι άλλη ο Ανδριόπουλος
Οι συναντήσεις επί συναντήσεων θα συνεχιστούν. Μετά από πρωτοβουλία του Δημήτρη Ανδριόπουλου, η ΑΕΚ ζήτησε νέα συνάντηση με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Την ώρα λοιπόν που πραγματοποιήθηκαν ήδη δύο συναντήσεις (μία την περασμένη εβδομάδα και μία σήμερα στο ΥΠΑΠΕΝ) ο πρότζεκτ μάνατζερ της «Αγιά Σοφιάς» ζήτησε και τρίτη, αυτή τη φορά στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Άρα το σενάριο ότι η ΑΕΚ δεν υπολογίζει το Δήμο, δεν υπάρχει, μιας και ο ίδιος ο Ανδριόπουλος ζήτησε το ραντεβού.

Η ανακοίνωση – ενημέρωση της ΠΑΕ ΑΕΚ για τη συζήτηση στο ΥΠΑΠΕΝ
Στη δεύτερη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διάρκειας τριών και πλέον ωρών, με αντικείμενο συζήτησης το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, οι αρμόδιοι μηχανικοί του έργου από την πλευρά της ΑΕΚ και της κατασκευάστριας εταιρίας «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» ανέπτυξαν με επάρκεια τις θέσεις τους σχετικά με το κυκλοφοριακό της περιοχής, τις επιπλέον θέσεις στάθμευσης και θέματα ασφάλειας του γηπέδου.

Η πλευρά της ΑΕΚ θα ενημερώσει εγγράφως το Υπουργείο για τις θέσεις της, όπως αναπτύχθηκαν στη σημερινή συνάντηση.

Αποφασίστηκε να γίνει ακόμα μία συνάντηση ανάμεσα στους υπεύθυνους του έργου και στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος για να συζητηθούν τα ως άνω αναφερόμενα ζητήματα με περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ από την πλευρά των εκπροσώπων του Δήμου τέθηκε προς συζήτηση και το θέμα του ύψους του γηπέδου.

Η… ταμπακέρα και τα λεφτά της Περιφέρειας
Την ίδια ώρα, την Πέμπτη στις 10 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί Συμβούλιο από την Περιφέρεια Αττικής. Από τα θέματα που έχουν τεθεί προς συζήτηση δεν υπάρχει πουθενά η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Αυτό διότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση όσον αφορά την ΑΕΚ και τον Δήμο. Αυτή είναι μία ανηφόρα που θα πρέπει να ξεπεράσουν οι ιθύνοντες του Δικεφάλου.

Παράλληλα, χθες σας αποκαλύψαμε ότι η Περιφέρεια έχει στα έξοδά της για το έτος 2016, τα 20 εκατ. ευρώ που αφορούν το γήπεδο της ΑΕΚ και όχι για τα έργα υποδομής που προβλέπονται. Γι’ αυτά θα χρειαστούν ακόμα 15 εκατ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου